Na kninskoj tvrđavi promocija četničke rakije ‘DRAŽEVINA’, počasni gost – Rade Šerbedžija

0
912

Na kninskoj tvrđavi svečano je otvorena vinoteka i suvenirnica koja je, kako navodi Huknet, u vlasništvu Poljoprivredne zadruge Vrbničko selo.

Gosti su prijemom i ponudom bili zadovoljni jer, nedvojbeno je, Kninu ovakvih sadržaja nedostaje. Počasni gost bio je glumac Rade Šerbedžija koji je prije četiri godine za ovu zadrugu imao čast zasaditi prvi trs vinove loze.

Loading...

Na ovom svečanom otvaranju, osim najpoznatijeg hrvatskog glumca koji je karijeru nastavio graditi preko velike bare, našao se i jedan gost koji je ostao potpuno preneražen kada je u bogatoj ponudi vrhunskih vina, naletio na rakiju kojoj u Kninu nikako nije mjesto.

“Na jednom postolju uz bocu vina, izložena je rakija na čijoj ambalaži ćiriličnim slovima piše “Čičina kap – Dražovina”, a ispod “Višegrad – Republika Srpska”.

Dnevno.hr

Iako u Crnoj Gori pokraj Podgorice postoji vinsko etno selo Draževina poznato po proizvodnji vina, njihove stranice donose objašnjenje kako je riječ o kombinaciji riječi “Draž vina”, pa tako nema sumnje da ova rakija aludira na Draževinu pokraj Višegrada, mjestu na kojem se svake godine okupljaju četnici kako bi odali počast četničkom vođi Draži Mihailoviću.

Osim toga, na ambalaži rakije izloženoj u vinariji na kninskoj tvrđavi, izraz “Čičina kap” nedvojbeno aludira na Dražu Mihailovića koji je nosio nadimak – Čiča.

Pogledajte video na kojem Rade Šerbedžija sadi prvi trs za Poljoprivredne zadruge Vrbničko selo koaj ej ujedno i vlasnik ove vinoteke.