Ogorčeni HDZ-ovci tvrde: ‘Marko Milić, po nalogu Plenkovića, zapisuje što ‘partijski drugovi’ pričaju na sastancima!

3
5396
Matija Habljak/PIXSELL

Nekada su iz politbiroa Centralnog komiteta komunistčki moćnici na sastanke partije slali svoje žbirove koji bi sobom donosili dvije bilježnice - crnu i crvenu. Onaj koji je bio zapisan u crvenu bilježnicu moga je biti miran jer je to značilo da je dobar drug i komunista koji slijedi sve ideje svog velikog Vođe, dok su oni, zapisani u crnu bilježncu bili u strahu jer su znali da su naj..... i da im se crno piše. A kakve je boje bilježnica koju sa sobom nosi mlađahni Milić sugovornici nisu otkrili.

Nakon što je Darko Milinović sazvao tiskovnu konferenciju na kojoj je priopćio da je podnio ostavku na mjesto Predsjednika županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije nezadovoljan imenovanjem Tomislava Kovačevića ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera, u središnjici stranke ali i na terenu vrije kao u košnici.

Mnogi se pitaju što bi ovaj tzv. lički udar na predsjednika HDZ-a i premijera Plenkovića mogao značiti i za njega i za samu stranku?

Loading...

I dok Darko Milinović tvrdi da to nije pobuna protiv Andreja Plenkovića, već protiv ministra Tomislava Ćorića, mnogi upućeni u cijeli slučaj tvrde da je upravo suprotno, te da Milinović udarajući na Ćorića šalje jasnu poruku Plenkoviću. A tu svoju poruku je sažeo u samo jednoj rečenici:‘Županijom se neće upravljati iz Zagreba’!

Nakon istupa Milinovića, koji je rekao i da neće napustiti HDZ, odmah se oglasio glavni tajnik stranke i šef Sabora Gordan Jandroković, koji smatra da se oko svega ne treba dizati panika, iako je riječ o jednoj od najjačih HDZ-ovih organizacija, te da je HDZ stabilan. I sam premijer Plenković je rekao da se ovaj slučaj predimenzionira te da izlazi izvan svih gabarita ali da će se sve riješiti na stranačkim tijelima.

Interesantno je da u HDZ-u pa i u samoj središnjici stranke ima dosta onih koji potpunosti razumiju ovakav porez Darka Milinovića.

‘Svi znamo da odluke donosi isključivo Plenković, a ne ministri ili stručna povjerenstva. Ništa ne prolazi bez Plenkovića’, – kažu sugovornici iz HDZ-a, kojima je Milinovićev potez potpuno razumljiv.
‘Ne znam je li bio pravi trenutak za to i način te je li bilo ishitreno, ali razumijem Milinovićevu ljutnju. Njegova ekipa u županiji godinama nosi pobjede i skuplja glasove, a danas u Vladi nema nikoga iz te županije niti na čelu nekog državnog poduzeća. Nije im prošao ni Nikola Rukavina na čelno mjesto u HEP-u, a sada su izgubili i NP Plitvice koji je tamo najvažniji gospodarski objekt. Osim toga, Milinović je predložio pet svojih ljudi, a niti jedan nije prošao, tako da njegov potez držim opravdanim’, kaže za medije dugogodišnji član HDZ-a iz jedne druge županijske organizacije, koji smatra da je Ličko-senjska županija zapostavljena kad je riječ o kadroviranju. Jer na čelne pozicije tvrtki dolaze mahom ljudi za koje nitko nije ni čuo, nečiji prijatelji, koji nisu bili ni blizu stručnim tijelima stranke.

Evidentno je da se te odluke ne donose na Predsjedništvu, nego da o tome odlučuje samo Plenković i njegov krug. Pa imenovanje za HEP je stajalo samo zbog toga što Plenković nije dugo donosio odluku. Uz to, Plenković je okrenuo leđa “staroj gardi” te nameće i postavlja na pozicije svoje asistente koji nemaju nikakvog utjecaja. Okružio se njima samo zato što su mu lojalni, tvrde za medije izvori iz HDZ-a ali otkrivaju čime još Plenković, između ostalog, užasno iritira,sve veći broj članova stranke.

‘Pa zar nije smiješno i jadno da Marko Milić dolazi s bilježnicom na sastanke zagrebačkog HDZ-a kako bi sve zapisao o čemu se tamo priča i to detaljno prenio šefu’, otkriva za Jutarnji list jedan HDZ-ov član dobro upućen u odnose u stranci.

Inače Marko Milić je sin poznatog novinara Gorana Milića, pa se u HDZ-u pitaju čime je to Milić junior osim što je sin poznatog oca zaslužio toliko povjerenje premijera Plenkovića, koji na sastanke zagrebačkog HDZ-a dolazi s bilježnicom u ruci i zapisuje svaku riječ tamošnjih HDZ-ovaca.

Nekada su iz politbiroa Centralnog komiteta komunistički moćnici na sastanke partije slali svoje žbirove koji bi sobom donosili dvije bilježnice – crnu i crvenu. Onaj koji je bio zapisivan u crvenu bilježnicu moga je biti miran jer je to značilo da je dobar drug i komunista koji slijedi sve ideje svog velikog Vođe, dok su oni, zapisani u crnu bilježnicu bili u strahu jer su znali da su naj….. i da im se crno piše. A kakve je boje bilježnica koju sa sobom nosi mlađahni Milić sugovornici nisu otkrili.

  • slavko

    a što ste oćekivali nikad nije bilo od Tuđmana koji je bio autoritet da svi idući vrhovi HDZ-a nisu spletkarili uhljebljivali itd zašto pa zato što su postali partija a ne HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA ustroili su se istim naćinom kao SDP HNS i sve ostale kmerske patije jedan vođa jedan mozak i klimaći glavama i to je to

  • BRANKA

    PLENKOVIĆ JE NAJVEĆE ZLO ŠTO SE DOGODILO HR. NARODU.NEZNAM DOKLE ĆE ON IĆI SA SVOJIM LJEVIČARENJE?DEBELI ANEMIĆNI TROJANSKI KONJ U HDZiu.KARIERISTA BEZ IMALO STIDA I KARAKTERA.MJENJATI IZBORNI ZAKON I RASPISATI IZBORE.OTARASITI SE KARIJERISTA,TIPA JANDROKOVIĆ I PLENKOVIĆ,KOJI SU DOŠLI NA TAJ POLOŽAJ PREVAROM.

  • BRANKA

    ON JE DOŠAO DA RASFORMIRA HDZ.HVALI SE DOBROM TURISTIČKOM SEZONOM.ŠTO SE NA TURIZMU DOBILO TO SU SVE PROGUTALI POŽARI.PLENKOVIĆ MISLI DA JE NAROD LUD I DA VJERUJE NJEGOVIM PRIČAMA ZA MALU DJECU.ON SAMO ZNA PRIČATI.IMA ONA POSLOVICA OD ZMAJA JOVE”HULJE DOBRO ZBORE,A LOŠE TVORE”.