Poljaci ne dopuštaju da im se podmeću nacistički zločini

0
1183
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U Poljskoj je na snazi zanimljiv zakon: Tko god javno i suprotno činjenicama optuži poljski narod da je bio odgovoran ili da je bio sudionik u nacističkim zločinima koje je počinio Treći Reich, bit će kažnjen do tri godine zatvora. Što se čeka sa sličnim zakonom u Hrvatskoj?

U svijetu se svakodnevno valja veliko zlo, pa se pitamo koliko svijest o Holokaustu popravlja bilo što. Židovi su bili glavni protagonisti Drugog svjetskog rata kao žrtve, a od tada vuku konce u svim ratovima na Bliskom istoku, vjerojatno i šire. Židova je osam puta više nego Hrvata, Srba je dvostruko više nego Hrvata, ali nam Židovi i Srbi svjedno prigovaraju kako je njih malo i kako su progonjeni od Hrvata. Na konto Holokausta namiruju se i takozvani antifašisti, najgori društveni paraziti, koji su se potvrdili kao veći nacisti od onih Hitlerovih. U Srbiji su rehabilitirani četnici. Svatko od nas provodi svoju vlastitu preocjenu Holokausta, najčešće na temelju sebičnih ciljeva. Primjerice, da su njemački nacisti do kraja proveli Konačno rješenje, nitko nam danas ne bi dodijavao s restitucijom za Židove. Židovi su samim novim povratkom u Kaanan srušili teško postignuti balans politike, religija i naftnih resursa na Bliskom istoku. Slobodno tržište ne postoji već zbog židovske viktimološke represije nakon Holokausta, u okvirima nekakvog obeštećenja za Židove, na svim razinama, koje se nastavlja do kraja svijeta. Židovski projekti imaju pravo prvenstva. Židovske ponude su najprihvatljivije i prije analize. Tko je na kraju hranidbenog lanca privatizacijske pljačke u Hrvatskoj? Čiji kapital i čiji interesi stoje iza strvinarskih fondova? Znate, rasizam se održao! Na razini nekretnina, kapitala i imovine. Kada u Hrvatskoj neka nekretnina u židovskom vlasništvu ostane bez nasljednika, najčešće se prepušta židovskoj zajednici. Židovska je! Kada bilo gdje u svijetu neki Hrvat ostane bez potomstva, njegovu imovinu preuzima zemlja domaćin. Židovi su danas uspjeli zaposjesti teritorije koje nisu držali niti u antička vremena.

Nije nego

Loading...

Izlazim iz svog stana jako oprezno. Brine me srpski snajper? Ne, više me strah židovskih lovaca na zločince iz Drugog svjetskog rata, pa i židovskog progona svih onih koji ne prihvaćaju židovski odnos prema Holokaustu. Povremeno provjerim svoju radnu biografiju. Frka je da me kojim slučajem njemački nacisti nisu rasporedili na mjesto čuvara u nekom logoru. Znate ono, pičite stražu, sna niti za lijek, žderete taj otrovni vojni kazan, preuzimate infekcije i epidemije, mučite se s tom svakakvom rajom, pa i s najgorim kriminalcima, i na kraju vas zbog toga progone, kao da ste se za žicu otimali. Zarobljeni četnici i partizani upućivani su u Jasenovac. Čuvarima u Jasenovcu treba beneficirati staž! Strah me i toga da bi moćni Židovi nekako mogli prepoznati da sam osoba bez empatije, da mi je u krajnjem slučaju svejedno kako su Židovi prošli u bilo kojem ratu i u bilo kojem progonu. Zar nisu ostala izraelska plemena posve istrijebljena, a neka od njih nasilno judaizirana? Dakle, imaju i Židovi svoje nacističke grijehe. Pa i svoj današnji židovski nacizam prema Palestincima, koje su visokim betonskim zidom ogradili u nevjerojatan nacistički logor. Židovi imaju i provode svoje nacističke pretenzije prema neposrednom susjedstvu. Židovi hladno i sračunato pomažu Srbima u sotoniziranju Hrvata, kroz prevaljivanje nacističke odgovornosti na oslobodilački Ustaški pokret, nastao na matrici rušenja bilo kakve Jugoslavije i bilo kakve velikosrpske represije. Židovi su u prvoj Jugoslaviji bili izloženi žestokoj beogradskoj segregaciji, pa su se mnogi Židovi priključili Ustaškom pokretu, ali u svezi toga vlada totalna zavjera šutnje. Eto, Srbi i Srbijanci su protjerivali Židove za prve Jugoslavije da im omoguće bolji život u Europi.

Muči me još jedna predrasuda. Zašto se o Židovima uporno govori kao o dobrim ljudima? Zar Židovi nisu bili i ostali visoko obrazovani, odnosno premazani svim mastima? Židovi su vodeći svjetski financijaši, glavni svjetski lihvari, a u Izraelu Židovi nad Palestincima provode sve ono što su Nijemci učinili Židovima. Stradanje dijela neke etničke skupine nije garancija moralnog pomaka na bolje čak niti na strani žrtve. Vidite, Hrvati su prošli svoj holokaust, možemo reći da su kod Bleiburga i na našem Križnom putu smaknuti najbolji među nama, ali ta tragedija nije proizvela našu promjenu na bolje. Najbolji Hrvati su likvidirani, dio preživjelih je žalovao, a mnogi su postali komunistički i velikosrpski kolaboracionisti. Komunizam se zasnivao na ljudskoj zavisti, da bi Hrvate tako pretvorio u lopove. Ne poznajem dobro situiranog Hrvata koji nije teška lopina. Gledano iz te perspektive, možemo žaliti što nad Hrvatima nije provedeno konačno rješenje. Za razliku od preživjelih Hrvata i njihovog stradanja nakon holokausta nad Hrvatima, preživjeli Židovi nisu ponovno niti podjarmljeni niti poniženi. Za razliku od preživjelih Hrvata preživjeli Židovi dobro su naplatili tragediju svojih sunarodnjaka, i malo po malo, danas Židove doživljavamo kao dominantnu supstancu na razini ljudske vrste, u toj mjeri da blijedi sućut u odnosu na nevine žrtve Holokausta. Posebno perfidnu igru predstavlja židovsko držanje za jajca polovice svijeta za ono što su im učinili Nijemci. Beskrupulozni svjetski kapital, onaj koji danas provodi bespoštedan holokaust nad čovjekom i cjelokupnom ljudskom vrstom, uglavnom je židovski. Pogledajte kakav su nered na sjeveru Afrike, na Bliskom istoku i šire, proizveli Izrael, njegove tajne službe i ostali židovski centri moći na svjetskoj razini. Svijet bi zasigurno bio bolji da nije proveden Holokaust. Koliko bi svijet bio lošiji da je nad Židovima provedeno Konačno rješenje?

Pomicanje Poljske u prvu zonu Holokausta

Auschwitz je najgori izraz Holokausta, ali sve više i simbol prevaljivanja odgovornosti za Holokaust s Nijemaca na Poljake. Naime, cijela Gornja Slaska bila je pripojena Hitlerovoj Njemačkoj, da bi nakon završetka Drugog svjetskog rata sovjeti bili namireni tako što je Poljska pomaknuta na zapad za oko 100 kilometara, pa je Auschwitz uvučen duboko u Poljsku, time i u najgore antifa obmane. Protupoljska i/ili antikatolička alijansa iskoristila je to da na Poljake i katolike prevali odgovornost za Holokaust. Znate, Hitler je bio katolik! Problem je taj nesretni njemački natpis “Arbeit macht frei”. Sotoniziranje Poljaka za njemački genocid dugo je obavještajno pripremano. Podsjetit ću vas na neukusnu provokaciju Poljaka od strane Bosanca Olivera Frljića, koji je u Poljskoj kao hrvatski državljanin tražio da se Poljaci suoče sa svojom prošlošću. Zašto bi bilo koji Bosanac nakon srbijanske agresije na BiH putovao u daleku Poljsku prisjedati nesretnim Poljacima na takav način za događaje starije pola stoljeća? Kod nas je okupacijska Vlada RH osnovala Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću! Nešto slično današnjem sotoniziranju Poljaka dogodilo se Hrvatima za druge Jugoslavije – Židovi smaknuti u srbijanskim logorima smrti pridodani su jasenovačkom popisu žrtava. Kod nas je provedena perfidnija igra – Jasenovac je ušao u sastav Jugoslavije, koja je obnovljena u približno istim granicama od prije početka rata, ali se Jasenovac ipak nije vodio kao jugoslavenski logor, pa niti kao njemački i/ili nacistički, nego samo kao hrvatski. Kao, eto, Ante Pavelić je na zamolbu svog prijatelja Židova Vlade Singera, šefa obavještajne službe NDH, formirao sabirni logor za Židove. Iako je geografsko određenje Jasenovca na polovici pruge od Zagreba do Beograda bilo strateški i suštinski jugoslavensko, iako su svi radni logori pripadali istoj nacističkoj topologiji. Usprkos i činjenici da je antisemitizam prve Jugoslavije bio beogradski i velikosrpski proizveden. Britanci su bili neskloni Hrvatima, odigrali su ključnu ulogu u genocidu nad ustašama i hrvatskim civilima na kraju Drugog svjetskog rata i nakon njega, Britanci preuveličavaju zločine koje su počinili Hrvati, isti Britanci su skloni svoje obavještajne namještaljke i psine na terenu pripisati Hrvatima, pa su takvi Britanci ipak u svojim prvim i njihovim najobjektivnijim procjenama za žrtve u logorima za srbijanske Jajince prikazali dvostruko više žrtava nego za Jasenovac.

Osim zakonski uređenog distanciranja od bilo kakve odgovornosti za Holokaust, Jaroslaw Kaczynski, predsjednik vodeće poljske stranke Pravo i pravda, zajedno s njegovom vladajućom postavom, pozivaju sve Poljake u inozemstvu da poljskim diplomatima prijave svako iskazivanje protupoljskog raspoloženja. Kod Hrvata imamo jezovit otklon od takvog pozitivnog odnosa prema svojoj naciji i svojoj zemlji, u smislu da sami diplomati RH iskazuju protuhrvatsko raspoloženje. Židovima je lakše poslovati s moćnom ekonomijom Njemačke, u kojoj imaju svoja poduzeća i svoje banke, pa i određenu dominaciju, ako se prihvati stupidna antikatolička konstrukcija da su Nijemce na progon Židova nagovorili Poljaci, Hrvati i Mađari. Izraelski ministar građenja i stanovanja Yoav Galant optužuje Poljake da je Holokaust bio potaknut s poljskim antisemitizmom. “Ne smijemo dopustiti da se kolaboracionisti sakriju iza nacista i negiraju svoju povijesnu odgovornost” – prigovara Galant. Prepoznajete li kontradikciju u toj izjavi? Poljaci su svojim antisemitizmom generirali nacistički antisemitizam kod Nijemaca, a onda su nakon toga Poljaci postali nacistički kolaboracionisti! Ako neka poremećena osoba negdje ubije nekog Židova ili ga zlostavlja, to postaje povijesna odgovornost nacije u kojoj je kreten ugledao svjetlo dana.

Protiv Hrvata koji traže istinu o nacističkoj, fašističkoj, sovjetskoj i četničkoj okupaciji hrvatskih zemalja, podiže se cijelo svjetsko židovstvo, pravoslavlje, protestanti i sve profesionalne antife, dok se glede poljskog poziva za istinom o njemačkom nacizmu prvenstveno pokrenula država Izrael. Tako je izraelski parlament zaprijetio usvajanjem zakona koji kriminalizira umanjivanje uloge Poljaka koji su bili sudionici Holokausta. Navodno, prijedlog zakona ima podršku 61 od 120 poslanika u Knesetu. Poljskog premijera Mateusza Morawieckog je na nedavnoj konferenciji u Munchenu jedan novinar upitao jeli bi u Poljskoj bio kažnjen ako bi on novinar ispričao priču o svojoj majci, koja je preživela Holokaust i tvrdila da su neki Poljaci surađivali s Gestapom. “Naravno da to ne bi bilo kažnjivo, niti bi bio kriminal reći da je bilo poljskih počinitelja, kao što je bilo židovskih počinitelja, kao što je bilo ruskih počinitelja, kao što je bilo ukrajinskih, ne samo njemačkih počinitelja” – odgovorio je Morawiecki. Eto, Gestapo je trebao biti prva policija bez suradničke mreže. I tako smo konačno čuli da su i Židovi počinitelji zločina u Drugom svjetskom ratu, iako nisu počinitelji ratnog zločina. I to ipak nije poricanje Holokausta! Kao što pojedinačni zločini Hrvata tijekom obrambenog Domovinskog rata nisu negacija agresije Srbije na RH i BiH. Hrvatima je posve razumljivo da nije trebalo na Tribunalu u Nürnbergu suditi Židovima koji su počinili neki zločin nad Nijemcima, ali je Židovima bilo prirodno da se na haškom Tribunalu optuže hrvatski branitelji, pa i neki Hrvati koji su preživjeli srpske i srbijanske logore.

Za koga radi Jakov Sedlar?

“Kada su Nijemci napustili grad, za njima su došli Poljaci i rekli – evo još tri Židova, i ubili su djeda moje supruge” – izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Bože, koliko je ta tvrdnja implicitno upitna. Kada su Nijemci napustili grad, za njima su došli komunistički psi, za koje Netanyahuova supruga najvjerojatnije nije znala tko su i odakle su. Razmislite na čemu se pothranjuje ogorčenost Netanyahua prema Poljacima. Zastupnik iz Cionističke unije Itzik Shmuli naglašava da su mnogi Poljaci pomagali nacistički stroj istrebljenja. Kao u “Terminatoru”, kada se borac protiv nacističke mašinerije vraća iz budućnosti da oplodi majku kasnijeg vođe pokreta otpora. I, to što su nacisti u Poljskoj smaknuli oko dva milijuna ne-Židova, to ne oslikava baš ništa. Poljska stoka, koja je koristila isti boravak s kravama i svinjama, kako to oslikava židovski književnik Isaac Bashevis Singer. Navodno je kroz Auschwitz “prošlo” oko 150 tisuća Poljaka.

Poljska vlada pokrenula je zanimljivu društvenu mrežu GermanDeathCamps. Poljaci ne dopuštaju da se njemački logori zovu poljskim, niti pristaju na tezu da su rat izazvali nekakvi nedefinirani nacisti s tamne strane Mjeseca, niti dopuštaju laži da se većina Nijemaca fokusirala na aktivan otpor prema Hitleru. Primjerice, Barack Obama spominjao je “poljske koncentracijske logore”, dok je FBI-direktor James Comey u istom smislu blatio Poljake. “Poljska od danas više nije strateški partner Ukrajine. Poljska je danas ugrozila našu integraciju s Europom” – izjavio je ministar vanjskih poslova Ukrajine – na portalu www.germandeathcamps.com naglašava se da je oko 100 tisuća Poljaka masakrirano od strane ukrajinskih nacionalista. IPN – Poljski nacionalni institut napominje da su nacisti logore na području Poljske prvenstveno osnovali za zarobljene poljske vojnike i pripadnike poljskog otpora. Nezaobilazna povijesna činjenica: početkom svibnja 1940. izgrađen je KL Auschwitz kao koncentracijski kamp za zarobljene poljske vojnike. Osim Auschwitza, najveći logori smrti bili su Chełmno nad Nerem, Bełżec, Sobibór i Treblinka.

Na kraju ću postaviti jedno pitanje koje neće pasati mnogim Hrvatima. Jeli Jakov Sedlar udbaš ili agent Mosada? Moj je dojam da su moguće obje opcije. Domaći Židovi orkestrirano osporavaju djelovanje Jakova Sedlara na razotkrivanju predrasuda o Jasenovcu, i tako mu podižu rejting domoljubnog Hrvata, dok se istovremeno isti Sedlar pojavljuje kao osoba s prijateljima i jakim vezama u državi Izrael, onoga Izraela koji žestoko napada poljski prosvjed protiv pretovarivanja nacističke krivnje na Poljake. Kako to razumjeti? Ključ je Sedlarovo nastojanje da Franjo Tuđman postane mjera Hrvata i Hrvatske, jer će Hrvati onda prihvatiti Tuđmanovu nebulozu o 60 do 70 tisuća ubijenih u Jasenovcu, za vrijeme njemačke okupacije. U Hrvata često imamo čudne likove koje ne zanima puna istina, nego ulaze u kompromis Tuđmanovog tipa. Priznajte da ste barem nekoga ubili, a onda teško vama. Da bi ispali pomiritelji, takozvani “umanjivači broja žrtava” krivotvore nekakvu minimalnu hrvatsku kolektivnu krivnju, koju usađuju u našu prošlost, gdje ista nabubri samim svojim pojavljivanjem, pa nekakvo hrvatsko Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću najavljuje svoje antifa preambule, na štetu i na sramotu Hrvata. Kako uvjeriti svijet da nismo nacisti, nego obični lopovi?