ŠTO IH JE SPOJILO? Opačić i Bandić ‘kliknuli’ su na bizaran način

0
219
screenshot

Tri je desetljeća Milanka Opačić provela u svojem SDP-u, stranci kroz koju je gradila svoju isključivo političku karijeru, jer tragovi njezina poslovanja u realnom sektoru nisu zabilježeni. Šutjela je bivša ministrica hrvatske sirotinje na sve propuste svojeg nekadašnjeg šefa Zorana Milanovića, a onda brže bolje iz stranke istupila kada je njome zakormilario ne odveć uspješan Davor Bernardić, mladić koji uistinu politiku nema u malom prstu, ali koji potpuno objektivno snosio manjio dio krivice za rasulo u Partiji, nego li njegov prethodnik Milanović. Koliko su kritike na Berin račun utemeljene i koliko u njima ima politike, a koliko osobnih interesa pitanje je koje ionako mjesecima visi u zraku, a dio odgovora moguće da je ponudila i sama Opačić i to transferom u Bandićeve redove. Kao što je naš portal izvještavao i ranije, Bandić je u svoje redove uspio pridobiti bivšu SDP-ovku, a transfer je dogovoren na koncertu Zdravka Čolića u zagrebačkoj Areni gdje su se vrlo ugodno podružili. Pomalo je kontradiktorna odluka ove bivše SDP-ovke, jer upravo je ona ta koja se svojevremeno protivila nekim Bandićevim odlukama. Naime, kada je Grad Zagreb objavio da će građanima opraštati dugove, Bandić je kritizirala taj potez tvrdeći kako to baš i nije pametno jer će tako poslati poruku da su svi oni koji plaćaju režije naivci. Budući da je na prvu teško pronaći dodirnu točku između šefa metropole i Milanke Opačić postavlja se pitanje zašto se bivša ministrica odlučila pridružiti njegovoj stranci, a odgovor bi pak mogao ležati u tome što je Opačić jedna od onih dama koje se može kategorizirati kao karijerne političarke, jer kao što i stoji u njenoj biografiji karijeru je gradila isključivo u tim vodama.

”Nije mi više problem samo opcija predsjednika stranke Davora Bernardića, već i ova koja je protiv njega, jer nisu složni i ne vidim da imaju ideju kako riješiti probleme u stranci. Stalno se nešto oteže i odgađa, čime se prolongira agonija stranke”, objasnila je Opačić nedavno razloge radi kojih je napustila svoju nekadašnju stranku, a još tada Bernardić je kazao kako ne vjeruje da je to slučajno. Doista, u vrijeme kada se odlučivalo o opozivu ministra financija Zdravka Marića iz SDP-a je istupio Tomislav Saucha. Kada se vodila rasprava o bivšoj ministrici Dalić iz stranke je istupio Zdravko Ronko. “Sada se događa novi rasplet u aferi Agrokor, pa je došao na red Glavašević. Više ne vjerujem u slučajnost, vjerujem i želim vjerovati u pravnu državu”, naglasio je Bernardić tom prigodom. Vladajuća stranka uistinu raspolaže tankom većinom, pa je Plenkoviću svaki zastupnik podjednako bitan. Da je tome tako ne potvrđuje samo Opačić već i ljudi poput Zdravka Ronka ili pak mladog Sauchke.

Loading...

Kada već govorimo o sada već bivšoj esdepeovki i njenoj političkoj sudbini tada valja dodati i kako je riječ o dami koja je radni vijek odgulila u Saboru, te koja nema dana staža izvan politike. Saborskim vodama zaplivala je s 24 godine i od tada iz Sabora nije izašla osim kada je mandat mijenjala za ministarsku fotelju u Milanovićevoj vladi.

Dok je obnašala dužnost ministrice hrvatske sirotinje njen je resor napustila vojska djelatnika, uključujući i njene pomoćnike i savjetnike na čijem je zapošljavanju osobno inzistirala – tvrdeći kako u Ministarstvu vlada kaos te da je Opačić izrazito rastrošna ministrica, što je naknadno demantirano kako iz Partije, a demantirala je to i ministrica, koja je u medijski prostor dospjela i stoga što su djelatnici tijekom radnog vremena šetali njezina psa. Intrigantan krimen atraktivna ministrica nosi na svojim plećima, a na njih joj ga je natovario umirovljeni general i bivši saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs koji je 2001. godine u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji ustvrdio sljedeće:

”Ja i dalje stojim kod svojih riječi koje sam isticao – bivša tajnica Jovana Raškovića, Milanka Opačić, Srpkinja, na čelu je Mandatno-imunitetnog povjerenstva. I ona kao takva odlučuje o imunitetu nas zastupnika. Hrvatski narod, na žalost, uopće ne zna koga je izabrao. Sve što sam govorio, govorio sam istinu, a ako mi ne vjerujete pogledajte u političkom vodiču. Nigdje nisam vrijeđao nacionalne manjine. Jednostavno je jasno da su mnoge supruge i muževi zastupnika i zastupnica SDP-a Srbi i svima je jasno da oni vode prosrpsku politiku”, izdeklarirao je, u svom prepoznatljivom stilu, novinarki Aniti Malenici, general Rojs.