Saznali smo da Tolušić ima šest vozača, a koliko imaju ostali ministri?

0
595

Uoči sjednice Vlade u četvrtak novinari su od ministara pokušali saznati koliko vozača imaju, budući da se nakon uhićenja vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, doznalo da on ima 6 vozača.

Ministar uprave Lovro Kuščević, za razliku od većine ostalih ministara, konkretnije je komentirao aferu SMS u sklopu koje je uhićen Tolušićev vozač Blaž Curić, pod sumnjom da je upozorio Franju Vargu da policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje. Varga je podsjetimo, optužen da je fabricirao lažnu SMS prepisku za Zdravka Mamića.

Loading...

Na pitanje pazi li što govori pred svojim vozačem, Kuščević kaže: “Naravno da ne pazim. Nemam što skrivati. Posao političara i ministra je javni posao, normalno razgovaram.”, javlja N1.

Ministarstvo uprave kojemu je na čelu ima tri vozača, kazao je. Jedan vozi ministra, a druga dva su na raspolaganju državnim tajnicima i službenicima, kaže ministar.

S Milijanom Brkićem, za kojeg kaže da mu je dobar prijatelj, nije razgovarao, a nije se, kaže, čuo ni s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.

“Ne bih se dirao u posao USKOK-a i govorio im što da rade, vjerujem da rade u skladu sa zakonom i da će ga tako i dovršiti”, kaže Kuščević na pitanje treba li USKOK početi istragu protiv Brkića.

Prema čemu vodi ova afera? “Prema tome da se moraju poštivati institucije i da će se kad se završi istraga postupiti onako kako bude dala rezultate”, kaže ministar. Na pitanje radi li se o unutarstranačkim obračunima, kako govori oporba, Kuščević kaže da “oporba mora razumjeti da Vlada radi svoj posao, a institucije rade svoj”.

“Nema nikakve veze između ta dva postupka. Ako oporbi to nije jasno, da smo odvojili pravosuđe, policiju, istragu, USKOK… neka razmisli. Mi ne radimo po njihovom principu”, kaže Kuščević.

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom ulaska u Vladu kazao je tek da on ima jednog vozača. Aferu SMS nije komentirao.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da ona ima dva vozača.

‘Ja imam jednog vozača’, kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Kaže da svom vozaču vjeruje. “Vozač je osoba koja sa mnom prelazi desetke tisuća kilometara, i nepovjerenje ne dolazi u obzir”.

Ministar turizma Gari Cappelli kaže kako svom vozaču vjeruje. “Vozio je ministre iz raznih stranaka, imam povjerenja u njega”, kaže Cappelli. Na pitanje treba li se Milijan Brkić sam javiti USKOK-u, kaže: “Imate stranačka tijela, ne trebam ja to puno komentirati. Brinem se o onome što se događa u mom resoru”, kaže Cappeli.

Ministrica kulture Nina Obuljen ima jednog vozača za kojega kaže da je jako marljiv.