DOŠAO S VUČIĆEM: ‘Nismo uspjeli puškom, sada ćemo se boriti drugim sredstvima!’

0
896
screenshot

Miodrag Linta, koji je napustio Hrvatsku, nikada zapravo nije istinski otišao, već dolaskom na čelo Koalicije izbjeglica pokušava ostvariti svoj san – učiniti sve kako bi realizirao svoju privatnu osvetu Hrvatima pri čemu su mu sudbine izbjeglica samo oruđe.

Uz predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, kao dio delegacije u Hrvatsku dolazi i zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regiji u Skupštini Srbije, Miodrag Linta. On će u utorak, 13. veljače 2018., biti prisutan u Vrginmostu prilikom Vučićevog obilaska.

Miodraga Lintu hrvatska je javnost mogla upoznati po izuzetno neprijateljskom raspoloženju i vrlo neugodnim izjavama o Hrvatima, pa nas tako ni ovoga puta, uoči svoga dolaska, nije “zakinuo” za provokaciju koju je izrekao u komunikaciji sa sugovornikom preko društvene mreže.

Loading...

“Znači, za tebe je javna borba protiv ustaštva mlaćenje prazne slame? To znači da trebamo odustati od te borbe? Ti nisi uspio puškom, zato je potrebno da se borimo drugim sredstvima”, riječi su srpskog političara koji od Hrvatske očekuje gostoprimstvo.

Miodrag Linta rođen je u Hrvatskoj, na Kordunu. Djetinjstvo je proveo s Borom Rkmanom kojem je bio i vjenčani kum, a putevi im se djelomično razilaze tek nakon Oluje kada Linta odlazi u Srbiji u kojoj gradi političku karijeru, a Rkman plodno političko tlo pronalazi u Vukovaru. Značajan broj srpske nacionalne manjine koja je napustila Banovinu i Kordun nakon Oluje iskoristio je mirnu reintegraciju te se naselio u Istočnoj Slavoniji, za razliku od većine koja se nastanila u Srbiji.

Međusobni kontakti, međutim, nikada nisu prestali, barem što se politički aktivnih izbjeglih Srba tiče. Tako Miodrag Linta, koji je napustio Hrvatsku, nikada zapravo nije istinski otišao, već dolaskom na čelo Koalicije izbjeglica pokušava ostvariti svoj san – učiniti sve kako bi realizirao svoju privatnu osvetu Hrvatima pri čemu su mu sudbine izbjeglica samo oruđe.