ČETNIK PREDSJEDNIK, NAVIJAČI SLJEDBENICI: Delije opet izvjesile zloglasni transparent o Vukovaru

0
870
Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Do kada će točno krovne europske i svjetske nogomente organizacije tolerirati ovakvo provociranje

U “komšiluku” ništa novo. Po starom običaju umjesto da uživaju u utakmici Europske Lige srpski navijači su za svoj “gušt” vrijeđali Hrvate. Opet smo bili svjedoci srpskog primitivizma koji nakon što je izgubio rat svim sredstvima pokušava to relavitizirati. A pa neće ići.

Republika Srbija na čelu s četnikom Vučićem i dizanjem spomenika koljačima iz Domovinskog rata malo pozivaju na dijalog, a maloviše pljuju po hrvatskim žrtvama.

Loading...

Najsvježiji primjer je utakmici trećeg kola Europske lige,koja se igrala na Marakani, u kojoj je  Arsenal fantastičnim pogotkom Girouda u 85. minuti slavio na gostovanju kod Crvene zvezde. No, rezultat je ovaj put manje važan jer su navijači beogradskog kluba ponovo provocirali Hrvate transparentom.

Naime, pristalice Crvene zvezde, Delije, već godinama na svoje utakmice, nevezano igraju li ih protiv hrvatskih klubova ili ne, unose transparente kojima provociraju, odnonsno, vrijeđaju hrvatski narod. Na utakmici s Arsenalom osvanuo je, već dobro nam poznati, transparent u bojama srpske zastave na kojem piše “Vukovar” na ćirilici.

Do kada će točno krovne europske i svjetske nogomente organizacije tolerirati ovakvo provociranje, koje ovaj put dolazi baš eto u ono doba godine kada se obilježava pad Vukovara? Ako im već taj transparent nije sporan, a trebao bi im biti i ne smatraju da se njime krši pravilnik, onda bi možda mogli sankcionirati veličanje četničkog vojvode Draže Mihajlovića čija se slika nalazi nekoliko metara dalje od srpske zastave s natpisom “Vukovar”.

Srećom pa se ovaj put nije pojavio transparent na kojem se nalazi tenk JNA iz Vukovara. Taj su transparent Srbi pokušali opravdati tvrdeći da on zapravo znači da je “proradila Zvezdina mašina”.

HNS već godinama upozoravaju na ovaj problem, koji se češće ponavlja na košarkaškim utakmicama, ali ni FIBA, ni UEFA ni FIFA ne poduzimaju previše kako bi ovaj problem riješili.

Na kraju ćemo konstatirati da Davor Šuker (predsjednik HNS-a), Zvonimir Boban (jedan od glavnih suradnika predsjednika UEFE) te mnogi poznati i utjecajni nogometaši (Skoblar, Modrić, Rakitić..) o svemu šute umjesto da upotrijebe svoj utjecaj u nogometnoj organizaciji da se velikoisrpskim pi…arijama stane na kraj.

Ali očito nikome se to ne da jer , Bože moj, zašto kvariti srdačne odnose.