Ostojić se htio ugurati pa predložio Saboru pokroviteljstvo Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom

0
522
Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor odbio je prijedlog bivšeg ministra unutarnjih poslova i saborskog zastupnika SDP-a Ranka Ostojića da budu pokrovitelji Dana pobjede nad fašizmom, 9. svibnja. Dokument odluke objavio je na svom Facebook profilu.

Loading...

“Ovim putem želimo obavijestiti kako je Predsjedništvo Sabora odbilo prijedlog da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma. Obzirom da se Dan Europe i Dan pobjede protiv fašizma zapravo nigdje ne obilježava u Hrvatskoj, ovom inicijativom sam želio potaknuti da se na Europskom trgu u Zagrebu napravi barem jedna manifestacija, no nažalost Sabor RH je našao shodnim odbiti prijedlog iz birokratskih razloga. Ono što sam siguran je da iza toga stoji stalna revizija povijesti i stalno negiranje najvažnije stvari, a to je da smo mi bili pobjednička zemlja, zemlja koja je pobijedila fašizam”, poručio je Ostojić.

“Možete odbiti, možete negirati, može vam biti neugodno što cijela Europa slavi pobjedu nad fašizmom, ali koliko god vi bili tužni, proslave će biti. I bolje da vas tamo nema”, napisao je na Facebooku.

Dan Europe, inače, redovito se obilježava u našoj zemlji, i to ne samo u Zagrebu. Pa se pitamo, što je Ostojić zapravo htio postići svojim prijedlogom?

Pročitajte i odgovor Hrvatskog sabora uvaženom zastupniku: