Ministre Mariću, zbog ovoga se u drugim europskim zemljama podnosi ostavka!

0
1527
035portal

I premda su tekli potoci piva za vrijeme Mundijala i premda su zbog uspjeha ‘Vatrenih’ u Rusiji ugostitelji trljali ruke, jer to je značilo i veću potrošnju pivskih proizvoda, iz Ministarstva financija kao grom iz vedrog neba pogađa nas informacija kako su u tom Ministarstvu neugodno iznenađeni zbog podatka Porezne uprave kako je izdanih računa tri posto manje nego u istom razdoblju lani. A što je naš vrli ministar financija Zdravko Marić poduzeo prije Svjetskog prvenstva da se takve stvari ne događaju? Što je poduzeo kada je vidio da naši nogometaši nezaustavljivo jurišaju ka finalu nogometnog prvenstva i da se potrošnja piva ali i svega drugog u Lijepoj našoj enormno povećava.

Uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji donio je puno sreće i radosti svim našim građanima u Hrvatskoj ali i svim Hrvatima u dijaspori. Jednomjesečno ludilo s kojeg su hrvatski nogometaši kući došli sa srebrnim medaljama oko vrata, ostat će zapisano u hrvatskoj povijesti i memoriji svih građana, ne samo po povijesnom uspjehu naših nogometnih  heroja, nego i po nezapamćenom dočeku u Zagreb. No, zbog odlične igre hrvatske nogometne reprezentacije trljali su ruke ugostitelji, mesne industrije, proizvođači grickalica, Hrvatska turistička zajednica, turističke agencije… Dakle, zbog uspjeha Vatrenih svi su profitirali, pa i predsjednica RH Kolinda Grabari Kitarović, čija je popularnost eksplodirala nakon Svjetskog prvenstva. Čak je i izbornik Zlatko Dalić izjavljivao da mu je drago što će se uspjeh Vatrenih pozitivno odraziti i na hrvatsko gospodarstvo, a posebno su mogli biti zadovoljni proizvođači piva i ugostitelji jer je u vrijeme Svjetskog prvenstva, pivo teklo u potocima.
I premda su tekli potoci piva za vrijeme Mundijala i premda su zbog uspjeha ‘Vatrenih’ za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji trljali ruke, jer to je značilo i veću potrošnju pivskih proizvoda, iz Ministarstva financija kao grom iz vedrog neba pogađa nas informacija kako su u Ministarstvu financija neugodno iznenađeni zbog podatka Porezne uprave kako je izdanih računa tri posto manje nego u istom razdoblju lani.
“Naša nogometna reprezentacija ostvarivala je dan za danom ili utakmicu za utakmicom povijesne rezultate, na koje smo svi bili jako ponosni. Međutim, mi smo isto tako uočili da porezni obveznici u određenim segmentima ne slijede taj primjer i ne rade po pravilima porezne struke”, izjavio je tim povodom za Dnevnik.hr ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić, koji je nakon neugodnog saznanja na teren poslao inspektore.
“U ovim slučajevima vidimo da se tu radi o recidivistima, ponavljačima. Ne govorimo o malim vrijednostima i tu porezna uprava i sve službe moraju biti jasne i čvrste i nažalost ćemo biti primorani na najjače mjere, a to je zatvaranje, odnosno pečatiranje pojedinih objekata”, najavio je Marić.
A što je naš vrli ministar Zdravko Marić poduzeo prije Svjetskog prvenstva da se takve stvari ne događaju? Što je poduzeo kada je vidio da naši nogometaši nezaustavljivo jurišaju ka finalu nogometnog prvenstva i da se potrošnja piva ali i svega drugog u Lijepoj našoj enormno povećava. Ništa, ili gotovo ništa, jer da jeste ne bi sada nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji i povijesnog uspjeha naših Vatrenih skrušeno izjavljivao da je Porezna uprava izdala računa tri posto manje nego lani u isto doba. I sada će naš vrli ministar financija ispravljati krivu Drinu, zatvarati lokale i pečatiti objekte. A koje će posljedice snositi sam ministar Marić, koji bi zbog ovakve situacije da je kojim slučajem ministar u nekoj drugoj europskoj zemlji odmah podnio ostavku.