Plenković iznio ime novog povjerenika i njegove zamjenice. Evo tko su

0
613
Petar Glebov/PIXSELL

Na izvanrednoj sjednici Vlade javnosti je predstavljen novi izvanredni povjerenik te njegov zamjenik, odnosno zamjenica koje će Vlada predložiti zagrebačkom Trgovačkom sudu nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak.

“Predlažemo kao novog povjerenika Fabrisa Peruška, a kao njegovu zamjenicu predlažemo Irenu Weber. Razgovarao sam s Peruškom i on je spreman dovršiti nagodbu. Činjenica da su oboje u okviru Agrokora pomažu da se mogu snaći. Kandidatura je vrlo dobro primljena od strane izvanrednog Vijeće. Očekujem da ove naše prijedloge Trgovački sud prihvati. Cilj Vlade ostaje dobrobit Hrvatske, očuvanje Agrokora i čuvanje radnih mjesta,” izjavio je premijer Andrej Plenković.

Loading...

S tim prijedlogom složna je Vlada.

Peruško je član Uprave Tiska, a u Agrokor je bio uključen kao savjetnik. Upoznat je sa sustavom i procesom restrukturiranja, a navodno ima i podršku većine vjerovnika. Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu, u SAD-u, piše Večernji.

Radio je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je sudjelovao na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga je dvije godine radio kao direktor operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u okviru grupacije Global Fashion Group iz Londona.

Irena Weber je pak bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj.