Manipulatorice i dalje manipuliraju i usput prijete…

0
2101
screenshot

Udruga B.a.B.e. uglasila se demntijem i 'zahtjevom za objavom ispravka i isprike' nakon što je naš tjednik objavio da je protiv djelatnice Porezne uprave RH, Nine Keglović Živičnjak, a posredno i protiv odvjetnice, Ljubice Matijević Vrsaljko, podignuta kaznena prijava zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti na štetu državnog proračuna u opstruiranju financijskog nadzora pri kontroli izdavanja fiktivnih računa Odvjetničkog ureda Matijević-Vrsaljko, tada jedne od najvažnijih suradnica udruge B.a.B.e. i njene predsjednice Sanje Sarnavke

Nakon što je naš tjednik objavio da je protiv djelatnice Porezne uprave RH, izvjesne Nine Keglović Živičnjak, a posredno i protiv odvjetnice, Ljubice Matijević Vrsaljko,    podignuta kaznena prijava zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti na štetu državnog proračuna u opstruiranju financijskog nadzora pri kontroli izdavanja fiktivnih računa Odvjetničkog ureda Matijević-Vrsaljko, tada  jedne od najvažnijih suradnica udruge B.a.B.e. i njene predsjednice Sanje Sarnavke, oglasila se Udruga B.a.B.e. svojim demantijem, odnosno „zahtjevom za objavom ispravka i isprike“.

Prave se ‘grbave’…

Loading...

Za razliku od objavljenog kritičnog teksta u tjedniku ‘7Dnevno’ na temu mogućih manipulacija u radu Porezne uprave i ostalih prijavljenih osoba i pravnih subjekata, nastalog na podacima kojima raspolaže naša redakcija, a koji proizlaze iz dvije kaznene prijave i to u Županijskom državnom odvjetništvu (ZDO) u Zagrebu od 4. travnja 2018.  i Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Zagrebu od 17. svibnja 2018. godine, Udruga B.a.B.e. u svom priopćenju poslanom našem tjedniku sve demantira.

Osim što se Udruga B.a.B.e. u svom priopćenju pravi „grbava“ na sve vjerodostojno iznesene činjenice u našem tekstu, istodobno  usput i prijeti, i to zboga okolnosti kako se novinarstvo smatra neovisnim IV. stupom svakog civiliziranog društva. Iz svega bi se moglo zaključiti kako manipulatorice iz Udruge B.a.B.e., iako suočene s nespornim dokazima i dalje manipuliraju javnim prostorom, ali i institucijama Republike Hrvatske.

Dvostruka mjerila Porezne uprave

Uostalom, ta ista Porezna uprava RH čija je djelatnica kazneno prijavljena zajedno s već spomenutim članicama Udruge B.a.B.e. zbog financijskih malverzacija, već nekoliko posljednjih mjeseci preko javnih servisa RH, dakle putem radija i TV programa HRT-a, emitira spot pod nazivom „Bez računa se ne računa“, kojim se  otvoreno, nagradnom igrom  pozivaju građani RH na prijavu faktura.

Istodobno Porezna uprava RH tijekom ljetnih mjeseci,    u turističkim središtima na Jadranu, ali i u kontinentalnom dijelu Hrvatske, provodi intenzivne kontrole izdavanja računa, odnosno njihovog prikrivanja prilikom  pružanja usluga i izdavanja  roba. U prilog razvijanja svijesti kod građana u odnosima koji vladaju na otvorenom tržištu, ide i podatak iz kolovoške  ankete  u jednom od medija u kojoj je sudjelovalo više od 2000 čitatelja,  od kojih je gotovo njih 77 posto odgovorilo da bi  prijavili nepravilnosti, jer kako su naveli – „javni novac je naš novac…“

Uzgojene prema pravilima komunizma

Da podsjetimo, upravo na toj tezi počiva naš članak pod nazivom „Sanja Sarnavka – Soroševa blagajnica, pod povećalom DORH-a“, utemeljen na činjeničnom opisu iz spomenutih kaznenih prijava. Međutim, čitajući demantij koje potpisuju B.a.B.e., stječe se dojam kako se,  moguće, radi o – „nekakvoj“ kaznenoj prijavi. Dakle, sročeni demantij udruge B.a.B.e. u funkciji je  zamagljivanja istine s nastojanjem uljepšavanja činjenica.

No, bilo kako bilo, čini se da kaznena prijava protiv djelatnice Porezne uprave RH posredno otvara Pandorinu kutiju Sanje Sarnavke iz koje proizlazi da bi ex-djelatnicu B.a.B.a., kao i s njom povezanih osoba, mogao sustići porezni nadzor uz već aktiviranu kriminalističku obradu zbog sumnji u suspektno poslovanje te razvikane ženske udruge, a čija se naklonost mogla izmjeriti visinom uplaćene donacije ili honorara, i to unatrag 5 do 10 godina poslovanja.

Kao što se iz kaznene  prijave razvidno vidi, riječ je  o događaju iz 2010./2011. godine kada je duo Sarnavka – Matijević Vrsaljko i te kako drmao tom udrugom. Iz dostupnog teksta podnesenih kaznenih prijava moglo bi se zaključiti kako je svijet koji okružuje Udrugu B.a.B.e. – začarani krug korupcija, podmićivanja, trgovanja utjecajem, moći i straha. Međutim, u glavama uvaženih članica Udruge B.a.B.e. takav oblik ponašanja je uobičajen i pomalo očekivan, ali jednostavno izvan okvira svijesti prozapadne intelektualne kulture, a što iole nekog upućenijeg u djelovanje udruge B.a.B.e. i njene ex-predsjednice ne iznenađuje, s obzirom da su rukovodeće strukture te udruge uzgojene prema pravilima komunizma u kojem je bilo teško razlučiti istinu od laži.

Naime, riječi zakopane u demantiju Udruge B.a.B.e. plastično oslikavaju pravo stanje stvari i način na koji funkcionira ta udruga, gdje su im puna usta o transparentnosti,  te aktivnostima i predanosti u promicanju demokracije. Istodobno, zagovaraju posve proturječne ideje, te se u tim trenucima prave da to – ne primjećuju. Riječ je, naprosto, o svojevrsnoj institucionalnoj patologiji…

Kad pedera nazivamo gay…

Tome u prilog mogli bismo navesti slučaj gospođe Ružice Čavar, gdje je mimo svih zakonskih okvira nekažnjeno prošlo nasilje kojim se pederski dio domaće populacije direktno izruguje demokratskom društvu i njegovim institucijama, a koruptivnim radnjama izbjegava sankcije i penalizaciju obzirom na kaznena djela koja izvršava nad svojim neistomišljenicima.

Spomenuti slučaj predstavljao je pravi atentat u gestapovskom stilu, a velom tajne obavijen je sve do danas zahvaljujući upravo Udruzi B.a.B.e. i njenoj ex-predsjednici, Sanji Sarvanki. U takvim okolnostima još više postaje zanimljiv njen angažman u tijelima Sabora RH, konkretnije u Odboru za civilni nadzor tajnih službi RH, u kojem je   Sarnavka obnašala funkciju člana   odbora u trajanju od 10 godina, tj. u dva mandata.

Još zanimljivije postaje i utvrđivanje tko joj je to omogućio, dakle, imena ljudi koji su ju postavili na tako važnu funkciju. Kao rezultat toga već dulje vremena dostupne su informacije kako pojedine udruge u RH, poput B.a.B.a., posjeduju arhive koji su potpuniji od hrvatskih obavještajnih službi!?

Demokracija&Soros

Inače, George Soros – američki obavještajni projekt, koji se dovodi u vezu sa Sanjom Sarnavkom i mogućom aktivnošću Udruge B.a.B.e., usmjeren je već dugi niz godina prema  namjeri povratka komunista na vlast, a prozvao se tzv. uspostavom demokracije, te je svoj utjecaj, prvenstveno preko financija, usmjeravao na obrazovanje  mladih i djece.

Prema nekim javnim dosupnim informacijama i izvorima, zaklada g. Sorosa je već za 500-tinjak američkih dolara mogla u bivšim komunističkim državama EU-a, pa tako i u Hrvatskoj, vezati za sebe neko intelektualno ime. Za razliku od Hrvatske, npr. Država Izrael je na vrijeme uočila paravan iza kojeg posluju mnoge udruge u toj zemlji, pa je provela porezni nadzor i u kratkom roku zatvorila gotovo 90 posto registriranih udruga.

Osim toga, Izrael je još prije više od godinu dana zabranio ulazak u zemlju g. Sorosu, a u međuvremenu su i mađarske vlasti pokrenule kazneni postupak protiv g. Sorosa i s njime povezanih struktura.