Tko bi mogao zamijeniti Dalićku?

0
569
Martina Dalić podnosi ostavku

Nakon mailova koji su procurili u javnost, a koji u neugodan položaj dovode kompletnu Vladu kojom rukovodi Andrej Plenković, glavna akterica priče Martina Dalić odlučila se povući s pozicije ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta. Slijedom toga u javnosti se već nametnulo pitanje tko bi mogao preuzeti njezinu funkciju.

MARTINA DALIĆ PODNIJELA OSTAVKU! ‘Ne želim biti teret Vladi! Nisam ja učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili protuzakonito!’

Loading...

Kako se neslužbeno saznaje iz izvora bliskih Vladi, najviše potencijala za preuzimanje ove vruće fotelje ima aktualni ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji uživa simpatije premijera Plenkovića, ali i velikog dijela HDZ-ovaca te se u ovom kontekstu spominjao i ranije.

Ćorić doduše u svojem resoru kao ministar zaštite okoliša nije polučio zapažene rezultate, no to nikada nije bila zapreka za političke križaljke. Osim njega, kao potencijalni ministar gospodarstva spominje se i Goran Marić koji također uživa veliko premijerovo povjerenje, a jedno vrijeme u tom se kontekstu spominjao i šef HNS-a Ivan Vrdoljak, no to je teorija u koju je u ovome trenutku teško povjerovati. U političkim kuloarima vrlo se otvoreno govori kako Ćorić ima najveće šanse da postane nasljednik ministrice Dalić, a on sam od ulaska u Vladu ne krije ambicije i afinitete prema tome resoru.

Preuzme li Ćorić kojim slučajem Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u njegovu fotelju mogao bi doći netko iz HNS-a budući da Narodnjaci i njihov predsjednik Vrdoljak, energetiku ionako smatraju svojim resorom. Što će se na koncu zbiti i hoće li ostavku ministrice Dalić premijer iskoristiti kako bi rekonstruirao Vladu, preostaje za vidjeti. No, govori se kako za političku budućnost strahuju i ministar zdravstva Milan Kujundžić s kojim premijer nije zadovoljan te bi ga mogao zamijeniti s mlađahnom HDZ-ovom doktoricom Dijanom Zadravec, a sudbina je upitna i za ministricu Nadu Murganić čijih je slabosti također premijer svjestan.