Koja su razina Labradora Plenković i Šeks?

0
2183
vlada.rh

Istina je opasna za zdravlje. Ograničenja oka spašavaju nas od mikroskopske realnosti odurnih sitnih nametnika, koji poput političara gmižu okolo, po nama i svuda oko nas. Ovih dana prepoznajemo jezive razmjere Labradora. U RH je obuhvaćao stotine novinara, pa imamo jednadžbu Labrador = RH. Reokupacija RH provedena je i kapilarno i na upravljačkoj razini, od strane komunjara, udbaša i njihovih doušnika. Strana agentura i strani kapital razmjenjuju usluge na razini pljačke Lijepe naše.

Od stranaka u našem parlamentu, premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića napose brine Most. Druga nešto mlađa briga za lažno dvostranačje HDZ-a i SDP-a je Živi zid kao pobuna mlađe populacije protiv deložacija i HDZ-ovog fašističkog Ovršnog zakona. Nakon što su odrođeni narodnjaci HNS-a ispucali obje mogućnosti priklanjanja uz HDZ ili SDP, glavni uhljebi te stranke formirali su rezervni HNS pod labelom GLS, odnosno Građansko-liberalni savez, što je formacijski nedopustivo, zapravo smiješno. Referentno GLS-u, na lijevoj strani formiran je sličan i prilično mlađi Start, kao relativno nezavisna interesna skupina aktulanih zvijezda našeg političkog života i našeg političkog odumiranja.

Fašističko antifa jednostranačje

Nastavlja se tajna suradnja HDZ – SDP. Kada se 2000. Ivica Račan vratio na vlast, nije zatražio smjenu HDZ-ovih dužnosnika, nego smjenu onih dužnosnika koji su iskazali autonomiju u odnosu na HDZ. Vladajućoj garnituri paše da se pažnja Javnosti odvraća od sloma mirovinske reforme – jedan od fondova Drugog stupa je u minusu, s negativnim prinosom u 2018. na razini 0,76%. I to saznajemo nakon što je prošla javna rasprava o mirovinskoj reformi. U fondovima Drugog stupa kumulacije državnih obveznica rastu, a prinosi na te obveznice padaju, što je razumski neobjašnjivo. Za potrebe banaka i istog financijskog podzemlja, Plenković i Pavić uveli su proračunski dodatak na mirovinu 22,5% za sve buduće umirovljenike, da se tako prikriju minusi i loši portfelji fondova Drugog stupa, pa i kraljevski život parazita na mirovinskim fondovima. Nevjerojatno je s kojom nas lakoćom ministar Zdravko Marić zasipa s lažnim pokazateljima, bez da trepne. I to mu kod ekonomski nepismene opozicije prolazi. Pokazatelj inflacije za njega je pokazatelj rasta BDP-a. Proizvodnja količinski pada, i taj stvarni pokazatelj stanja u zemlji ne možemo anulirati kroz skuplje inpute i porast cijena proizvoda. Prema najnovijoj interpretaciji, stopa suicida branitelja niža je nego u ostaloj populaciji. Eto, konačno smo saznali čemu služe lažni branitelji. Takvi ne dižu ruku na sebe. Sve je to jako nategnuta priča. Za izborne potrebe, svih 28 godina nakon početka agresije Srbije na RH i BiH, braniteljska populacija generacijski se ograničava na 45 – 55 godina, kao da je gornja dobna granica ulaska u obranu zemlje bila 23 godine. Svu administraciju MORH-a i HV-a treba izuzeti, jer njihov uredski posao nije proizvodio braniteljski stres. Takve trebamo pridodati skupini “ostalih”, bez obzira koji je njihov status. Na ratištu je bilo jako malo žena, pa iz takvog istraživanja trebamo odstraniti sve žene. Prema dostupnim podacima, od početka 2008. pa do kraja 2017. samoubojstvo je počinilo 1413 branitelja. Istovremeno je počinilo samoubojstvo 3544 osoba bez statusa branitelja. Slično se redizajniraju podaci o pedofiliji u Katoličkoj crkvi, gdje svako istraživanje trebamo ograničiti na muškarce starije od 40 godina, kada se najčešće događa konverzija u pedofile. Promatrati postotak pedofila u svećenstvu i onda ga uspoređivati s postotkom pedofila u sveukupnoj populaciji, uključujući djecu prije puberteta, u najmanju je ruku zlonamjerno, novi oblik fašizma ili antifašizma, kako hoćete.

Miniranje Mosta na Neretvi

Most je na državnoj razini postao alternativa sa svojim konceptom udruživanja lokalnih moćnika i lokalno poznatih osoba, lokalnih šerifa i teritorijalnih regulatora, s podrškom poduzetnika iz trgovine s Indijancima. Ideja nije pridobila velike gradove, u kojima gradonačelnici i lokalne oligarhije dijele velike novce. Stranački ogranci predugo se kuhaju, pa kandidati za punopravno članstvo u stranci polako gube strpljenje i prelaze u druge opcije. Glede Mostovog uključivanja u kampanju protiv Ivice Todorića, sve nas zbunjuje vijest da Branko Roglić pokušava preuzeti Mercator. Nakon što se odrekao profesora Ivana Lovrinovića, Most nije u stanju kvalitetno razraditi svoj “Program ostanka”. Gospodo lokalci mostovci, vaš program ostanka morao se bazirati na besplatnoj struji za hrvatsko selo, do cijene rasvjete i električnih trošila za prosječno kućanstvo. Gospodo mostovci, u Irskoj je voda besplatna! Povremeno čujemo Plenkovićevu poruku mržnje u odnosu na Most, a nedavno smo imali Plenkovićev nasrtaj na Nikolu Grmoju u Saboru. Most je u svojoj veoma kratkoj epizodi na vlasti dva puta neoprostive zgriješio. Ne samo da je Most ignorirao javnu raspravu o mirovinskoj reformi, u to je vrijeme pucao iz svih svojih oružja da nametne druge teme. Profesor Ivan Lovrinović početno se priklonio Mostu vjerujući da će od te stranke dobiti podršku za dekonstrukciju Drugog miroviskog stupa kao obveznog i privatnog, koji je time kreiran kao drveno željezo i otvoreno normirana pljačka nacije. Takav privatan i obvezan !! mirovinski stup mogao se roditi samo u glavi drumskog razbojnika, i još su fondovi tog stupa u rukama osiguravajućih društava “naše” četiri najveće banke. Kako je to završilo? Pa, profesor Lovrinović je preko noći odgurnut što dalje od Mosta, čime su opovrgnute sve tvrdnje mostovaca da su nezavisna ponuda. Bojim se da Mostu ističe vrijeme da se očituje o mirovinskoj reformi Andreja Plenkovića. Fašistička mirovinska reforma je provedena, privatni mirovinski fondovi pod kontrolom stranih banaka više ne trebaju Most, Agrokor je prepisan na strance, pa Mostovo vrijeme polako ističe.

Berlinski Živi zid

Na čelu stranke je ateist Hugo Chavez u obličju Isusa, a do njega je vozač autobusa, naš Nikola Maduro. Bez nafte i bez podrške vojske. Svoju lojalnost prema uredništvu Večernjeg lista ovih je dana potvrdio i relativno autonomni Borislav Ristić. Vidi Živi zid kao simptom bolesne politike, koja za svoj jedini cilj postavlja ostanak na vlasti. Nije Živi zid na vlasti, nego ima nekoliko zastupnika u Saboru, u onome kokošinjcu “demokracije” u kojemu dominira preglasavanje po diktatu Plenkovića i onih koji stoje iza Plenkovića, uvijek suprotno Živom zidu i Mostu. Istina, Netko je financirao Živi zid za parlamentarnih izbora, isti ili drugi Netko financirao je Most, ali što napraviti? Činjenica je da će HDZ i SDP oslabiti onoliko koliko će rasti Most i Živi zid. Što da rade zidari, da ih strukture ostave na miru? Da ukinu novac i prijeđu na Gaddafijev ekonomski model robne razmjene? Komunalni računi stižu u kunama. Kada ulove šefa HDZ-a u krađi milijarda kuna, onda je to njegovo pojedinačno zastranjivanje, koje nema veze s HDZ-om, dok se važu posve zakonski dodijeljena sredstva Živom zidu ili Abecedi demokracije, za njihovo partipiciranje u sazivu Sabora. Imamo nevjerojatnu činjenicu da je Ivan Pernar elokventniji od saborskih zastupnika s doktorskim kvalifikacijama, pa stoga ne trebamo provjeravati obrazovanje Pernara, nego papire ostalih saborskih zastupnika.

Nova Mrak opcija

Imamo i novi projekt GLS, odnosno Građansko-liberalni savez, kao rezultat jednostanične diobe HNS-a. Ako bilo kome zatreba nekoliko glasova i garnitura novih uhljeba, HNS i GLS spremni su podijeliti se na četiri stranke. Labrador je nametnuo skraćeni naziv te stranke kao kraticu, iako to nije. Nemojte previdjeti da Anka Mrak Taritaš ima prste u našoj tragičnoj legalizaciji, koja je provedena o trošku vlasnika, a komunalna naknada ide lokalnoj administraciji. Najprije smo prijavili ostakljene terase, a sada ćemo plaćati duplo veće kvadrate po duploj cijeni, pa je bilo pametnije da smo svoje dogradnje demontirali. Druga otimačina za potrebe ceha zove se energetski certifikat. U RH ne možete kupiti klasičan i jeftiniji plinski bojler za grijanje i toplu vodu, nego kondenzacijski i skuplji, koji zahtijeva dogradnju dimnjaka, najčešće gradnju novoga, što je u mnogim stambenim zgradama neprovredivo. Naravno, Njemačka je izuzela stambene zgrade iz takvog normiranja na razini Unije. U svakom slučaju, ako Anka Mrak Taritaš i Vesna Pusić dođu na vlast, spremite se na nove ili skuplje komunalne naknade, na pogodovanje građevinskom cehu, i na skuplje energente. Nakon što se iz HSLS-a prebacio u HNS, i tako ušao u Europski parlament, Jozo Radoš prešao je u GLS na istoj mantri. Riječ je o nekadašnjem školarcu JNA, koji je nakon odbacivanja grubog komandovanja prihvatio principe civilne komunikacije i navukao plašt tihog dobrice, umilnog labradora. Pripadao je ekipi koja je došla na vlast pod okriljem Dražena Budiše, a onda su tog istog Budišu odbacili. Radoš je kao ministar Obrane popravljao migove u Rumunjskoj. Zvonko Zubak optužio je Radoševog pomoćnika Mladena Ružmana da je isti tražio visoku proviziju za potvrdu da je sovjetski defanzivni raketni sustav S-300 isporučen. Optužnica je pala na nevjerodostojnosti svjedoka, sve pod aureolom potrebe da se financira značajna hrvatska stranka. Unutar ekipe Jozo Radoš, Mladen Ružman, Davor Biščan i priljepci, netko je počinio veleizdaju, kada je našem novinstvu prodao ili poklonio transkripte Miloševićevih privatnih razgovora, nakon čega je Srbija promijenila kripciju i postala za nas tiha zona. Mladen Ružman vodio je kampanju za odstranjivanjem kriminalaca iz SIS-a, da bi odstranio autonomne osobe, one koji nisu imali zaleđe stranaka, a kriminalci su ostali u službi pod opravdanjem da ista preko njih kontrolira podzemlje. Iskreni domoljubi morali su doma supruzi i djeci objašnjavati da nisu kriminalci, a ološ je napredovao. Na kraju su ti primitivci provalili u blagajnu SIS-a, blagajnu vlastite službe. Jozo Radoš bio je blizak takozvanoj “Zavjereničkoj skupini iz Sesvetskog Kraljevca”, koju je opisala Jasna Babić u svojoj knjizi “Urota Blaškić”. Ovdje neću imenovati osobu iz te skupine, ali se zna da je priveden vezan zbog otuđivanja klasificirane dokumentacije iz Analitike SIS-a, gdje je bio zaposlen i kopirao dokumente za svoje privatne potrebe. Dvije kopije su pronađene, a treća je završila u Haagu. Naravno da Tihomir Blaškić nije zaslužio onakvu optužnicu, ali kada se država odlučila njega žrtvovati, onda je nedopustivo da Zavjerenička skupina iz Sesvetskog Kraljevca za spas Blaškića nesmetano kompromitira Franju Tuđmana i Gojka Šuška, ne zbog toga što to nije pravda, nego zbog gole činjenice da su bili vrh hrvatske države. Bog te ubio luda, budi protiv Tuđmana, imaš pravo na takav izbor, budi svoj, ali Tuđmanu ne smiješ uvaljivati krivotvorine protuhrvatskog podzemlja i dokumente nečijeg pokrića i izgovaranja na uspravnicu, posebno dok je takav na čelu države. U Amsterdam smo prenijeli dvije najviše razine Agrokora, pa nije čudo da se pojavila takozvana Amsterdamska koalicija.

Dalija Orešković alias Letica

Uz lijeve i desne opcije prirodno se nametnula središnja inicijativa Stars ili Start, koja okuplja zvijezde našeg izvanstranačkog političkog života. Glavna je pravnica Dalija Orešković, supruga Frane Letice, koji je možda jako utjecajna osoba, a ipak ga akceptiramo kao sina zaista utjecajnog Slavena Letice, trenutno najjačeg analitičara u RH. Javnosti se nametnula kao čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Slaven Letica zamjerio se Labradoru kada je upozorio Javnost na izjavu Jovana Raškovića da su Srbi lud narod. “S jedne strane su oni koji su nam oteli državu i devastirali hrvatsko društvo, a s druge oporba koja je značajno podbacila u obavljanju svoje demokratske zadaće. Korjenite promjene sustava mogu iznijeti samo nove snage i novi ljudi. Ideja je da se okupe ljudi s profesionalnim i osobnim integritetom” – izjavila je Orešković. Uz Daliju Orešković je Marina Pavković, profesorica na Arhitektonskom fakultetu, pravnica Nicole Kwiatkowski, jedna od osnivačica udruge Franak, i ekonomistica Branka Lukačević Gregić, koja je bila uz Daliju Orešković u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Mogu osobno posvjedočiti da se Lukačević Gregić pojavljivala na svim značajnijim okupljanjima frankera. Ako će Snaga frankera Gorana Aleksića ostati uz Živi zid, za frankere značajna stranka Promijenimo Hrvatsku može graditi koaliciju sa Startom. Mišljenja sam da GLS i Start usitnjavaju ponudu, da su zbog toga loša vijest za sve one koji su namjeravali svojim glasom za Živi zid ili Most pokvariti računice HDZ-a i SDP-a, ali to tako kod nas ide. Opasnost za Start je njegovo pristajanje na socijalnoliberalni program, što je praktično nemoguća kombinacija, koju je Vlado Gotovac dugo branio, a onda ipak spoznao da je to promašaj, konflikt. Dalija Orešković nije potvrdila uključivanje Bojana Glavaševića, ali nekim svojim izjavama vuče u tome pravcu. Primjerice, pozdravlja istup kardinala Bozanića u svezi Jasenovca kao stratišta, i vidi to kao dezinfekciju javnog prostora i javnog govora. Ukratko, nije spremna za dom, nego za vlast. Stoga ne vidim neku veliku razliku u odnosu na GLS.

Mršava desnica

Dok se lijeva strana kupa u novcu, mršava desnica jedva preživljava. Labradorovci na desnoj strani zasigurno imaju osiguranu egzistenciju. Dok različite lijeve stranke i različite lijeve koalicije ulaze u Sabor na nekom proklamiranom profilu, a onda otvoreno dijele plijen i pljačkaju zemlju, desnica sama sebe diskvalificira kroz ujedinjavanje, odnosno smješavanje svega i svačega. Teško je pobrojati sve te promašene inicijative poznatih hrvatskih desničara, za koje niste sigurni jesu li iskreni domoljubi ili možda ubačeni labradorovci. Svaki put kada sam dao osobni doprinos stranačkom profiliranju neke suverenističke skupine, sve bi prije izbora pokvarile inicijative zajedničkog izbornog nastupa, u kojima su najčešće dominirale labradorske opcije. Kada sam pokušao miksati prividno suprotne opcije, primjerice: Živi zid, Promijenimo Hrvatsku i HSP, sve se raspalo kada su stigle prve donacije. A Danijel Srb bio je spreman za dom, Domovinu i za rušenje lažnog višestranačja potrošiti svaku kunu do koje dođe. HSP je strašilo za Labrador, HSP ne paše stranom kapitalu, i time dolazimo do toga da nečiji izborni uspjeh prezentira pripadni strani interes, što je za samosvijest Hrvata jako pogubno. Ako Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović imaju jak razlog da ne uđu u HSP, onda je promašena njihova moguća koalicija s Karlom Starčevićem. Ako se alternativne pravaške opcije predizborno priklone, Karlo Starčević i HSP znat će se zahvaliti svakome tko pobijedi svoj ego. Ako HSP ostane sam i izvan Sabora, to nije poraz, nego posljedica poraza, odnos reokupacije RH od strane naših neprijatelja.

Loading...