EKSKLUZIVNO: Maja Šuput kandidirat će se za predsjednicu RH!

0
946
Instagram

U estradnim kuloarima ovih je dana procurila vijest da svoju kandidaturu za osvajanje Pantovčaka ozbiljno priprema i Maja Šuput, popularna hrvatska pjevačica, koja u mega zanimljivom showu 'Supertalent' Nove TV, među članovima žirija uživa i najveće simpatije publike, ali i izvođača. No, da ovo nije nikakva šala, pogotovo ne prvotravanjska, jer do prvog travnja iduće godine ostalo je još puno vremena, potvrdili su nam i izvori bliski toj popularnoj pjevačici, koja je supertalentirana za velike fešte, svadbe, podizanje atmosfere, ali i šalu poslije koje malo tko može ostati hladnokrvan...

U iščekivanju kandidature bivšeg premijera i čelnika SDP-a Zorana Milanovića za predsjednika RH, od čega, čini se i najviše strepi aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, u estradnim kuloarima ovih je dana procurila vijest da svoju kandidaturu za osvajanje Pantovčaka ozbiljno priprema i Maja Šuput, popularna hrvatska pjevačica, koja, u mega zanimljivom showu „Supertalent“ Nove TV, među članovima žirija uživa i najveće simpatije publike, ali i izvođača.

No, da ovo nije nikakva šala, pogotovo ne prvotravanjska, jer do prvog travnja iduće godine ostalo je još puno vremena, potvrdili su nam i izvori bliski toj popularnoj pjevačici, koja je supertalentirana za velike fešte, svadbe, podizanje atmosfere, ali i šalu poslije koje malo tko može ostati ravnodušan. Ipak, gledateljima prošlonedjeljne posljednje polufinalne emisije „Supertalent“, svima je promakla izjava Martine Tomčić, također članice žirija, koja je, nakon vatrenog govora Maje Šuput, zapravo, i najavila njezinu kandidaturu za predsjednicu RH izjavom, da je to bio – Majin predsjednički govor.

A kada to kaže uvijek ozbiljna Martina Tomčić, inače kći bivšeg predsjednika Sabora i čelnika HSS-a, Zlatka Tomčića, onda se s tom izjavom nije za šaliti. Majini mnogobrojni pristaše smatraju da ona ne bi bila ništa lošija predsjednica od aktualne Kolinde Grabara Kitarović, koja je svoju predsjedničku kampanju uglavnom bazirala na pojavljivanjima na masovnim skupovima, utakmicama naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, grljenjem s našim najboljim sportašima u svlačionicama diljem svijeta, pa čak i pojavljivanjem na raznoraznim narodnim veseljima, poput „Širokobriješke večeri“ kada je zapjevala s Matom Bulićem njegovu popularnu pjesmu – „Domu mom“.

Estradizacija Pantovčaka ili pantovčakovizacija estrade

Naši izvori bliski Maji Šuput kažu da bi ona bila čak i bolji i zanimljiviji reprezentant na tim masovnim veseljima i velikim sportskim manifestacijama od Kolinde Grabar Kitarović, koja svoju popularnost među masama može zahvaliti jedino i isključivo uletavanjima u svlačionicu Vatrenih ili, pak, u svlačinicu naših najboljih tenisača i tako, malo po malo, od svih njih odmrvi dio slave za sebe, koji joj, ruka na srce, zasluženo – ne pripada. Također, kazuje nam isti izvor, Maja Šuput je sudjelujući kao članica žirija na „Supertalentu“ pokazala da zna održati suvisle, konstruktivne i nadasve zanimljive govore koji ni natjecatelje tog popularnog showa, a ni brojne gledatelje, ne ostavljaju ravnodušnim.

Da je tome tako potvrđuju i molbe brojnih natjecatelja da im upravo Maja Šuput da svoj autogram, ili pak da se potpiše na majici ili običnom komadu papira za obožavatelje diljem Lijepe naše, ali i susjednih zemalja, čime se potvrđuje njezina megapopularnost… Dakako da će mnogi pomisliti da Maja nema šansi u utrci za Pantovčak, te da je, možda, neozbiljno i neprimjereno na taj način estradizirati izbore za tu najvišu funkciju u RH.

No, Maja nije ta koja je uvela na velika vrata estradizaciju Pantovčaka, niti je ona odgovorna što aktualna predsjednica svojim, a kako ih drukčije nazvati, nego estradnim nastupima, pokušava skupljati političke bodove u osvajanju simpatija svojih glasača koji će joj dobro doći u bitci za osvajanje drugog predsjedničkoga mandata.

Sposobnost otimanja showa drugima

Po čemu ćemo pamtiti predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, nego po sposobnosti otimanja showa drugima, i ne samo mi u Hrvatskoj, nego i svjetski državnici kao i mediji, kažu nam Majini simpatizeri. I u tome dodaju oni, nema ništa loše, dapače. A pri spomenu imena naše predsjednice odmah će se svi sjetiti njezinog showa na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom ovog ljeta u Rusiji. Tada je bila glavna zvijezda, pa i nakon poraza naših nogometaša u finalu protiv Francuske, gdje je u društvu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte, te ruskog premijera, Vladimira Putina, napeto pratila utakmicu u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, žestoko navijajući za Dalićeve vitezove, kako ih je sama nazvala.

Čak je Tomislav Grubišić, direktor „Mediatoolkita“, (mediatoolkit je alat s kojim se može pratiti gdje i koliko se o nečemu piše na internetu), objavio statistiku nakon održanog finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 15. srpnja ove godine: „Hrvatska se jučer po medijima spominjala 30 posto više nego nakon polufinala u cijelom svijetu. Brojevi su ogromni i nikad zabilježeni u povijesti Hrvatske, više nego sve skupa do sada prije polufinala”, govorio je tada Grubišić i naveo izuzetno zanimljiv detalj koji ide u korist onima koji tvrde da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ukrala najveći nogometni show onima zbog kojih on i postoji – nogometašima:

“Ako se gleda o kome se više pisalo na cijelom svijetu – jučer je objavljeno otprilike 25 posto više vijesti sa spominjanjem predsjednice Kolinde u odnosu na Luku Modrića. Zanimljivo je da je preko 80 posto vijesti s izrazito pozitivnim sentimentom (uz sve, fail s kišobranom je još više doprinio)”, objavio je tada Grubišić.

Vadi, kume, keš…!

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je 18. ožujka 2017. godine svoju predsjedničku kampanju otpočela preotimanjem showa od drugih. Tako će premijera baleta “Labuđe jezero” u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ostati upamćena po nesvakidašnjem potezu predsjednice Kolinde. Naime, ona je iznenadila prisutne odlukom da se nakon izvedbe, uslijed ovacija ansamblu, i sama popne na pozornicu…

Prema pisanju medija, publika je podijeljeno reagirala na predsjedničino pojavljivanje, osobito u kontekstu činjenice da se na pozornici nije pojavila sa cvijećem za ansambl, ali je prisvojila buket namijenjen izvođačima. Predsjednica se nakon izlaska na scenu rukovala s Vladimirom Malakhovim, koji potpisuje koreografiju, a on je, prema pisanju Jutarnjeg lista, brzo prikrio iznenađenje i predsjednici uručio buket cvijeća koji je nekoliko minuta prije primio, a potom položio na pod i gestom pokazao kako pripada plesačima.

No, ni negativne kritike tog čina, poput naslova u novinama – „Šok na premijeri: Kolinda Grabar-Kitarović izašla na pozornicu i poklonila se s članovima baletnog ansambla“, nisu mogle pokolebati našu predsjednicu da nastavi s upadanjima na pozornice, u svlačionice i tako redom, jer je bila svjesna da će ti njezini nastupi na tuđe showove biti komentirani i zapaženi.

U tom kontekstu su i pristaše Maje Šupt uvjereni da bi ona na taj način kako Kolinda obnaša svoju predsjedničku dužnost, mogla biti čak i uspješnija… Zato, bez ikakve ironije kažu da Majina kanadidatura može toj popularnoj pjevačici donijeti samo benefite i ništa drugo. Iako ne pobijedi na izborima, njezina popularnost će još više porasti, a što se tiče financiranja izborne kampanje, pristaše nisu zabrinuti…

Dovoljno je da ona na predizbornim skupovima svojim obožavateljima zapjeva: „Vadi, kume, keš, keš, nema noćas oš, neš, nema noćas oš, neš, nema noćas ima, nema, nikome se ne drijema“, u šali kaži njezini simpatizeri.

Loading...