Dragan Čović – ‘Dodikova pudlica’ – ‘sudjeluje’ u monstrouznom planu stvaranja jugoslavenske Bosne!?

0
1328
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Srbijanski i islamistički mediji dodatno dolijevaju ulje na vatru puštanjima spinova i realnih prijetnji o novim optužnicama protiv hrvatskih generala i branitelja HVO-a, nastojeći što više destabilizirati ionako napete odnose RH i BiH. Ono što je primjetno, vidno je razočaranje hrvatske javnosti i branitelja u BiH politikom kakvu provodi Dragan Čović, kao i posljedicama takve politike

Tragična smrt generala Slobodana Praljka nakon njegove zadnje poruke, kao tsunami dodatno je udarila sve političke strukture u BiH i Hrvatskoj tražeći odgovornost za nanesenu nepravdu, poglavito odgovornost onih u Hrvatskoj i BiH koji su dopustili da se smrt Generala dogodi pred našim očima, ne poduzimajući ništa. Istodobno, srbijanski i islamistički mediji dodatno dolijevaju ulje na vatru raznim spinovima i realnim prijetnjama o novim optužnicama protiv hrvatskih generala i branitelja HVO-a, nastojeći što više destabilizirati ionako napete odnose RH i BiH. Pritom je primjetno, vidno razočaranje hrvatske javnosti i branitelja u BiH politikom kakvu provodi Dragan Čović, kao i mogućim posljedicama takve politike.

Gospodine Čoviću, za koga vi radite?

Loading...

Komentari u slučaju Orašja, poput onih, „Nismo znali“, „Nismo bili upoznati“, kakvi su dolazili s Pantovčaka i Banskih dvora i više su nego zabrinjavajući. Zašto niste znali što rade oni koje ste postavili da znaju i da vas o tome informiraju na vrijeme? Što rade oni koji imaju zadaću prikupljanja, analiziranja, procjenjivanja i informiranja, koga oni zastupaju i štite? Ako su zaduženi za nacionalnu sigurnost RH, a jesu, zašto se onda ponašaju kao ovi s istoka, pa onda namjerno ili profesionalnim nečinjenjem ugrožavaju sigurnost i stabilnost RH? Ili je to modus operandi istih onih udbaških monstruma koji se nalaze u njemačkim zatvorima? Kada će biti procesuirani njihovi podanici i učenici zbog brojnih zločina počinjenih nad hrvatskim braniteljima, prije, u vrijeme i nakon Domovinskog rata? Kada će lustracija pokucati na vrata najutjecajnijih obavještajnih struktura? Ta institucionalna lustracija može se provesti i bez zakona o lustraciji, samo je potrebna snažna politička volja političkog vrha Hrvatske…

Lažno skrušeni Dragan Čović

Više je nego razvidno, da je nekim visokopozicioniranim osobama u institucijama zaduženim za zaštitu ustavnog poretka RH toliko ispran mozak negativnim hrvatskim nacionalizmom, da ni ne primjećuju, ili ne žele primijetiti koliko su hrvatstvo i hrvatski čovjek ugroženi petokolonašima, mainstream medijima koji truju hrvatski javni prostor, raznim antifadama, pokušavajući hrvatsku žrtvu izjednačiti s agresorom. Godinama se upozoravalo na optužnice koje se pripremaju hrvatskim braniteljima u BiH, a o tome odjednom nitko ništa ne zna!?
Još više je strašna zabrinjavajuća šutnja tzv. hrvatskog, a u stvari Dodikovog člana predsjedništva BiH, Dragana Čovića, koji danima nije izustio niti riječi, da bi na kraju rekao kako o tom ne zna ništa, istodobno nemušto, prozvavši srpsku i bošnjačku stranu za postojanje paraobavještajnih struktura od Daytona do danas.
Možda takav njegov skrušeni stav, kakav je pokazao gostujući na RTL televiziji, može i postići žal i suosjećanje dijela hrvatske javnosti koja ne poznaje njegove glumačke kvalitete!? Ali, kod branitelja, koji godinama osjećaju na svojoj koži svu licemjernost i pokvarenost politike HDZ-a BiH koju provodi „veliki vođa“, Dragan Čović, a posebice antihrvatski stav koji je kod njega stalno prisutan, izaziva samo najgori oblik straha za budućnost i veliku zabrinutosti.

Hrvati nemaju paraobavještajni sustav, ali zato Dragan Čović ima svoj kriminalni parasustav koji je operiran od odgovornosti prema vlastitom narodu, spremnosti na žrtvu i odricanja u zaštiti nacionalnih interesa. Njima je osobni interes majka svih pojmova, dok je njihov cilj – opljačkati što više novca iz državnih firmi i institucija kojima su na čelu, obezglaviti hrvatski narod, stvoriti besperspektivnost za Hrvate u BiH, a posebice za mlade, potičući iseljavanje i kažnjavajući tako sve one koji se odupiru monstruoznoj politici Dragana Čovića, na čelu privatnih tvrtki zvanih HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor…

Obzirom da Hrvati nemaju svoj paraobavještajni sustav kakav imaju Srbi, drug Dragan Čović se često sastaje sa Sredojem Novićem, prijeratnim šefom jugoslavenske Udbe i Miloradom Dodikom, oslanjajući se na njihove usluge!? A  kako se Dragan Čović u mladosti izjašnjavao kao Jugoslaven, izgleda da mu je Novićev, tj. Dodikov obavještajni sustav, nekako srcu bliži.
Mnogi visoko pozicionirani obavještajci koji imaju moć dezinformiranja, umjesto da na vrijeme efikasno informiraju Pantovčak i Banske dvore, mogu se prepoznati u imenu i prezimenu Sredoja Novića koji im je bio instruktor i mentor…

Imajući u vidu složenost političke situacije u Bosni i Hercegovini, izrazito lošu poziciju hrvatskoga naroda u odnosu na druga dva naroda, te svakodnevna poniženja koja podnose hrvatski branitelji i cjelokupni hrvatski narod u BiH, sve su glasnije je nezadovoljstva branitelja zbog politike koju vodi i predstavlja aktualni hrvatski član predsjedništva, Dragan Čović. Za njega je, nakon što je izabran na mjesto hrvatskog člana predsjedništva BiH, Milorad Dodik tvrdio kako je on osoba koja će bolje zastupati i braniti srpske nacionalne interese od srpskog člana predsjedništva BiH, Mladena Ivanića!? Bolji poznavatelji prilika su i prije toga znali što je „pjesnik“ Dodik time htio reći, a javnost je shvatila tko je Dragan Čović i  kakvu politiku provodi, tek nakon uhićenja hrvatskih branitelja iz Orašja, a osobito nakon sramotne presude hrvatskoj šestorki i tragične smrti generala Praljka.

Ugroženi Hrvati

Evidentno je da u BiH postoje odgovarajuće destruktivne, separatističke opcije Milorada Dodika i njegovog SNSD-a, koje se nimalo ne ustručavaju javno izjavljivati kako BiH ne vide kao cjelovitu zajednicu ravnopravnih naroda u bližoj ili daljnjoj budućnosti, te koje pokazuju otvorene težnje za njen raspad, tj. odcjepljenje dijela njenog teritorija i pripojenje matici Srbiji. Isto tako je evidentno i postojanje unitarne opcije Bakira Izetbegovića i njegovog SDA, koji BiH vide isključivo kao visoko centraliziranu državu u kojoj će jedan narod biti dominantan nad ostalima, pri čemu se majorizacija brojnijih Muslimana-Bošnjaka nad manje brojnima Hrvatima  otvoreno zagovara u svim društveno političkim i javnim područjima života.

Osobito zabrinjavaju bošnjačke otvorene teritorijalne težnje na većinska hrvatska područja, odnosno na prostor Herceg-Bosne, kojega je HVO obranio u ratu i koji je u hrvatsko-bošnjačku Federaciju BiH unesen kao miraz i zalog trajnom miru. Te iste unitarističke snage već duže vrijeme pokušavaju metodama zastrašivanja, terorističkim nedjelima i drugim metodama pritiska, natjerati Hrvate na iseljavanje, čime nastavljaju s primjenom ratnih planova tijekom kojih je hrvatski narod u BiH, treba li podsjećati, najviše stradao. Slična je situacija i s hrvatskom Posavinom u federalnom dijelu, i u RS-u.

Takvo stanje traje još od prestanka ratnih sukoba, a jedina konstanta je stalno slabljenje političke pozicije hrvatskog naroda i onemogućavanje političkog utjecaja, djelovanjem raznih međunarodnih institucija koje su stalnim pritiscima nastojale devastirati hrvatsku nacionalnu politiku u BiH. Tu valja naglasiti i djelovanje domaćih struktura iz druga dva naroda, čiji su se politički predstavnici natjecali, tko će metodama specijalnog rata bivših jugo-komunističkih obavještajnih struktura Udbe i Kosa, ostvariti veći utjecaj na hrvatske političare i hrvatsku politiku u BiH.
Cilj tih nastojanja bio je i ostao – osigurati isključivo sebi i svom narodu, dominantan politički položaj u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH…

Dragan Čović – „Dodikova pudlica“ – pravi se lud ili ne vidi da Bošnjaci i Srbi u BiH imaju zajednički cilj, a to je, bez ikakve sumnje, potpuna marginalizacija i pretvaranje hrvatskog korpusa u nacionalnu manjinu i konačno nestanak hrvatskog političkog bića s prostora BiH. Taj cilj Bakira Izetbegovića, jednoga dana će se izdići i iznad srebreničke tragedije koju će zaboraviti kao „suncokret“ zbog višeg cilja – strategije nestanka Hrvata s njihovih vjekovnih ognjišta u BiH. A konačan monstruozni cilj je stvaranje nove jugoslavenske Bosne koju su ideološki osmislili Muhamed Filipović i milijarder Adil Zulfikarpašić, a Abdulah Sidran tu strategiju apologetski promovira kroz kulturne krugove u bivšoj Jugoslaviji…

Ne treba previše mudrosti kako bi se došlo do zaključka da su dva postojeća entiteta postala većinski entiteti druga dva naroda – Republika Srpska, srpskog, a Federacija BiH, bošnjačkog naroda. U političkim razračunavanjima unitarističkog i separatističkog koncepta, hrvatski politički predstavnici su, kao i hrvatski narod, malo pomalo gubili politički subjektivitet, da bi u posljednje vrijeme postali isključivo moneta za potkusurivanje u međusobnim sukobima srpske (separatističke) i bošnjačke (unitarističke) politike u BiH, koja sve otvorenije pokazuje da bi u budućnosti bila zadovoljna i stvaranjem unitarne države na 51 posto prostora postdaytonske BiH.

Imajući sve ovo u vidu postavlja se pitanje – kakva je uopće budućnost države BiH i hrvatskog naroda? Očigledno je da velikobošnjački krugovi, kroz proces majorizacije Hrvata i unitarizaciju većeg BH entiteta, izravno pogoduju srpskim separatističkim težnjama na prostoru ostatka BiH i obratno.
Proces majorizacije, koji na prostoru Federacije BiH godinama provode bošnjačke unitarističke snage, obilježen je otvorenim pokušajima centralizacije na svim razinama vlasti u BiH, uključujući i neravnomjernu raspodjelu proračunskih sredstava, pokušajima protuustavnog i centralističkog nametanja rješenja u javnoj upravi, školstvu, zdravstvu itd., ali i otvorenim izborom hrvatskih predstavnika u tijela vlasti, čiji su protagonisti Željko Komšić, Ivo Komšić, Mladen Ćavar…

Otvoreno radeći na procesu dekonstituiranja Hrvata, velikobošnjačke unitarističke snage su kroz SDA (Ivica Šarić), SDP  i DF (Željko Komšić), SDU (Ivo Komšić), usprkos dugogodišnjim nastojanjima braniteljskih udruga, zabranili izgradnju spomenika za 106 poginulih hrvatskih vitezova, pripadnika HVO brigade „Kralj Tvrtko“ koja je branila Sarajevo od velikosrpske agresije i kroz koju je prošlo više od 5000 bojovnika, od kojih i 260 ranjenih. Ista prijetnja dolazi i sa srpske strane, kad je u pitanju hrvatska kadrovska politika, jer većina kadrova potiče iz bivšeg jugokomunističkog sustava i podložni su izravnim ili neizravnim utjecajima srbijanskih obavještajnih i političkih struktura.

Korumpirani u HNS-u

Inače, Hrvatski narodni sabor je institucija kroz koju bi se trebala stvarati i braniti nacionalna strategija hrvatskog naroda u BiH, ili bi pak tako trebalo biti, od koje hrvatski narod u BiH puno očekuje, a do sada je jako malo dobio, jer se u predsjedništvima i na čelu različitih odbora nalaze isti korumpirani likovi koji su sve samo ne nacionalno svjesni Hrvati, od kojih ćemo spomenuti najistaknutije:
Božo Ljubić – predsjednik Glavnog vijeća HNS-a (aktualni glasnogovornik “velikog vođe”), toliko je zaslijepljen i ograničen da i ne želi vidjeti činjenicu da je trenutna glavna tužiteljica BiH, Hrvatica iz Živinica kod Tuzle!? Prema svjedočenju nekih generala ona je rođakinja kolege mu iz Glavnog vijeća HNS-a, Mije Krešića – zamjenika ministra sigurnosti i odanog kadra Dragana Čovića, te rođakinja načelnika Terenskog ureda Brčko OSA BiH, Zorana Tadića, također Hrvata iz Živinica. Zorana Tadića je, pak,  Ivan Bandić, generalni konzul RH u Tuzli, nastojao progurati kod  Dragana Čovića za glavnog inspektora u OSA BiH, dok je direktor SIPA-e, koja je hapsila naše branitelje, Srbin Perica Stanić iz Prnjavora.
Drug Božo Ljubić je, ne provjeravajući, te bez ikakvog razmišljanja, a po nalogu druga Dragana Čovića, izravno optužio bošnjačku stranu za uhićenje hrvatskih branitelja iz Orašja, dok je veliki vođa cijelo vrijeme šutio kao mumija, ne želeći dati ni najmanji komentar, a kamoli osuditi takav gnusni postupak na sam dan Svih svetih i dva dana nakon državničkog posjeta hrvatskog premijera, Andreja Plenkovića. Moguće je da se drug Božo na taj način samo odužuje svom velikom vođi za stan u Supetru na Braču, koji mu je dragi vođa nedavno darovao preko svog poslovnog partnera, Miroslava Rupčića i njihovih partnera.

Bariša Čolak – predsjednik je Odbora za ustavno-pravna pitanja i pravosuđe pri Hrvatskom narodnom saboru, sudac i predsjednik suda iz bivšeg jugosustava, kadar prvog čovjeka Udbe i bliskog mu rođaka, Stanka Čolaka.

Bariša Čolak je najodgovorniji za postojanje pravosudne mafije koja je poharala cijeli pravosudni sustav na razini županija s hrvatskom većinom. Jedan od glavnih Barišinih suradnika je i „Čovićev đavolji odvjetnik“, Zdravko Raič, koji je kao član Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, po nalogu Bariše Čolaka i za svoj osobni interes, vršio pritiske na  sutkinje i suce, kako bi se presude donosile u njihovom interesu. I Bariša Čolak i Borjana Krišto dolaze iz hrvatskog korpusa na pozicije u Federaciji i na razini države. Ali kakva korist od toga, kada ne mogu ili ne žele zaštititi ni branitelje, ni Domovinski rat!? Istodobno, originalni dokumenti iz „slučaja Eronet“, koji se vodio protiv Dragana Čovića, mogu i netragom nestati iz spisa, a da za to nitko nije odgovoran, a braniteljima serviraju priče kako su, tobože, diskriminirani. Jesu diskriminirani, ali ih prvenstveno diskriminiraju Dragan Čović, Bariša Čolak i slični njima.

U tom kontekstu, snažno je odjeknula izjava generala Miljavca, da su u procesu protiv generala Praljka i petorice hrvatskih uznika, aktivno, na strani tužiteljstva, sudjelovali i neki hrvatski generali iz BiH, a analogno tome i politički vrh Hrvata u BiH. Radi li se ovdje o još jednoj skrivenoj veleizdaji hrvatskih nacionalnih interesa i izdaji koja je ubila generala Praljka?
Inače, Bariša Čolak je u vrijeme dok je predsjedavao HDZ-om, na Saboru HDZ-a BiH, od svih međunarodnih izaslanstava, imao nazočno samo izaslanstvo KP Kine, valjda zbog ideološke bliskosti HDZ BiH i KP Kine. Osoba koja je omogućila dolazak kineskog izaslanstva bio je Stanko Čolak, koji je u to vrijeme bio i instruktor kineskih obavještajnih službi.

Braniteljski zaključak

Ova analiza koju sam predočio na zamolbu dobro obavještenih domoljubnih krugova iz redova hrvatskih branitelja iz BiH, kristalno jasno govori da hrvatski korpus u BiH ima neprijatelje u separatističkom političkom vrhu RS-a i među unitaristima iz vrha bošnjačke politike, kojima je cilj – potpuni nestanak hrvatskog političkog bića s prostora BiH. Uostalom, i separatisti i unitaristi, svoje su neprijateljske politike prema Hrvatima u BiH djelatno pokazali etničkim čišćenjem 180.000 Hrvata iz Posavine i njih više od 100.000 iz srednje Bosne.

Približavanje Dragana Čovića Miloradu Dodiku i njegova zadnja pohvala tom srpskom teroristi u emisiji Nu2, jasno govori o još jednoj povijesnoj zabludi hrvatsko-srpskih odnosa koje su uvijek završile na štetu Hrvata. Politička vrhuška sva tri naroda u BiH isprepletena je mrežom jugoslavenskih obavještajnih struktura, a to je uvijek bilo tijelo jedne hobotnice čiji su krakovi sezali i do Beograda i do Zagreba. Pritom je na djelu monstruozni plan stvaranja nove jugoslavenske Bosne…

Ako se to dogodi, kao i potpuna politička marginalizacija hrvatskog korpusa, Hrvatska će zauvijek, u geostrateškom smislu, prestati biti – „antemurale christianitatis“! A Hrvati u BiH uvijek su stajali na prvoj crti tog predziđa kršćanstva, kao što su i za vrijeme Domovinskog rata bili na prvoj crti obrane svojih vjekovnih ognjišta i svoje Domovine.

Izvori: General HVO-a, Ljubuški.net

Tko je sve umočen iz hrvatskih tajnih službi!?

Još onda je Tomislav Karamarko ukazivao da pojedini djelatnici koji su radili u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu izvrbovani i kupljeni od stranih službi. A Dragan Lozančić je umjesto pokretanja istrage protiv njih dovukao ih u Zagreb i dao im rukovodeće funkcije koje i dan danas obnašaju, pa ne čudi ni presuda protiv BiH šestorke…
Zbog svoje predizborne kampanje i negativnih iskustava s hrvatskim službama u aferi Mamić predsjednica Kolinda počela istraživati imovinu pojedinih visokih članova tajnih službi.

O tome ćemo pisati u slijedećim nastavcima