Hodak: Ako su branitelji marginalci, je li onda Mate Granić borac?

0
880
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ugledni odvjetnik i kolumnist političkog tjednika 7dnevno i portala Dnevno.hr-a osvrnuo se u svojem prepoznatljivom, sarkastičnom stilu i prokomentirao susret Aleksandra Vučića s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a posebno se dotaknuo izjave srbijanskog predsjednika o tome kako u kultnom govoru u Glini, nije zagovarao Veliku Srbiju te da je to izmišljeno.

”To govori sve o njemu. Govor u Glini slušao sam na televiziji u nekoliko navrata, a ako on negira to što je rekao, onda Vučić ne vjeruje u napredak tehnologije”, ističe Hodak. Osim toga, našem sugovorniku nije jasno zašto bi se srbijanski predsjednik uopće i trebao ispričati. ”Valjda ako nekoga pozivate u goste vi postavljate uvjet i kažete ‘pozivam vas ako se ispričate’. Mi na tome nismo inzistirali. Za što da se ispriča”, zapitao se Hodak te objasnio kako ne treba negirati Vučićevu prošlost, treba prihvatiti činjenicu da je on srbijanski predsjednik, ali i da problemi u komunikaciji s njime nerijetko nastaju baš zbog propusta i neprincipijelnosti hrvatske politike.

Loading...

”Naša predsjednica prosvjednike je nazvala marginalcima. Pa ako su borci marginalci, tko je onda borac? Njezin Mate Granić? To je gaf koji joj nije trebao i koji je jako odjeknuo”, ocjenjuje Hodak i napominje kako je demokratsko pravo prosvjedovati, a Grabar-Kitarović svojim pozivom Vučiću sama je na jedan način pozvala ljude na protest.

Također, odvjetnik ističe primjer Donalda Trumpa, kojega prosvjednici dočekuju na svakom koraku, a sve to dio je demokracije.

”Ni zrno dobroga neće donijeti susret predsjednice i Vučića, od toga susreta neće biti ništa, a naša diplomacija treba se ugledati u slovensku. Oni su nas ucjenjivali oko svih ključnih pitanja prije našeg ulaska u EU. Hrvatska je članica EU, Srbija nije”, podsjeća Hodak uz naglasak da je to prostor kojega mi trebamo iskoristiti postavljajući srpskoj strani jasne i nedvosmislene uvjete, jer pravila za ulazak u Uniju su jasna. Ukoliko jedna, od 27 članica ne podrži ulazak neke države u EU, tada isti nije moguće realizirati. ”Ako su se Slovenci tako mogli postaviti, ne vidim zašto ne bismo mogli i mi”, zaključio je Hodak.