Dok je Mrsića i sličnih ‘mrsića’ Bernardić može mirno tonuti, zajedno sa SDP-om!

0
448
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska javnost je puno više fokusiranija na Sinčićevo kihanje ili pak Pernarevo štucanje, nego li kada se oglasi netko iz SDP-a. Tako je bilo i u slučaju kada se, umjesto novogodišnje čestitke, otvorenim pismom objavljenim na svojoj Facebook stranici, članovima stranke obratio Mirando Mrsić. On je u najkraćem rekao da je SDP ideološki izgubljen, te da toj stranci treba novi početak. Dobro jutro gospodine Kolumbo.

SDP iz dana u dan sve dublje tone. Rejting stranke na najnižim je mogućim granama s tendencijom još višeg pada. Kako je krenulo uskoro bi ih s mjesta vodeće oporbene stranke mogao svrgnuti Živi zid. Jer, primjerice, hrvatska javnost je puno više fokusiranija na Sinčićevo kihanje ili pak Pernarevo štucanje, nego kada se oglasi netko iz SDP-a.
Tako je bilo i u slučaju kada se, umjesto novogodišnje čestitke, otvorenim pismom objavljenim na svojoj Facebook stranici, članovima stranke obratio Mirando Mrsić. On je, u najkraćem rekao da je SDP ideološki izgubljen, te da toj stranci treba novi početak.
‘Iza nas je godina u kojoj je SDP ostvario izrazito nizak rejting u javnosti, što nam svima treba biti poticaj na uzbunu i djelovanje, ali ovaj puta u cilju opstanka SDP-a. Da bi krenuli putem očuvanja i oporavka SDP-a, smatram da je nužno identificirati uzroke SDP-ovog niskog rejtinga i sukladno tome definirati mjere koje moramo provesti kako bi u ovoj godini SDP vratio svoje mjesto koje mu pripada u političkom spektru. Iz navedenog razloga smatram da ne smijemo više gubiti niti sekunde i da u prvim danima 2018. godine vodstvo SDP-a mora raspraviti, definirati i javno obrazložiti uzroke lošeg stanja u SDP-u, te sukladno tome donijeti odluke, koje će za posljedicu imati novi početak SDP-a koji će nam omogućiti i bolji položaj SDP u političkom prostoru Hrvatske’, poručuje, između ostalog, Mrsić u svom  otvorenom pismu.
Mnogi su se, ne samo u SDP-u, odmah zapitali – što je pismopisac Mršić htio reći. Ono što već svi znaju. No, Mrsić nije predložio niti jednu konkretnu stvar ili iznio neku ideju kako takvo stanje pokušati riješiti, nego je ispraznim floskulama kakvim su se služili svojedobno u politbirou Partije, papagajski ponavljao da se ne smije više gubiti niti sekunde i da u prvim danima 2018. godine vodstvo SDP-a mora raspraviti, definirati i javno obrazložiti uzroke lošeg stanja u stranci. Dakle sve u stilu onih partijskih govorancija na otvaranju omladinskih radnih akcija diljem bivše države kada su tadašnji komunistički moćnici okupljenoj masi u transu poričivali:’Drugovi, mi moramo, mi možemo, mi hoćemo’!
Podsjetimo, Mrsić je već ranije kritizirao stanje u stranci i način na koji Davor Bernardić vodi SDP, a zbog svojih je istupa zaradio i opomenu pred isključenje. Ovaj put u stranci nisu bili pretjerano zabrinuti novim pismom Miranda Mrsića jedino je SDP-ovac Ivo Jelušić rekao da bi Mrsić sve to o čemu piše mogao iznijeti na tijelima stranke a ne okolo slati otvorena pisma i pokušavati izazvati razmirice, pa ako je moguće i unutar stranački raskol. No, dok je Mrsića i sličnih mrsića u stranci Bernardić može mirno tonuti, zajedno sa SDP-om!