Humanitarkom ‘Kunicu za Mimicu’ pomozimo najbolje plaćenom SDP-ovcu platiti 12.000 kuna članarine stranci!

0
1182
Dusko Marusic/PIXSELL

S obzirom da su u stranci sigurni da Arsen Bauk, zvani 'Stipsa', koji je nedavno uplatio članarinu za bivšeg pemijera Zorana Milanovića, kako ne bi bio brisan iz SDP-a, to isto neće učiniti za Nevena Mimicu, neki stranački krugovi razmišljaju pokrenuti humanitarnu akciju, kako bi uglednog europarlamentarca s plaćom od 20.000 eura netto, zbog neplaćanja članarine, spasili od brisanja iz stranke.

Da nevolje nikada ne dolaze pojedinačno, nego u kolonama, potvrđuju i najnoviji slučaj SDP-ovac Neven Mimica, koji se kao član Europske komisije našao na 78. mjestu liste 200 najbolje plaćenih europskih službenika i dužnosnika.
Odmah da se razumijemo, nevolja nije u tome što je Mimica jedan od najbolje plaćenih europskih dužnosnika koji ima mjesečnu plaću od 20.000 eura netto, nego je nevolja u tome što SDP, za sada još uvijek najjača oporbena stranka, nikako ne može naplatiti dug veći od 12.000 kuna koji stranci duguje Mimica za članarinu.

‘Dug je donedavno bio i veći, ali je u međuvremenu podmirio dio tog iznosa’, kazao je, tim povodom, za medije, izvor iz SDP-a.

Loading...

A da SDP ima problema s naplatom članarine i to od svojih najpoznatijih ali i najbogatijih članova, javnost se uvjerila nedavno kada se u medijima pojavila informacija da će zbog neplaćanja članarine iz stranke možda biti izbačen i bivši šef SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović jer navodno ni on ne plaća članarinu već više od godinu dana. Međutim, ubrzo nakon toga SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk uplatio je članarinu za bivšeg premijera.’Da, platio sam deset mjeseci, od ožujka do prosinca 2017. godine. Ovaj moj čin može se nazvati jednom vrstom prosvjeda jer je unutarstranačka stvar izašla u javnost, čime se stranci napravila šteta, ali i da se shvati da se netko tko je bivši predsjednik ipak ne bi trebao dovesti u takvu situaciju.

SDP čine većinom ljudi koji doista od toga što su SDP-ovci nemaju nikakvu materijalnu korist i zato nije dobro kada netko tko je predstavljao SDP bude loš primjer tim ljudima’, izjavio je zastupnik Bauk, inače poznati škrtac koji gotovo uvijek ima zmiju u džepu, koji je u užim krugovima dobio nadimak ‘Stipsa’.
Međutim, Zoran Milanović je, kako navode pouzdani izvori SDP-u dužan još oko pet tisuća kuna za članarinu, ali su uvjereni da će bivši premijer uskoro to izmiriti. Ako ne on izravno onda će to učiniti preko svog vjerovnika Bauka. Njih više brine Neven Mimica, koji se nakon objavljivanja vijesti o njegovom dugu nije javljao novinarima, niti je odgovarao na njihove pozive i poruke.Podsjetimo da je u zagrebačkom SDP-u nedavno počeo postupak brisanja članova iz stranke koji više od godinu dana ne plaćaju članarinu.

Da se to ne bi dogodilo njihovom uglednom članu, pri tome još i uvaženom europarlamentarcu, neki krugovi u stranci razmišljaju da pokrenu humanitarnu akciju pod nazivom ‘Kunicu za Mimicu’, kako bi pomogli najbolje plaćenom SDP-ovcu da plati 12.000 kuna članarine stranci!