Da bi spasio Martinu Dalić Plenković ozbiljno ugrozio zdravlje zastupnice Željke Josić!

0
1336
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako je krenulo vjerojatno će, da bi spasio vladajuću većinu, prilikom nekog budućeg glasovanja Plenković biti spreman dovući i nekog saborskog zastupnika s operacijskog stola ako mu, kao što je Furiu Radinu, pukne čir na želucu. U svakom slučaju Plenković ovakvim potezima izaziva 'čuđenje u svijetu' a kod hrvatskog puka ima sve manje simpatija, jer njegovo ponašanje i metode opstanka na vlasti pod svaku cijenu već odavno, kod mnogih izazivaju, ako ne perforaciju čira, ono bar mučninu u želucu.

Zasigurno će ime Andreja Plenkovića, nakon mitskog petka 13. ostati upamćeno i po činjenici da je u akciji spašavanja svoje ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić posegnuo i za morbidnim rješenjem što je, nesumnjivo, ‘privođenje’ zastupnice Željke Josić s rodiljskog dopusta dva i pol tjedna nakon teškog i rizičnog poroda. Naime, kada je Plenkoviću postalo jasno da saborski veteran i član vladajuće koalicije Furio Radin ne može pristupiti glasovanju jer je hospitaliziran zbog puknuća čira na želucu, vrlom premijeru u tom trenutku nije preostalo ništa drugo nego da potrebnu 76-u ruku osigura dovođenjem zastupnice Željke Josić s rodiljskog dopusta i to samo dva i pol tjedna nakon iznimno teškog i riskantnog poroda.
Plenkoviću je u tom trenutku bilo važnije spasiti svoju omiljenu ‘gospođu ministarku’, nego li zdravlje zastupnice Josić. Tako je sisačka liječnica, po svjedočenju saborskih izvjestitelja, svoju stranačku dužnost odradila uz vidni napor. Ta je situacija, po pisanju Večernjeg lista, zapravo bila simbolična jer se glasanju o ratifikaciji Istanbulske konvencije pristupilo usta punih brige za zaštitu žena, a onda je jedna žena za taj napredak morala ugroziti zdravlje. Kako je krenulo vjerojatno će, da bi spasio vladajuću većinu, prilikom nekog budućeg glasovanja Plenković biti spreman dovući i nekog saborskog zastupnika s operacijskog stola ako mu, kao što je Furiju Radinu, pukne čir na želucu.
U svakom slučaju Plenković ovakvim potezima  izaziva ‘čuđenje u svijetu’ a kod hrvatskog puka ima sve manje simpatija, jer njegovo ponašanje i metode opstanka na vlasti pod svaku cijenu već odavno kod mnogi izazivaju, ako ne  perforaciju čira, ono bar mučninu u želucu.