Ovo nije prvi put da za Kujundžića ‘nije bilo propusta’. OVO su svi njegovi gafovi

0
451
screenshot

Čini se da je hrvatskim građanima ministra zdravstva Milana Kujundžića lagano dosta. Zbog tragičnih događaja u Zaprešiću i Jastrebarskom, građani se na nekim mjestima okupljaju na mirnim prodsvjedima kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u hrvatskom zdravstvu. 

Ministar je pak, u svojoj maniri, nonšalantno komentirao situaciju. Po njenovom mišljenju, to što Hitna pomoć u brojnim djelovima Hrvatske ne funkcionira kako bi trebala zbog nedostatka kadra i opreme, prema njegovom mišljenju, ‘nije propust’. Svojom izjavom Kujundžić, nekoć jedan od najboljih gastroenterologa u zemlji, a danas jedan od najgorih ministara zdravstva u povijesti, pokazao je bešćutnost i nedostatak elementarne empatije koju bi, kao liječnik i medicinar, trebao imati.

Međutim, ovo mu nije prvi puta da izjavljuje kako ‘nije bilo propusta’ u situacijama u kojima su se evidentni propusti dogodili. Prije godinu dana, krajem srpnja 2017. u vinkovačkoj je bolnici na odjelu gastroenterologije pacijent umirao četiri i pol sata, satima zapomažući u strašnim bolovima. Umro je u strašnim mukama zbog upale gušterače, a osoblje bolnice mu je, prema navodima svjedoka, prišlo u pomoć tek kada je sve bilo gotovo.

Komentirajući ovaj događaj, ministar Kujundžić mrtav hladan je izjavio:

Ništa tu nije propušteno učiniti. Ljudi koji su bili u službi te noći napravili su sve ‘lege artis’ i ništa nije propušteno. Uzrok nagle smrti je nešto što se događa i drugdje u svijetu. Ali, nikakvog propusta gledano mojim očima gastroenterologa nije bilo”, kazao je tada medijima ministar.

Istu je formulaciju upotrijebio nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu 2017. kada je odbijena hrvatska ponuda da kod nas bude sjedište Europske agencije za ljekove koja ima budžet od 300 milijuna eura i koja bi zapošljavala 900 ljudi.  Komisija je odbila hrvatsku ponudu jer je bila puna rupa. Nedostajale su informacije o uredima i konferencijskim prostorima, podatak kada će zgrada biti dostupna, a nije čak bilo ni podatka ima li zgrada bežični internet! Rupa je u ponudi bilo 30-ak.

Ni u ovom slučaju ministar Kujundžić nije vido ništa novo, ni neuobičajeno. Za ministra, u ponudi ‘nije bilo propusta’.

Nije nikakav propust napravljen. Znači osim te rečenice nisu iščitali da zgradu unutra možemo prilagoditi prema potrebama, je li dvorana treba biti velika 300 kvadrata ili 1300… Vlasnik je rekao da se može sve u roku nekoliko mjeseci adaptirati. Mi smo svjesni da Zagreb nema 100 letova na dan i sve drugo HR ispunjava”, izjavio je tada naš ‘nepropusni ministar.

(nastavlja se…)

Loading...