Otac Beusa Richembergha bio osumnjičen za ratni zločin nad civilima u logoru kojim je upravljala Armija BiH?

0
1131
Patrik Macek/PIXSELL

Istraga protiv njegova oca i drugih 455 osoba obustavljena je 2013. godine

Bivši HNS-ovac i dugogodišnji saborski zastupnik Goran Beus Richembergh rođen je 31. srpnja 1965. u Splitu kao Emir Tito, odnosno Emir Tahirović. Rođen je u obitelji oca Tiro Edhema i majke Marije Beus. Kao dijete dobiva majčino prezime, a s napunjenih 20 godina dodaje si (izmišlja) njemačko prezime Richembergh (prema dokumentu koji smo dobili).

Ime Edhem Tiro navodi se među osumnjičenima za ratni zločin nad civilima u logoru Silos, piše Hrsvijet.net. Istraga protiv njega i drugih 455 osoba obustavljena je 2013. godine, pišu Nezavisne novine. Silos je koncentracijski logor kojim je upravljala muslimanska Armija BiH od 1992. do 1996. godine, a koji se nalazio u prijeratnom žitnom silosu u naselju Tarčin, općina Hadžići pored Sarajeva.

Loading...

Od srpnja ove godine Goran Beus Richembergh član je stranke Građansko liberalni savez.
Poznat je po napadima na Katoličku crkvu, odnosno na Vatikanske ugovore.

 

Beus Richembergh nalazi se na čelu Hrvatsko-turske udruge prijateljstva putem koje zastupa i lobira za suvremene turske (neoosmanske Erdoganove) interese na području Republike Hrvatske. U Saboru obnaša dužnosti člana Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, člana Odbora za međuparlamentarnu suradnju, člana Odbora za informiranje, informatizaciju i medije i člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Nakon presude hrvatskoj šestorki u Haagu i protestnog samoubojstva generala Praljka, Beus Richembergh bio je najglasniji protivnik održavanju minute šutnje za preminuloga generala. “Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac”, napisao je zastupnik stranke GLAS.