PLENKOVIĆ ODLUČIO! Funkcije Martine Dalić zamijenit će ova dva čovjeka

0
561

Otišla je Martina Dalić, a njezine funkcije preuzimaju dvojica muškaraca, potvrđeno je danas nakon završetka sjednice Predsjedništva HDZ-a. Novi ministar gospodarstva bit će Darko Horvat, koji je obavljao ministarsku dužnost u Oreškovićevoj vladi. S druge strane, aktualni ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić postat će potpredsjednik Vlade. Bit će i koordinator za gospodarstvo.

Darko Horvat, predložen za novog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, već ima ministarskog staža. Bio je zadužen za poduzetništvo u Oreškovićevoj vladi.

Loading...

Aktualni ministar poljoprivrede i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić postaje  potpredsjednik Vlade i koordinator za resore gospodarstva.

Za sutra je najavljen novi koalicijski sastanak na kojem će premijer svoj prijedlog predstaviti koalicijskim partnerima. Potkraj tjedna očekuje se predstavljanje novog ministra na saborskom odboru te glasovanje koje je premijer najavio za petak. U subotu, 26. svibnja, održava se izvještajni sabor HDZ-a. Inače, sinoć su se sastali premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prvi put nakon izbijanja afere Hotmail. Predsjednica i premijer dogovorili su se da će se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održati 28. svibnja.