Berlusconi se vratio, Ćaća vrati se i ti, manje si zlo od ovih agrookorjelih političara!

0
719
Sanjin Strukic/PIXSELL

Naš tjednik 7Dneno, još je u kolovozu prošle godine pisao o velikom povratku Silvija Berlusconia na političku pozirnicu, ali i njegovoj inicijativi koja je išla prema bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, da se i on vrati u politički život Hrvatske.„Ivo, i Ti i ja smo potrebni našim zemljama u ovim prevažnim trenutcima, zato se moraš vratiti na političku scenu s koje su te, raznorazni domaći i strani interesni krugovi moći, htjeli zauvijek otjerati. Ne osvrći se na sve to, Tvoje znanje i iskustvo je potrebno Tvojoj Hrvatskoj, zato ne oklijevaj“, stoji u poruci koju je bivši talijanski premijer uputio svom prijatelju i bivšem hrvatskom premijeru, Ivi Sanaderu, u kolovozu prošle godine.

Svi svjetski mediji su se raspisali o današnjim 18-im po redu parlamentarnim izborima u Italiji, od drugog svjetskog rata, za koje sve relevantne ankete potvrđuju da bi mogli biti najneizvjesniji u povijesti te zemlje. Ne samo što se ne može predvidjeti mogućeg pobjednika, već se, vjerojatno, ni poslije njih neće znati kako će biti sastavljena vlada. Neizvjesnom ishodu rezultata, pišu mediji, pridonio je i novi izborni zakon usvojen u studenome 2017. koji je uveo mješoviti sustav.
Inače, kao svojevrsni kuriozitet, u prvi plan se ističe i političko uskrsnuće besmrtnog Silivija Berlusconia lidera pokreta Naprijed Italijo i desnog centra, koji je uvjeren u svoju pobjedu. Također, svi čelnici – Luigi Di Maio, premijerski kandidat M5s, Matteo Renzi, čelnik Demokratske stranke (PD), te uskrsnuli Silvio Berlusconi, izjavljuju da će pobijediti, te da nakon izbora neće koalirati sa sada suparničkim strankama.

U ovoj predizbornoj kampanji bilo je više anomalija nego “normalija”. Berlusconi je, primjerice, sudjelovao u predizbornoj kampanji kao vođa desnog centra i bio u svim mogućim TV emisijama, a zbog presude za kurupciju oduzeta su mu i građanska prava da bira i bude biran. Zatim je bilo nerealnih prijedloga kao što su pretjerano spuštanje poreza, pa čak uvođenje jedinstvene porezne kvote ili plaće za nerad… Inače, u ovom kontekstu treba napomenuti da je Berlusconi zapravo pravi mamac za medije te da njegovi istupi intrigiraju javnost u tolikoj mjeri u kojoj niti jedan drugi lider u Italiji ne može ni zamisliti. Njegova popularnost, ni poslije silnih tužbi za korupciju ali i pravomoćne presude, ne jenjava, pa i ne čudi da njegove brojne pristaše očekuju i njegov veliki povratak na političku scenu Italije nakon današnjih parlamentarnih izbora u Italiji.

Loading...

Valja također podsjetiti, da je naš tjednik 7Dneno, još u kolovozu prošle godine pisao o velikom povratku Silvija Berlusconia na političku pozirnicu, ali i njegovoj inicijativi koja je išla prema bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, da se i on vrati u politički život Hrvatske.
Naime,Berlusconi je u kolovozu prošle godine svom velikom prijatelju Ivi Sanaderu, uputio poruku da se u ovom odsutnom trenutku za Hrvatsku i on mora aktivno uključiti u politički život zemlje.„Ivo, i Ti i ja smo potrebni našim zemljama u ovim prevažnim trenutcima, zato se moraš vratiti na političku scenu s koje su te, raznorazni domaći i strani interesni krugovi moći, htjeli zauvijek otjerati. Ne osvrći se na sve to, Tvoje znanje i iskustvo je potrebno Tvojoj Hrvatskoj, zato ne oklijevaj“, stoji u poruci koju je bivši talijanski premijer uputio svom prijatelju i bivšem hrvatskom premijeru, Ivi Sanaderu. Inače, poznato je da su Berlusconi i Sanader dok su obnašali funkcije premijera u svojim zemljama, odlično surađivali, te da se iz te suradnje razvio i prijateljski odnos među njima. Berlusconi se, tvrdi naš izvor, stalno interesirao za Sanaderovo zdravlje i status njegovih sudskih bitaka, te je bio uvjeren da će Ivo dokazati svoju nevinost.

Gledano iz sadašnje perspektive, možda takve Berlusconijeve poruke Sanaderu nisu bez smisla kada se ima na umu sadašnja aktualna situacija u Hrvatskoj, iz koje, zahvaljujući anemičnoj vlasti koja ne čini ništa, svakodnevno trbuhom za kruhom u druge zemlje odlazi na stotine mladih Hrvatica i Hrvata, sa željom da se više nikada ne vrate u svoju zemlju. Sanader, za razliku od Berlusconija, nema niti jednu pravomoćnu presudu za korupciju, nisu mu oduzeta građanska prava da bira i bude biran, pa bi se kao slobodan čovjek, mogao vratitit u politički život Hrvatske. Stoga i ne čudi da u ovoj sveopćoj političkoj anemiji i blasfemiji raste broj onih koji bi rado poručili bivšem hrvatskom premijeru. ‘Berlusconi se vratio, Ćaća vrati se i ti, manje si zlo od ovih agrookorjelih političara!