Učitelj Kruneš dokazano prijetio ubojstvom djeteta, ali i dalje zaštićen sjedi na čelu riječkih policajaca!

0
2641
Goran Kovacic/PIXSELL

Kruneš se dogovarao o ubojstvu unuka Slavice Šota u društvu svoje 'prijateljice', koja je bila šokirana time što je čula. 'Prijateljic'“ je, prvenstveno da bi spriječila suludu ideju ozljeđivanja djece, upozorila roditelje i baku o njegovoj namjeri. Njena namjera nije bila samo zaštititi djecu, nego i spriječiti čovjeka s kojim je bila u vezi, da učini glupost. On to nije dobronamjerno prihvatio, nego, kada je shvatio da je ona tu informaciju prenijela i da je spremna o tome i svjedočiti, napao i nju, tražeći da povuče iskaze i zaprijetio i njoj ozljeđivanjem njenog djeteta

Prethodne dvije priče koje smo objavili u prošlim brojevima 7Dnevno, bile su o dobrim policajcima koji su suspendirani. Današnja priča je o lošim policajcima, koje korumpirani sustav čuva i koji čuvaju takav sustav! Tako se pisalo i o Slavici Šoti jer je dirnula u riječko policijsko osinje gnijezdo. Sustav se odmah pokrenuo, ne očekujući otpor od jedne nepoznate male hrvatske obitelji. Krenulo se s raznim inspekcijama, izvidima porijekla imovine, carinskim kontrolama prilikom uvoza roba, privođenjem na obavijesne razgovore o 7 provalnih krađa po trgovinama, razbijanjem izloga, prijetnjama SMS porukama, a sve je kulminiralo novčanom ponudom za – šutnju. Slavicu Šotu nisu prepoznali kao osobu koju novac ne zanima, jer ga je svojim radom već osigurala za dobru egzistenciju…

Vidljivi kriminalni tragovi kadrova Ranka Ostojića!

Loading...

Međutim, neka nam gospođa oprosti, ovo nije priča o njoj, ovo je priča o bolesnom i korumpiranom sustavu hrvatske države… Jer, da bi takav sustav mogao u miru djelovati, na čelo riječke policije morao je doći čovjek koji će biti u službi takvog sustava. A njegovim dolaskom, prvo su suspendirani i potjerani pravi policajci, među njima mnogi dragovoljci Domovinskog rata, a onda su dovedeni poslušnici, bez škole i znanja.

Ovo je istodobno i priča o policajcu koji je zaprijetio svojoj „prijateljici“ da će joj ozlijediti dijete, o policajcu koji je pred njom dogovarao ubojstvo jednog od unuka Slavice Šote. Priča je to o policajcu protiv kojeg su podnesene kaznene prijave nadležnim institucijama, a ni nekoliko godina nakon podnošenja, niti jedna institucija nije ništa poduzela. Naprotiv, neke su se potrudile sve zataškati. Taj čovjek je i danas načelnik Riječke policijske kriminalističke uprave!?! Željko Kruneš!

Neobično je i to što mu je je spomenuta „prijateljica“, postala prijateljicom nakon počinjenja kaznenog djela. Kruneš ju je u tom postupku zaštitio i pomogao da bude svjedok pokajnik. Iako je imala podeblji dosje s više kaznenih djela, rodila se ljubav…

No, kako bi taj policajac mogao doći do mjesta na koje je postavljen, jer mu školska spprema baš i nije bila odgovarajuća, dva puta ga je u nekoliko mjeseci promaknuo trojac Ostojić – Dominić – Bijelić. Inače, redovnim putem bi za takva zvanja običnom policajcu trebalo i desetak godina.

Telefonski dogovor za ubojstva djeteta

Kako bi se zaštitili riječki politički diktatori koje je riječki „Pokret otpora“ počeo razotkrivati, naš se policajac Kruneš dosjetio taktike iz američkih i talijanskih filmova. Mada, znajući njegove kapacitete, pitanje je, je li se on toga sjetio ili mu je to netko od prozvanih naredio, a on, učiteljski, to traljavo odradio? Tako je pokušao svoje kritičare ušutkati onim zbog čega je kasnije protiv njega podignuta kaznena prijava – zbog „prijetnje ubojstvom djetetu i dogovora za počinjenje kaznenog djela ubojstva“. Čak niti u najgorim slučajevima sukoba mafijaških obitelji na Siciliji, djeca se nisu dirala!

Međutim, greškom se Kruneš dogovarao u društvu svoje „prijateljice“, koja je bila šokirana time što je čula. „Prijateljica“ je, prvenstveno da bi spriječila suludu ideju ozljeđivanja djece, upozorila roditelje i baku o namjeri organiziranja ubojstva. Njena namjera nije bila samo zaštititi djecu, nego i spriječiti čovjeka s kojim je bila u kakvoj takvoj vezi, da učini glupost. On to nije tako dobronamjerno prihvatio, nego, kada je shvatio da je ona tu informaciju prenijela i da je spremna o tome i svjedočiti, napao i nju, tražeći da povuče iskaze i zaprijetio i njoj ozljeđivanjem njenog djeteta. Snimku SMS-a koja to dokazuje, prikazujemo javnosti prvi put.

 

Tajni podaci o dužnosnicima MUP-a

Normalan čitatelj se može upitati, je li to sve moguće u uređenoj državi i, kako bi sam sebe razuvjerio, može i provjeravati činjenice. Potraži informacije na mjestima gdje bi one morale postojati i biti dostupne javnosti. Ali… Ako na policijskim internetskim stranicama potražite biografiju i podatke o Željku Krunešu, nećete ih moći naći, jer oni su obilježeni kao – „tajni“ podaci. Ukoliko vas zanimaju, možete upit poslati nadležnima, kao što je poslan načelnici Šubat, o čijem smo radu i ranije negativno pisali i koja je duboko umočena u micanje poštenih policajaca s dužnosti. Odgovor na naš upit bio je tipičan nesuvisli odgovor kojim se pokušava sakriti ono što se ne bi smjelo sakrivati.

Interesantno je da na službenim stranicama možete naći sve podatke o visokopozicioniranim dužnosnicima, premijeru i ministrima, ali o Željku Krunešu, ne. Tajnovit je poput Jamesa, Jamesa Bonda. Neka nam načelnik, gospodin Borovac oprosti, ali ne bismo bili istraživački novinari, kada si ne bismo dali truda provjeriti tko je taj čovjek, kojeg i pored sumanutih prijetnji, štite DORH i Ravnateljstvo policije (barem prethodne dvije uprave policije).

No, uspjeli smo otkriti, zahvaljujući ljudima koji nam daju podršku, da spomenuti policajac u stvari i nije školovani policajac. Imenovan je na mjesto načelnika kriminalističke policije pored bezbroj drugih diplomiranih kriminalista, od kojih su mnogi i branitelji Domovinskog rata (da opet ne spominjemo suspendirane Majstorovića i Pandžu). Tako smo našli i jedan novinski isječak koji potvrđuje da je spomenuti gospodin diplomant studija predškolskog odgoja i razredne nastave?!?

 

Uobičajeno postupanje protiv policajca protiv kojeg postoji kaznena prijava je da se suspendira do okončanja provjere prijave! U slučajevima Pandže i Majstorovića, kod kojih su bile neutemeljene prijave s puno manjim prekršajima koji su im stavljeni na teret (financijska šteta nanesena MUP-u oko 1000 kuna), obojica su suspendirani već drugi dan!

Kada se niti nekoliko mjeseci od podnošenja prijava nije ništa događalo, podnositelji prijave su postavili pitanje MUP-u, postoji li protiv Kruneša kaznena prijava? Odgovoreno im je da ne postoji! Onda su podnositelji prijave otišli direktno na mjesto gdje su predali prijavu i tražili da im se prezentira prijemna knjiga onog dana kada su predali prijavu i uredno o tome dobili urudžbeni žig (što se vidi i na prijavi). Međutim, u urudžbenoj knjizi je upisano da se podnosi kaznena prijava protiv osobe koja se zove Željko Kruneša? Zbog tog dodanog slova „a“ na kraju prezimena, ne postoji kaznena prijava protiv osobe koja se zove Željko Kruneš i on, pored najtežih optužbi navedenih u prijavi, o čemu postoji i svjedokinja, i dalje može obnašati dužnost načelnika kriminalističke policije u Rijeci!!!

U Zagrebu je, u međuvremenu, obavljen i razgovor sa Slavicom Šota u uredu tadašnjeg ministra Orepića, kojem je prisustvovao šef PNUSK-oka, Božo Barbarić, sudionica tog razgovora napravila je Zapisnik sastavljen u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, u kojem navodi da je načelnik PNUSKOK-a, Božo Barbarić, pred samim tadašnjim Ministrom MUP-a, Vlahom Orepićem, odgovarajući na njegovo pitanje, potvrdio da ima osnova za tvrdnju da je planirano ubojstvo njenog unuka.

 

Zar samo takva ovjerena izjava ugrožene osobe nije dovoljna za postupanje po službenoj dužnosti institucija ove države??? Koga li je taj policajac toliko zadužio da se zbog njega čine ovakve stvari i štiti kriminal? Koga je, od svih prozvanih u riječkoj hobotnici, najviše zadužio da ga se tako štiti? Jedini razlog ovakve zaštite bi mogao biti da čovjek zna previše kompromitirajućih detalja o nekome ili nekima, pa bi se mogao raspričati i ugroziti ih…

Svi za prijetnje znaju, ali ništa ne poduzimaju

Postavljamo si pitanje, zašto Dinko Cvitan nikada ništa nije poduzeo prema prijavama koje su podnesene, a koje su bile potkrijepljene dokazima i svjedocima? Dinko Cvitan i jest jedno od najvećih razočarenja onih koji su se nadali da će se odlaskom Mladena Bajića nešto promijeniti. Međutim, treba pojasniti onima koji ne znaju, on nije došao, on je već dugo bio uključen u sve! On je, kao šef USKOK-a još 2012. primio prijave protiv kriminala u Rijeci, protiv Mirka Pavića „kralja riječkog Korza“, za pranje novca, opsežnu i uvezanu prijavu sa svim dokazima. Tu istu prijavu je drugi dan isti taj Pavičić imao na svom stolu!

Sa prijetnjama su upoznati svi, neki tvrde da su pokušali nešto i riješiti, ali da su bili spriječeni.

Zgrozila nas je izjava u dopisu od 30. listopada 2017., br. 511-09-01/N-6/133-17, u kojem novi načelnik Policijske uprave Primorsko-goranske, Tomislav Dizdar, inače specijalac i cijenjen policajac, odgovara da je slučaj prijetnje ubojstvom djeteta za njega „ad acta“!? A to znači da je kaznena prijava odbačena, postupak pokrenut i – nikom ništa!?

Tako gospodin načelnik odbacuje ciljeve za koje se cijeli život borio i izgrađivao! Međutim, zar ne shvaća da i kada su ljudi smijenjeni ili otišli u mirovinu, slučaj ne može biti „ad acta“? Onaj tko je sudjelovao u kriminalu i zataškavao kriminal, mora odgovarati, inače i načelnik i njegova služba nemaju nikakvog smisla…

Postavlja se pitanje, jesu li današnji DORH, novi ravnatelj policijske uprave, novi ministar Božinović, toliko nesposobni da ne mogu provjeriti lako provjerljive činjenice, pa i one za koje postoje živi svjedoci i nepobitni dokazi?

Ako postoje snimci prijetnji, ako postoje mailovi, ako postoje i podignute tužbe i prijavljene nepravilnosti, ako postoje živi svjedoci, kao u slučaju pogibije sestara Filipović u Rijeci, zar to stvarno u ovoj državi nikoga ne zanima? Pa ni opskurne ministre MUP-a, kakav je bio Vlaho Orepić, koji je svašta obećavao, a nije ništa napravio? Za Ranka Ostojića sami policajci tvrde da je bio zaštitnik takvog ponašanja… Je li ovo sve o čemu pišemo uopće zanima finog gospodina, kakav je današnji ministar Božinović, jer zbog ovog slučaja možda neće biti snimljen na televiziji uz premijera Plenkovića? Zar više nikome nije stalo do istine i nije li nekome dužnost i obaveza optužiti i osuditi one koji rade takve stvari, zbog lažnog prijavljivanja?

Za razliku od mnogih koji su odustali jer su podmićeni, uplašeni, pali u apatiju, depresiju, istraživački novinari i većina poštenih policajaca koji nam pomažu u zaokruživanju informacija i otkrivanju nepravilnosti i kriminala u policiji, ići će dalje, za dobrobit tih istih poštenih policajaca, same policije i Hrvatske. Jer, da policija i DORH dobro rade, ne bi bilo Ježića, Linića, Pavičića i sličnih. Uz njihov loš rad i umreženo pravosuđe, dobijete prekrasan grad beskrajnih mogućnosti, ali u službi bogaćenja nekolicine ljudi, dobijete dragu nam Rijeku!

Postavljamo institucijama pitanje na koje bismo voljeli dobiti odgovor: je li itko od nadležnih institucija uopće pozvao na razgovor načelnika riječke policije, gospodina Željka Kruneša zbog podnesene kaznene prijaveprotiv njega, a zbog „prijetnje ubojstvom i dogovora za počinjenje kaznenog djela ubojstva“, i to djece? Ili će, umjesto toga, opet na obavijesni razgovor biti pozvan glavni urednik ovog tjednika? To bi bilo četvrti put tjedno, za razliku od uobičajena tri puta…

I da ispravimo krivi navod s početka teksta. Nije ovo nikakva ekskluziva, jer za svaku činjenicu iz ovog članka dobro znaju Državno odvjetništvo, Sabor, premijer i policija…

 

Nedodirljiv policijski kriminal – policija svoje ‘zviždače’ tuži, sudi i progoni…