(VIDEO) Srbin kojeg Hrvatska obožava: Milojko ‘rasturio’ Vučića i Šešelja!

0
1271
screenshot

Milojko Pantić, čuveni je sportski novinar i jedan od najvećih kritičara aktualnog srbijanskog državnog vrha. Nakon niza kritike na račun predsjednika Aleksandra Vučića, u posljednjem se obraćanju javnosti vrlo neugodno obrušio na Vojislava Šešelja:

Prošle nedjelje izrazio sam nadu da će duh bune u Srbiji grunuti i da je moguće promijeniti ljude koji srpsko društvo i državu vode bez kontrole razuma.

Loading...

Poslije svega viđenog i doživljenog u sremskom selu Jarak međutim, samo slijep i malouman čovjek može vjerovati da Srbija kao društvo ima bilo kakvu budućnost. Jarak je i metaforično i bukvalno naša sudbina. Analogija je očigledna i zato moram parafrazirati parolu otporaša iz borbe protiv režima Slobodana Miloševića: „Gotovi smo“.

Gotovi smo, jer je treća i najvažnija inauguracija našeg vođe i doskorašnjeg koordinatora svih službi, prošle nedjelje obavljena u Jarku, kad je njegov učitelj, ratni zločinac Vojislav Šešelj, ustoličio kvazi nacionalizam, šovinizam i primitivizam kao vladajuću ideologiju Srbije.

Gotovi smo, jer evo već više od tri desetljeća traje kvazi nacionalističko ludilo i zaglupljivanje građana, sa otporom koji je simboličan kao onaj koji su pokušali da pruže mladi članovi LDP u Jarku pored Hrtkovaca.

Gotovi smo, jer Šešelja ne prate više krezubi starci i starice, već mladi ljudi, odrasli uz višegodišnju medijsku nacionalističku i šovinističku ikonografiju. Oni su, lijepo se čulo, hrabrim mladićima iz LDP poručivali nešto što nikakve veze sa životom nema: „Vi ste izdali Kosovo, vi hoćete da prodate i Vojvodinu. Ustaše… ustaše…“

Gotovi smo, jer mi više nismo građani, nismo narod. Mi smo pleme vraćeno u doba Nemanjića. Stado koje u 21. stoljeću dozvoljava i traži čak, da ga vodi nekakav velikaš Nemanjićkog tipa.

Gotovi smo, jer je višedesetljećna medijska primitivna nacionalistička lobotomija učinila svoje. Udario nas je ponovo po sred mozga grom slobizma. Čak je i u školskim udžbenicima zapisano: „Udari opet grome moj“.

Gotovi smo, jer smo bili i ostali naivni kao ovce, kao stado, bez svijesti o ljudskim slobodama i pravima čovjeka, i kao takvi kolektivno i plemenski koračamo u Nedođiju. „Korov“ na koji je upozoravao Đinđić, osvojio je i prekrio Srbiju.

Gotovi smo, jer su Srbiju, nekadašnju pjesmu među narodima, okupirali primitivni: Mali, Šešelji, Vulini, Puzigaće, Guzine, Guzičići, Lisičići, Prdići i Prdavice… Svi su oni veliki Srbi, veći od svih nas iz pokorenog „moravskog čovječanstva“.

Gotovi smo, jer su primitivci i diletanti uzeli vlast pokazujući svakodnevno, do koje mjere mogu pljačkati građane i državu bez ikakvih skrupula. Njihov jedini program je vlast na bazi lažnog moraliziranja i zakletve u poštenje po principu „ko o čemu…“. Na bazi lažnog zalaganja za Europu i stvarnog bratstva sa Rusima. Na širenju straha putem teorija zavjere.

Gotovi smo, jer od kako su oni na vlasti, Srbija je u izvanrednom stanju. Demontirali su demokraciju. Smislili su formulu za omamljivanje masa jer se u svom djelovanju služe i podržavaju propagandističkim vokabularom, i ljevice i centra i desnice. I Europa i Rusija, to je njihova vanjska politika koja ne znači ni jedno ni drugo, nego se zove vlast.

Gotovi smo, jer „kralj“ stalno ističe da se moramo okrenuti budućnosti, ne dovodeći u pitanje „slavnu“ zločinačku prošlost i glorificirajući mit o slobizmu i Kosovu.

Gotovi smo, jer se njihovo šestogodišnje obnašanje vlasti ni po čemu ne razlikuje od djelovanja dok su bili opozicija. To je logika permanentnog protesta protiv nekoga i nečega. Tako smo i doživjeli da ministar za rad sudjeluje u prvomajskim demonstracijama protiv Vlade.

Konačno, gotovi smo, i nema nam spasa jer nam je „kralj“ praznoslovni pustolov, neostvareni vođa navijača „Delija“ sa Novog Beograda, koji se bjesomučno hvali nekakvim samo njemu znanim pobjedama, koje Srbiju vode direktno u ćorsokak, nepostojeću iliti slijepu ulicu planete”.