ČETNIK VUČKO OSUĐEN NA SMRT! Kazna će se izvršiti injekcijom, Amerika mu ne oprašta zločin

0
1108
screenshot

Takozvani američki četnik, Amerikanac Eric Frein (33), osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubojstva jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posjedovanja oružja za masovno uništenje.

Frein, koji se predstavljao kao “četnik Vučko”, bio je opčinjen četničkim pokretom. Pripadao je grupi ”Istočni vuk”, a posebno ga je fascinirala jedinica Vukovi s Drine. Na više desetaka fotografija Eric Frain nosi različite srpske uniforme, šajkaču s kokardom ili beretku sa srpskim oznakama, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Za sobom ostavljao prazne kutije “Drine”

Zločin je počinio 12. rujna 2014., nakon čega je 48 dana bježao policijskim potjerama, ostavljajući za sobom samo kutije cigareta “Drina” i eksploziv.

Smrtna kazna bit će izvršena injekcijom, a tijekom izricanja presude Frein nije pokazao nikakve emocije, iako je prethodno izjavio:

Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vrijeme da zapalim buktinju u ljudskim srcima”.

Loading...