Svi umiru, ali partizani žive vječno!

1
1162

I dok zemlju potresaju rasprave oko toga je li komunistički režim bio zločinački i treba li zabraniti pozdrav HOS-a "Za dom spremni" - Hrvatske antifašiste to pretjerano ne zanima. U Opatiji upravo pripremaju održavanje devetih po redu Dana antifašizma, a zanimljivo je kako partizansku ideologiju proširuju i na škole i učenike, kojima drže radionice. Valjda o tome kako su Hrvate zatvarali i zazidavali žive u Kočevskom Rogu

Zvuči nevjerojatno da 70 godina nakon drugog svjetskog rata i brojnih dokaza o zločinačkom komunističkom režimu Hrvati i dalje slave partizane, antifašističku borbu i plaćaju njihove derneke po Opatiji. Upravo s ponosom Udruga antifašističkih boraca i antifašista Opatije najavljuje devete po redu Dane antifašizma u Opatiji od 7. do 9. ožujka. Tako će tri dana govoriti o temama o kojima pojma nemaju, a šokantno u cijeloj priči je činjenica kako će ovjekovječeni ubojice i štovatelji diktatora Tita držati radionice za učenike srednjih škola!

Iako političke organizacije ne mogu i smiju, sukladno Zakonu, miješati se u maloljetnike niti obavljati takvu vrst aktivizma, jednom bivšem SDP-ovcu i prekaljenom ljevičaru koji je treći mandat na čelu Opatije dobio kao nezavisni – očito to ništa ne smeta. Pozivnicu koju su nam uputili antifašisti proslijedili smo resornom Ministarstvu s pitanjem kako je moguće da političke organizacije drže predavanja djeci, bez obzira o kakvim je temama riječ.

Loading...

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić već godinama financira raznorazne partizanske derneke po gradu i jedan je od gradova čija središnja ulica i dalje nosi naziv po diktatoru i ubojici Josipu Brozu Titu. Vrijeme je za Opatijce jednostavno stalo, a ako imamo na umu kako su pljačkali privatnu imovinu i useljavali u vile na tom području – jasno je zašto i danas podržavaju komunistički režim.
Mirovina se uplaćuje i ‘borcu’ koji je 1945. imao samo tri godine!

Iako je od Drugog svjetskog rata prošlo 70 godina, 
za partizane se još izdvaja 934 milijuna kuna.
Partizani ne samo da su se hrabro borili protiv okupatora kad su bili praktički djeca nego su istodobno i najzdraviji dio hrvatske nacije, a povrh svega i veliki zavodnici i ljubavnici. Tako se žene i u 90-tima a sve kako bi Titove mirovine ostale u obitelji i dalje se uživale, bez obzira na njihovu smrt.
Podaci o mirovinama sudionika NOB-a kažu kako hrvatska država još isplaćuje 28. tisuća “boračkih penzija” koje porezne obveznike godišnje stoje više od 900 milijuna.

Naravno, nije riječ samo o izravnim sudionicima NOB-a nego i o njihovim obiteljima koje su naslijedile mirovine. Živih je 9325 izvornih sudionika NOB-a koji primaju mirovinu, ali je 16.000 korisnika obiteljskih mirovina. Nevjerojatan je podatak da najmlađi korisnik “boračke penzije” ima samo 74 godinu, što znači da je na kraju Drugog svjetskog rata imao tri godine.
U HZMO-u objašnjavaju kako je riječ o djeci koja su bila u izbjegličkim logorima poput El Shatta te da su po toj osnovi dobili “borački status”.

Mirovine koje i danas opterećuju proračun, istaknuti antifašisti smatraju da ih ne treba smanjivati. Naime, smatraju kako su sudionici NOB-a oštećeni početkom 90-ih kada su im smanjene mirovine. Predsjednik Hvidre Josip Đakić istaknuo je jednom prilikom da bi korisnici partizanskih mirovina trebali imati 90 ili 100 godina ili su, dodao je ironično, imali samo 5 ili 10 godina kad su krenuli u rat protiv okupatora. To je vrlo upitno, kao i mirovina Ivana Fumića (bivšeg predsjednika Saveza antifašističkih boraca koji je rođen 1930. godine) koji je  1945. godine bio maloljetan. Đakić je govorio i o pričama o raznim malverzacijama, ali nije mogao potvrditi njihovu istinitost. – Bilo je čak ženidba na brzinu s rodbinom kako bi mirovina ostala u obitelji. To bi svakako trebalo provjeriti – tvrdi Đakić dodajući da je čuo priču da se jedan korisnik “partizanske mirovine” neposredno prije smrti oženio sestričnom kako bi ona mogla “uživati” u mirovini. Sarkastično je zaključio da je to svjetski fenomen jer toliko godina nakon Drugoga svjetskog rata ima toliko “boračkih penzija”.

  • Zlatko Ljubic

    Pa tko zivi u toj Opatiji bajnoj samo komunisticka fukara pljackasi tudjih vila i ostali paraziti iz bivse Yuge? Ima li uopce Hrvata i sta poduzimaju protiv ovog smeca izgleda nista!