Ima li pilota u hrvatskom avionu? Još jedan veliki posao otišao u Srbiju, a da se RH nije ni kandidirala

0
842

Njemački automobilski giganti izabrali su Srbiju u kojoj će se graditi super-tvornica koja će u konačnici zapošljavati skoro 10.000 radnika

Pitanje svih pitanja je rade li vrli hrvatski dužnosnici išta za nacionalne interese ili samo lagodno putuju po svijetu i brinu se za što duži opstanak na vlasti? Mislim da svi znamo odgovor na to pitanje. Dobro gotovo svi.

Naime, ljevičarski mediji (ili se oni bar takvima smatraju) lukavo podupiru nerad premijera Plenkovića i prepuštanje Dalićki, Škegri, PBZ-u i tajkunskoj lešinarskoj bratiji sudbinu Agrokora i milijardskih jamstava hrvatske države. Podupiru (ili ignoriraju) i neshvatljivo političko sljepilo predsjednice Grabar-Kitarović. Nadalje, Pupovčevu umiješanost u nestanak novca iz Tesla banke (iako o tome pišu srpski mediji) prikrili su trabunjanjem o Šeks-Plenkovićevoj prijevari Vijeća o znakovlju i simbolima totalirizma („desničari“ nisu ni trebali sudjelovati u radu tog neokomunističkom društvanca jer su mu time samo dali legitimitet da profesor ONO i DSZ Božinović može svojim lovačkim psima narediti provođenje terora verbalnog delikta). Prešućuju se progonjeni Hrvati koji pišu predsjednici o veleizdajnicima u Ministarstvu vanjskih poslova (a tamo je situacija ista od vremena Miomira Žužula preko Mesića, Josipovića do danas), nema ni problematiziranja Bošnjakovićevog namjernog nerada u svezi okupatorskog Ovršnog zakona – pa on je uz sdpovca Orsata Miljenića pokretač tog fašističkog zakona koji je GLAVNI GENARATOR ISELJAVANJA iz Hrvatske.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Loading...

Naravno, vladajućoj političko-bankarskoj i pravosudnoj hobotnici iseljavanje je bogomdana situacija u kojoj ne moraju tzv. „loše kredite“ otpisati jer se oni otplaćuju iz inozemstva – perpetuum mobile, a bankarska pljačka je počela nevino – drostrukim i trostrukim „dozvoljenim minusom“. Mi stariji tome smo već svjedočili kad je više od 700.000 „jugo-gastarbajtera“ radilo u inozemstvu i slalo milijarde krvavo zarađenih novaca u domovinu, a vladajuća partijska oligarhija gradila kuće, vikendice, kupovala zapadne automobile kreditima koje je u konačnici zbog inflacije otplaćivala vrijednošću „šteke“ cigareta.

Upravo zbog svega gore navedenog nije ni čudno da nas unosni poslovi iz inozemstva uporno zaobilaze. Ili točnije vladajući ih jednostavno ignoriraju.

Tako je posljednjih dana ‘procurila’ vijest da se u kandidaturi za izgradnju super-moderne tvornice dijelova za elektro-automobile RH nije ni kandidirala – nije li to razlog za trenutnu smjenu i kaznenu odgovornost premijera, ministrice vanjskih poslova i predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Njemački automobilski giganti izabrali su Srbiju u kojoj će se graditi ta super-tvornica koja će u konačnici zapošljavati skoro 10.000 radnika (!).

Naime, ta je njemačka automobilska firma tražila lokaciju u Istočnoj Europi, a natjecalo se 15 država. U finalu su ostale Makedonija i Srbija, dok Hrvatska, kako smo naveli, uopće nije bila među tih 15 zemalja.

Osnivač tvrtke Rimac AutomobiliMate Rimac, na svom je facebook profilu objavio je da će se tvornica električnih pogonskih sustava graditi u Srbiji. “Njemačka automobilska firma odabrala je tu zemlju, dok Hrvatska nije uopće bila u igri (nije se ni kandidirala!!!). Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile – sustavi koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske Vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to – jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda i bolje tako – vjerojatno bi bio totalni waste of time – jer ne bi bio prvi put da sam to radio”, napisao je Rimac na Facebookou.

Dodajmo tome i da se u Derventi već gradi konstrukcijsko-ispitni centar WEBO za projektiranje i testiranje transmisijskih sustava automobila budućnosti (a direktor živi u Zagrebu!).

Nakon „mercedesa“, američkih, kineskih i korejskih firmi koji su po Srbiji izgradili tvornice za proizvodnju automobilskih dijelova posljednjih godina moramo se upitati: ZAŠTO HRVATSKA NIJE MEĐU ZEMLJAMA KOJE SE NATJEČU KAO DOMAĆINI ZA IZGRADNJU TAKVIH TVORNICA – BRINU LI SE PREMIJER, NJEGOVI VRLI SAVJTENICI ZA GOSPODARSTVO, MINISTRICA GOSPODARSTVA, HRVATSKA GOSPODRASKA KOMORA I POSEBNO MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA ZA PRIVLAČENJE TAKVIH POSLOVA ILI I DALJE BRINU BRIGU TOME KAKO SEBI I SVOJIMA IZVUĆI ŠTO VIŠE KORISTI IZ PROPASTI AGROKORA, O KOALICIJAMA S PUPOVCEM, HNS-OM, BANDIĆEM, MOSTOM, MOSTOM 2… I, NARAVNO, KAKO STRPATI ŠTO VIŠE NOVCA I FIRMI U SVOJ I SVOJIH PAJDAŠA DŽEP ???!!!!