Mamić pogreškom među gomilom spisa sudu predao i pripremljene odgovore Dejana Lovrena!

0
664
Snimka zaslona HRT

Zdravko Mamić iznerviran prisustvom većeg broja pravosudnih policajaca napustio je sudnicu osječkog Županijskog suda prije početka suđenja zbog optužbi za izvlačenje novca iz kluba.

“Ako će ovi tu stajati cijelo vrijeme, onda ja idem. Nemam potrebe sudjelovati u ovoj predstavi”, poručio je Mamić prije početka glavne rasprave te potom napustio sudnicu.

Loading...

Na početku glavne rasprave protiv Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, Uskok se očitovao o dokaznim prijedlozima koje je okrivljeni Mamić predložio za uvrštavanje u sudski spis prilikom iznošenja sudske obrane.

Večernji list navodi kako je Mamić učinio i nevjerojatan propust i među gomilom spisa, sudu predao i pripremljene odgovore Dejana Lovrena. USKOK je na kraju zatražio da se taj papir ostavi u sudskom spisu kao dokaz.

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana Ljubojevića.

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacijja nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu.

Podsjetimo, Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.