EKSKLUZIVNO ZA 7 DNEVNO: Haaški svjedok još 2006. unio ‘bombu’ u sudnicu

0
2941
Zarko Basic/PIXSELL

"Kada sam ja mogao donijeti bombu u sudnicu, kako onda ne bi Praljak mogao unijeti par kapi nekoga otrova", rekao nam je Lazarević

U vezi tragičnog događaja s generalom Praljkom, koji je u haaškoj sudnici popio otrov, razgovarali smo sa poznatim zagrebačkim kriminalistom koji je još 2006. godine svjedočio na suđenju ratnom zločincu Mili Martiću za raketiranje Zagreba.

Tadašnji šef ekipe za očevide zagrebačke policije Branko Lazarević rekao nam je slijedeće : “Ja sam 2006. bio svjedok na Martićevom suđenju. Kada sam dogovarao svjedočenje, haški službenici su mi rekli da ponesem u Hag zvončić, odnosno “KB1” i uz to da ponesem nekoliko krhotina i da im tamo sve to pokažem u sudnici.

Loading...

Pitao sam te ljude koji su me pripremali za svjedočenje kako ću se braniti kada mi to pronađu na aerodromu, oni su mi rekli da im kažem da idem u Hag na svjedočenje i da je to za potrebe svjedočenja. Ja sam se lijepo spremio i u putnu torbu ubacio zvončić, kompletan sa onom špagicom i ponio sam nekoliko krhotina.

Zanimljivo niti na aerodromu a niti na mnogobrojnim pretresima prilikom ulaska u zgradu suda to mi nije pronađeno. Kada sam u sudnici rekao da sam donio bombu i da ću im to pokazati, oni su se iznenadili kako sam to mogao pronijeti i u aerodromu i u zgradi suda.

Eto, kada sam ja mogao donijeti bombu u sudnicu, kako onda ne bi Praljak mogao unijeti par kapi nekoga otrova”, zaključio je Lazarević.