NDH nije postojala – ostala je nacrt koji nikada nije realiziran!

1
2104

Nikada nije uspostavljena NDH od Zagreba do Zemuna. Izmišljena je za potrebe naših neprijatelja da svoju odgovornost za logore i stradanja Židova prevale na Hrvate.

Krivotvoritelj povijesti gradi parazitske okvire za sebe i svoju interesnu skupinu. Primjerice, najprije definira kakva mu NDH može poslužiti za njegovu poziciju društvenog arbitra, kakva NDH blati hrvatsku naciju, kakva NDH može postati temelj hrvatske kolektivne krivnje, a onda takvu “Nezavisnu” projicira u našu prošlost. Tko se pobuni protiv njegove konstrukcije bit će proglašen ustašom, u negativnom smislu, a sama činjenica da nekome tako prijeti podrazumijeva da je Ustaški pokret bio nešto negativno.

Znanost ne priznaje kompromis

Loading...

Kod nas je pozivanje na Ustav RH na granici kriminala, jer znamo tko je taj pamflet pisao, tko ga prepravljao, i koliko je zaklon za bespoštednu privatizacijsku pljačku, najčešće od strane onih čiji su simboli prihvaćeni kao ustavni. Izjava da je grb braniteljskog HOS-a neustavan je obična glupost. Uvreda za zdrav razum. Zar nije zloćudno tražiti od onkologa da crvenu petokraku ubijanja i klanja Hrvata proglasi zdravljem, i da istovremeno kao bolest kvalificira hrvatsko civilizacijsko određenje za dom, obitelj i Domovinu! Kao, mora se postići kompromis! Zvonko Kusić prihvaća da je petokraka dvoznačna. Zar nije višeznačna? Partizani i komunjare ubijali su na više načina i sa više značenja. Jedan član komisije je u našem hrvatskom veleposlanstvu istaknuo sliku i/ili bistu Tita, najvećeg zločinca u prošlosti ljudske vrste, koji je zapovjedio da se hrvatske djevojčice dvoznačno žive zazidaju i tako uguše u Hudoj jami. Dijagnostičar se često kod nekog pacijenta izgubi u poplavi nalaza i simptoma različitih bolesti, pa onda aplicira određenu terapiju i promatra reakciju nesretnika, da tako potrefi pravu dijagnozu ili jednu moguću eliminira. Masovno iseljavanje Hrvata pokazuje da su se konačno suočili s zadanom dijagnozom. Možemo li prihvatiti srpske preporuke glede Ustaškog pokreta, laži o genocidu nad Srbima? Da povlađivanjem tuđim predrasudama iskažemo sposobnost za kompromis? Znanost ne trpi kompromis. Kompromisna terapija ubija pacijenta.

Dakle, u potrazi za istinom o začetnicima i počiniteljima Holokausta, potrebito je odbaciti pokušaje da se odgovornost prebaci na nacije poput Hrvata, Poljaka i Mađara. Poljski veleposlanik u Hrvatskoj Andrzej Jasionowski reče da nije dopušteno govoriti o austrijskim logorima, iako su postojali. Iako su i Adolf Hitler i Edmund Glaise-Horstenau bili Austrijanci. Što nam preostaje? Držati se znanosti i onoga što je neporecivo: njemački nacizam, talijanski fašizam, komunistička likvidacija klasnog neprijatelja i cijelih naroda, i zanemareno velikosrpsko i svetosavsko bjesnilo, kojemu ove godine obilježavamo stotu obljetnicu dopuštenog divljanja. Konstrukcija da je tisuću godina sanjana NDH oživotvorena kao autonoman hrvatski fašizam ima i funkciju prikrivanja srpskog, srbijanskog i jugoslavenskog fašizma, koji je na hrvatskom državnopravnom prostoru počinio jezovite masovne zločine. Takve obmane podržavaju i Nijemci i Talijani, pa i mnogi Židovi, jer se tako širi krug zemalja kojima Židovi ispostavljaju račun za Holokaust, uz sve šire okvire restitucije. Posebno je opaka izmišljotina da je 1941-45. na prostoru od Zagreba do Zemuna postojala snažna i nezavisna hrvatska država, koja je posve autonomno uvela rasne zakone i provela genocid nad Židovima, Srbima i Romima. Kada nam Srbi pretovaraju njihove zločine, NDH je teritorijalno veća od Jugoslavije.

Neoborive znanstvene činjenice

(1) Ustaški pokret nastao je kao hrvatski odgovor na pokolj hrvatskih zastupnika u beogradskom parlamentu. (2) Temeljna zadaća Ustaškog pokreta bila je rušenje velikosrpske fašističke tiranije i uspostava nezavisne hrvatske države, ali je novi svjetski rat omeo sve pozitivne procese. (3) NDH je bila pozitivan ustaški projekt, koji nikada nije realiziran u zacrtanim okvirima i zacrtanim granicama. (4) Jugoslavija je donijela segregacijske zakone protiv Židova i provela konkretne progone. (5) Jugoslavija je ušla u pakt s Hitlerom – Srbima je obećan Solun. (6) Prema javnom svjedočenju Vladimira Bakarića, Britanci su uz pomoć svoje trgovačke mreže u Jugoslaviji 27. ožujka 1941. pokrenuli državni udar – komunisti su ostali po strani. Jugoslavija je ostala fašistička tvorevina, u takvom kontinuitetu od 1918-95. (7) Slično današnjim uvjetima za pridruživanje EU, Jugoslavija i njene “banovine” NDH i Hitlerova Srbija, morale su dokazati da su civilizacijski dorasle uvođenju rasnih zakona. (8) “Raspad prve Jugoslavije” zbog hrvatskog nacionalizma – to je velikosrpska izmišljotina. Presudio je velikosrpski fašizam. Godine 1990. Slovenija i Hrvatska praktično su istjerane iz Jugoslavije. (9) Nije postojao nikakav “ustaški režim”, koji je zapravo bio servis za niže rangirane poslove u manjem dijelu zapadne Jugoslavije. (10) Nikada nije uspostavljena “moćna NDH od Zagreba do Zemuna”. Izmišljena je za potrebe naših neprijatelja da svoju odgovornost za logore prevale na NDH, Ustaški pokret i Hrvate. (11) Istra, Dalmacija, Međimurje, Srijem i Vojvodina nisu bile obuhvaćene s ustaškom administracijom, a od proljeća 1942. niti Hercegovina i Bosna, kada Talijani grabe prema Sirmiumu, na tragu obnove Rimskog Carstva. (12) Nisu Nijemci pokretali ofenzive protiv partizana zbog mira u kući, nego su kroz vojne intervencije u zaleđu Dalmacije zaustavljali talijanski prodor prema Savi i preko Save. (13) Rafael Boban vratio se nakon pada Italije u Hercegovinu i u Bosnu na svoju ruku – nova Crna legija bila je ilegalna oslobodilačka postrojba, nešto poput HOS-a Blaža Kraljevića. (14) Jasenovac je bio jugoslavenski logor.

Gigantska NDH

Obično se kaže da NDH nije bila niti nezavisna niti hrvatska niti država, ali se istovremeno dodaje kontradiktorna tvrdnja da je fašizam “ustaškog režima” bio autonoman i hrvatski, što je logički konflikt vidljiv s Mjeseca. Hrvatskim djevojčicama smaknutim u Hudoj jami i tisuću drugih jama dugujemo pijetet, ali i istinu. Godine 1941. dogodio se nesretni Travanjski rat. Stvarnost su odredile njemačke i talijanske okupacijske zone, a ne NDH i Hitlerova Srbija. Za potrebe naših neprijatelja, NDH stisnuta između okupacijskih zona, bez Međimurja, Istre, Dalmacije, Hercegovine, Bosne, Srijema i Vojvodine, promatra se kao zasebno moćno carstvo, pa se čak govori o snažnom ustaškom režimu koji je autonomno napao Staljingrad. Raspad Jugoslavije nije se dogodio u Travanjskom ratu, jer se raspad Jugoslavije nije dogodio, nego je njemačka okupacija spriječila raspad Jugoslavije. Nijemci su kroz opstanak Jugoslavije pokušali spriječiti Talijane da poklope Dalmaciju, uključujući hrvatske zemlje Hercegovinu i Bosnu. Očajni Ante Pavelić dopustio je talijansku okupaciju cijele Dalmacije da tako spriječi obnovu Jugoslavije. Edmund Glaise-Horstenau bio je neformalni Hitlerov osobni izaslanik za Jugoslaviju. Horstenau je pokušavao uspostaviti “državni” servis za naciste na razini Jugoslavije, pa je najprije ponudio komuniste, tadašnje saveznike nacista, da preuzmu staru / novu fašističku Jugoslaviju, pa je onda isti Horstenau ponudio Vladka Mačeka, najprije na razini preuzimanja vlasti na cijelom području Jugoslavije, da bi kasnije Mačeku osobno Hitler ponudio koncept NDH kao dominantne “banovine” u Jugoslaviji, ali tribun hrvatskog sela nije prepoznao sudbonosni trenutak. Nakon Hitlerovog napada na Staljina, Horstenau je ponudio druga Velebita i partizane da preuzmu jugoslavenski servis i prihvate njemačku plaću.

Ako na Internetu zagooglate “NDH”, dobijete more istovjetnih geografskih i političkih mapa. Italija je grabila prema Savi, divizija Princ Eugen i Volksdeutcheri širili su svoju “vojvodinu” sve do Hercegovine, njemačke formacije otimale su se s talijanskim za zaleđe Dalmacije, Srbija je ubacivala nove četničke snage u hrvatske zemlje, sovjetska agentura proglašavala je “slobodne teritorije”, ali se usprkos svemu tome danas kartografski javlja samo ona NDH kakva je zacrtana u vrijeme osnivanja Ustaškog pokreta. Distrikt Vuka razvučen je sve do Zemuna. Možete li zamisliti da je Branko Borković 1991. poveo branitelje Vukovara na Beograd, tamo poštedio četnike koji su raketirali Vukovar, i krenuo ubijati Židove? Beogradski i/ili srbijanski logori smrti pripisani su NDH i Hrvatima na temelju kartografskih obmana. Krivotvoritelji povijesti nemaju objašnjenje za činjenicu da je Ustaški pokret u svojim redovima okupljao velik broj Židova, toliki da je isti pokret s povratkom u reokupirani Zagreb ušao u problem nutarnje opstojnosti. Primjerice, za šefa obavještajne službe NDH ustaše su postavili Židova. Gestapo je zbog toga prigovarao, a Edmund Glaise-Horstenau osobno je posjetio svog zemu i prijatelja Adolfa Hitlera, prijavio izdaju “nezahvalnih Hrvata”, i predložio da se fašistička Jugoslavija održi, pod prirodnom kontrolom nacista i partizana. Horstenauove konstrukcije bile su previše i za jednog Hitlera. Ustaše su onemogućene od strane talijanskih fašista i njemačkih nacista – sva hrvatska “država” tog vremena mogla se vidjeti s Zagrebačke katedrale. Svejedno, kada treba progovoriti o konkretnoj Hitlerovoj Jugoslaviji za vrijeme Drugog svjetskog rata, govori se o nepostojećoj NDH.

Jasenovac je bio jugoslavenski logor

Ove 2018. imamo stotu obljetnicu prve fašističke i velikosrpske Jugoslavije. Branimir Bunjac progovorio je u Hrvatskom saboru o desecima tisuća poginulih i ubijenih Hrvata u Velikom ratu i nakon njega. Nad Hrvatima su provedeni genocidi u oba svjetska rata, ali nas naši neprijatelji ne prikazuju kao žrtve zločina, nego kao počinitelje zločina. Da se za to ukazalo bilo kakvo opravdanje, bilo kakva naznaka u tome smislu, koncentracijski kampovi Auschwitz i Dachau bili bi pripisani NDH. Glede odabira Jasenovca za vojni garnizon i kasnije za logor, potrebito je naglasiti važnost pruge za Bliski istok, koju su Nijemci pokušavali staviti pod kontrolu, koja je bila direktno pod Adolfom Eichmannom. Na kontraktibilnu zagrebačku NDH naslanjala se proizvodna topologija manufaktura i farmi za potrebe njemačke vojske, raspoređenih južno od Zagreba i oko pruge prema Beogradu. Još u proljeće 1942. lokalno je stanovništvo pomagalo u gradnji nasipa uz Savu. Kako je ekonomija Jasenovac postala logor Jasenovac? Nakon što su talijanski fašisti u kamionima dovezli četnike i partizane da pokolju Hrvate u Prijedoru, njemački nacisti nisu dopustili takvo širenje talijanske kontrole, sve do Save, pa je uslijedila njemačka intervencija na Kozari i u Podkozarju. U Mlaki, Jablancu, Jastrebarskom i Jasenovcu formirani su prihvatni centri za (uglavnom srpske) izbjeglice, uključujući napuštenu djecu, koju su četnici i partizani junački prepustili neprijatelju. U prihvat i zbrinjavanje napuštene djece uključile su se institucije NDH, Crkva u Hrvata i Crveni križ. Da se to umanji, sve zasluge pripisane su zaista nesebičnoj humanitarki Diani Budisavljević, Austrijanki udatoj za domaćeg kirurga. Većina djece udomljena je u obiteljima Zagreba i drugih mjesta, dok su bolesna djeca ostala u domovima i bolnicama, u nemogućim ratnim uvjetima, kada su harale zarazne bolesti i epidemije svih vrsta. Odmah do njemačkog vojnog garnizona kod Jasenovca, koji je štitio pripadnu dionicu žljezničke pruge, formirano je prihvatilište za izbjeglice, koje se s vremenom transformiralo u logor. Preuzimao je ratne zarobljenike i osuđene kriminalce, pristizali su i politički protivnici njemačkog nacizma, kao i oni hrvatski političari koji su nacistima rekli Ne. Odlukom najviših struktura Trećeg Reicha, njemački vojni garnizon kod Jasenovca, zajedno s izbjegličkim kampom, dobiva pravo formiranja radnog logora. Jasenovac je bio jugoslavenski logor, na polovici pruge od Zagreba prema Beogradu.

Pomiritelj Vjekoslav Luburić

Propovijedao je pomirenje ustaša i hrvatskih partizana, ali je protuhrvatska alijansa o njemu izgradila posve suprotnu predodžbu. Da se sakrije njemačko upravljanje logorima u Jugoslaviji, stvorena je fama da je tu ulogu obavio Vjekoslav Luburić. Kako je Vjekoslav Luburić iz kućnog pritvora i iz zatvora upravljao logorima na teritoriju Jugoslavije? Zar nije Pavelić odbacio zahtjev Horstenaua da se Luburić izruči Gestapou? Nakon što je Luburić 1942. onemogućio sovjetske i talijanske planove za Hercegovinu, koju su partizani i četnici uznemirili s pokoljima poput onoga u Prijedoru, koji je doveo do seobe naroda sa Kozare i iz Potkozarja. U listopadu 1942. partizani i četnici uz dopuštenje Talijana poklali su Ramu, Prozor i okolna hrvatska i muslimanska sela. Luburić i Boban potisnuli su partizane, i zbog toga bili udaljeni sa svojih dužnosti, na zahtjev Talijana i uz nikada razjašnjeno zauzimanje Horstenaua. Kako je Luburić iz neprohodnih planina Hercegovine upravljao logorima? Nakon pritvaranja Mačeka u Jasenovcu, na zahtjev Horstenaua, koji je to pravdao zaštitom Mačeka u odnosu na Pavelića, zauzimanjem Pavelića kod Hitlera osobno, Maček je prebačen na svoje imanje u Kupincu, a godinu dana kasnije, nakon neuspjelog pokušaja partizana da ga ubiju, prebačen je u Luburićev stan u zagrebačkoj Bulićevoj ulici, gdje je u društvu majke i svoje dvije sestre uživao svaku skrb i zaštitu, sve dok njegovo imanje u Kupincu nije sigurnosno dograđeno. Kako je moguće da Luburić iz internacije u Šumecu kod Lepoglave upravlja logorima? Sve je to sinkrono sličnim pokušajima da se nacistički koncentracijski kamp i logor smrti Auschwitz pretovari Poljacima.

===================================================

PODVIG USTAŠKOG POKRETA

Evo kako su ustaše 1941. u Beogradu pobili Židove

Kako je činjenica da su Židovi u Beogradu i Srbiji smaknuti odmah nakon Travanjskog rata (Beograd je bio prvi Judenfrei grad u Europi), teško je taj zločin pripisati ustašama, ali idemo to modelirati, u skladu s četničkom bajkom da su srbijanski logori smrti zapravo bili u NDH. Dakle, ustaše nakon Travanjskog rata dolaze u zemlju, na zagrebačkom Jelačić placu pozdrave razdragano hrvatsko mnoštvo, nesebično odgode formiranje državnih institucija NDH, da bi se isti dan ukrcali na vlak za Beograd, da se tamo osvete Srbima i Srbijancima. Prugu i vlakove kontrolirali su Nijemci, a niti vojvođanskim Volksdeutcherima nije bilo drago da Hrvati dolaze praviti reda u tadašnjoj Istočnoj Njemačkoj. Nekim čudom, ustaše zaboravljaju da su Srbi njihov glavni neprijatelj, i odlučuju smaknuti beogradske i srbijanske Židove. Dojučerašnji ustaški neprijatelji Beograđani i ustaški saveznici Volksdeutscheri sve to promatraju, na distanci, a krvoločne ustaše nemilice ubijaju Židove, da zadovolje svoje životinjske, hrvatske instinkte. Posebno su bili zločesti Židovi iz Ustaškog pokreta. Kako svijetu prodati takvu bajku? Ne znam, ali je Srbima to uspjelo. Židovi ubijeni u Srbiji vode se kao žrtve NDH i Hrvata.

  • Marko Sabic

    ma super