Poziranje gole žene u crkvi uznemirilo dubrovačkog biskupa: Oče, oprosti im, ne znaju što čine!

0
1168
Grgo Jelavic/PIXSELL

Fotografije koje su uznemirile biskupa snimio je dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora, a pozirala je Vesna Knežević

Dubrovački biskup Mate Uzinić objavom na svom Facebook profilu reagirao je na fotografije gole žene nastale unutar crkve na Jezuitima koje su snimljene za potrebe studentskog dokumentarnog filma ‘The Colour Nude’ koji se snima na različitim lokacijama u Dubrovniku. Fotografije koje su uznemirile biskupa snimio je dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora, a pozirala je Vesna Knežević, beograđanka koja se u filmu i na fotografijama našla u ulozi modela i u kojima glumi lik Laure Marina Držića.

Zgroženi biskup svojoj objavi piše: „Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“

Loading...

U komentarima podršku i slaganje s Uzinićem izrazili su brojni vjernici, a poruku mu je uputio i don Vinko Puljić iz misije u njemačkom Siegenu. 

Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Siegen da medijski i pravno reagirate! Večeras su me zvali vjernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni s time što se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da “ne znaju što čine” … znaju, znaju i te kako znaju … Namjerno ciljana Sodoma …! Namjerno oskvrnjuju Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db!“, komentirao je Puljić.

Kako piše Dubrovački dnevnik sam Brbora tvrdi kako su se potrudili da cijelo snimanje prođe vrlo diskretno. „Konzervativci bi mogli prokomentirati kako golotinji nije mjesto u crkvi, no riječ je o umjetnosti koja se događa na poznatim dubrovačkim lokacijama“, kaže fotograf. Također, autori filma kažu da im je namjera bila prikazati ljepotu žene, bez obzira na njenu dob uklopljenju u ljepotu samog Grada.