Plenkoviću, čuvaj se, Živi zid je oko tebe, pazi da te ne ogrebe!

0
4218
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Samo za one neupućene,može biti iznenađenje da je Živi zid postao treća najjača politička opcija u Hrvatskoj. Kao što neće biti nikakvo iznenađenje, da uskoro, nakon novog istraživanja javnog mnijenja Živi zid sa Sinčićem, Pernarom i Bunjcem postane druga politička opcija za sobom ostavljajući SDP sa 'zbunjolom' Bernardićem i opasno pušući za vratom HDZ-u s anemičnim Plenkvićemna čelu.

Kada je nedavno premijer Andrej Plenković sa saborske govornice, onako nadmeno upitao Branimira Bunjca, (nesumnjivo novu političku zvijezdu u Hrvatskoj, inače istaknutog člana Živog zida i agilnog saborskog zastupnika kojem mnogi, osim premijera, pokušavaju staviti flaster na usta, jer njegove riječi i kritike pogađaju u sridu), ‘tko ste vi i otkud ste došli’, nije dugo trebao čekati na Bunjčev odgovor.

Naime, koji dan kasnije, Bunjac je mirno i hladne glave objavio tekst na Facebooku i omogućio premijeru da ga pobliže upozna. Bunjac je u svom odgovoru Plenkoviću, napisao sljedeće:”Nema ničega neobičnoga u premijerovim izjavama. Naime, u vrijeme Domovinskoga rata ja sam bio dobrovoljac na prvoj crti bojišta, a Plenković se liječio od anemije. Logično je da se nismo mogli ni sresti ni vidjeti u to vrijeme. Kasnije sam studirao povijest i postao doktor povijesnih znanosti u vrijeme dok je isti gospodin tumarao po hodnicima središnjice HDZ-a pokušavajući se uhljebiti u nekoj sinekuri”, napisao je Bunjac, pa konstatirao kako je Plenković “napustio Hrvatsku i otišao u Bruxelles i time i faktički postao potpuno odvojen od stvarnoga života hrvatskih građana, pa okružen birokratima, vozačima, večerama i s primanjima od 50 tisuća kuna zaključio da je život bajka koja se svodi na dodvorništvo i održavanje statusa quo”.

Loading...

Suvisli Bunjac Plenkovićeva noćna mora

Takav odgovor Branimira Bunjca nove političke zvijezde u usponu, cizeljerski istančano je opisao briselski lik i anemično djelo Andreja Plenkovića, koji je, bez da je poderao i jedan par cipela, ušao u visoku politiku i postao predsjednik HDZ-a a potom i predsjednik Vlade, čiju opstojnost u Saboru održava bivši Milanovićev najbliži suradnik Tomislav Saucha. A da će Branimir Bunjac biti noćna mora svakog premijera, kao i dvojac Sinčić-Pernar koji djeluju sve konstruktivnije i suvislije i za saborskom govornicom i izvan nje, već su pisali mediji, čak i puno prije najnovijeg redovitog istraživanja Dnevnika Nove TV Crobarometar koje pokazuje ne samo činjenicu da popularnost HDZ-a već četvrti mjesec za redom lagano pada nego i to da građani sve manje podržavaju Vladine poteze. Jedina, ali vrlo mala utjeha za predsjednika HDZ-a i premijera Plenkovića jeste činjenica da ni popularnost SDP-a ne raste, ali zato ono što mora ne samo šokirati nego i istinski uplašiti Plenkovića u družinu mu jeste podatak da je Živi zid, onaj isti u čijim redovima sjedi Branimir Bunjac, za kojeg je nedavno Plenković pitao tko je on i odakle dolazi, treća politička snaga u Hrvatskoj. Među biračima trenutačno uživaju 11,7 posto potpore i to im je najbolji rezultat od osnivanja. Most može računati na 7,5 posto potpore, malo bolje nego mjesec prije, ali daleko od 10 posto i veće potpore birača.

Živi zid bi uskoro mogao postati druga najjača politička opcija u Hrvatskoj

Dakle Živi zid ima sve veću potporu hrvatskih građana, a kako i ne bi kada se oni u Saboru i van njega bore za rješavanje problema običnih građana, onih koji jedva krpaju kraj s krajem, poniženih i ovršenih, a Plenković i neki njegovi ministri poput ministrice gospodarstva, zapadaju u sve veće poteškoće nakon donošenja lex Agrokor, te kao zmija noge skrivaju autore toga zakona. I što ih bjegunac Todorić iz Londona više blogira, oni sve nemuštije se brane.
Istodobno, Bunjac, o kojem Plenković donedavno nije znao tko je i odakle dolazi smatra da stotine tisuća blokiranih, iseljenih i gladnih građana ne zanimaju, sastanci radnih skupina EU na Malti, te koga će Juncker, pred TV kamerama, štipnuti za stražnjicu. A Bunjac za razliku od Plenkovića osobno hoda pješice po ulicama grada, bez zaštitara, prima građane, sluša njihove žalbe i zna kako žive i koje su im potrebe u stvarnome, a ne virtualnom svijetu, još otprije su konstatirali neki mediji. Imajući to u vidu, samo za one neupućene,može biti iznenađenje da je Živi zid postao treća najjača politička opcija u Hrvatskoj. Kao što neće biti nikakvo iznenađenje da uskoro nakon novog istraživanja javnog mnijenja Živi zid sa Sinčićem, Pernarom i Bunjcem postane druga politička opcija za sobom ostavljajući SDP sa ‘zbunjolom’ Bernardićem na čelu. U tom slučaju Živi zid bi mogao i za Plenkovićev HDZ, uskoro, izgledati veći i od kineskog zida.