Šešelj je nevinost izgubio u zatvoru u Zenici!

0
1178
Srdjan Ilic/PIXSELL

To je onaj poznati zatvor o kojemu je svojedobno pjevao i dr. Nele Karajić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje - istočna varijanta, Kusturičin najbolji prijatelj i veliki pobornik ratnog zločinca Radovana Karadžića. Šešelju je, kasnije, izlazak na slobodu teško pao jer se u zeničkom zatvoru prvi put istinski zaljubio. A prva ljubav zaborava nema.

Najnoviji Expres objavljuje tekst kako su Šešelja silovali u zatvoru u Zenici, a zvali su ga balerina. No, Dnevno.hr prvi je objavio tu vijest još 2015. godine. Bilo je to u vrijeme kada se Šešelj spremao vratiti u Haag i zbog toga je bio sve živčaniji. Posebno ga je tada iživcirao Torcidin transparent za vrijeme utakmice Hajduka i Splita na kojemu je pisalo “Umvi”! Torcida je poruku uputila Vojislavu Šešelju u kojoj se našalila s njegovom govornom manom, ali i kao odgovor na njegovu drsku provokaciju paljenja hrvatske zastave nekoliko dana ranije ispred Palače pravde u Beogradu.

No, četnički vojvoda, nije ostao dužan pa je odogovorio Torcidi i to u svom prepoznatljivom stilu.
”Na nogometnoj utakmici Hajduk – Split, paleći četničku zastavu, Torcida mi je poručila da umrem. Hoću, umrijet ću na Kolindi, od iscrpljenosti”, napisao je Šešelj preko Twittera i grdno obmanuo javnost.
Obmanuo je utoliko jer Šešelj je poznati ženomrzac, a nevinost je izgubio još osamdesetih godina prošlog stoljeća u bivšoj državi u zatvoru u Zenici. To je onaj poznati zatvor o kojemu je svojedobno pjevao i dr. Nele Karajić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje – istočna varijanta, Kusturičin najbolji prijatelj i veliki pobornik ratnog zločinca Radovana Karadžića. Pjesma “Zenica blues” Zabranjenog pušenja upravo je i nastala osamdesetih godina kada je tadašnji profesor Općenarodne obrane i društvene samozaštite postajao jugoslavenski disident broj jedan i zbog toga ležao u zeničkom zatvoru. Tamo je upoznao zatvorskog cimera, inače zgodnog i naočitog mladića rođenog negdje blizu Nevesinja u istočnoj Bosni, koji je gulio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva svoje nevjerne supruge.

Loading...

Vjerojatno su Šešelj i njegov zgodni cimer u slobodno vrijeme u ćeliji slušali pjesmu Zabranjenog pušenja Zenica blues, pogotovo refren koji glasi:

‘Tužna je moja sudbina, ženu mi kreč’o Hakija,
kreč’o Hakija, presudila mu čakija,
ne razumiješ ti to, druže sudija’!

Za vrijeme izdržavanja zatvorske kazne, Šešelj i njegov cimer toliko su se zbližili da je Šešelju izlazak na slobodu teško pao jer je u Zenici izgubio nevinost i prvi se put istinski zaljubio. A prva ljubav zaborava nema.