17 golova u četiri utakmice: Salzburg šokirao Lazio, Marseille bolji od Leipziga

screenshot

Nogometaši Marseillea, Arsenala, Salzburga i Atletica iz Madrida plasirali su se u polufinale ovosezonske Europske lige

Još jedna sjajna nogometna večer na Starom kontinentu. Nogometaši Marseillea, Arsenala, Salzburga i Atletica iz Madrida plasirali su se u polufinale ovosezonske Europske lige, Marseille je u četvrtfinalu izbacio RB Leipzig, Arsenal je bio bolji od CSKA iz Moskve, Salzburg od Lazija, a Atletico od Sportinga iz Lisabona.

Vrlo je zanimljivo bilo u svim uzvratnim četvrtfinalnim susretima, a u četiri utakmice postignuto je čak 17 pogodaka.

Marseille je na svom Velodromeu hvatao 0-1 zaostatak iz prve utakmice u Leipzigu, a pune tribine svjedočile su fantastičnom otvaranju u kojemu su već u prvih devet minuta postignuta tri gola. Poveli su gosti preko Brume (2), no domaći su se ekspresno vratili u igru autogolom Ilsankera (6-ag) i golom Sarra (9). Do kraja prvog dijela Thauvin (38) je povisio na 3-1 i donio rezultat koji je vodio Marseille u polufinale,no Augustin (55) je uspio smanjiti na 3-2 i s tim je rezultatom Leipzig ponovno imao prolazak dalje. Taj je rezultat stajao samo pet minuta da bi Payet (60) odličnim pogotkom osigurao Marseilleu vodstvo od 4-2. Gosti su u samoj završnici krenuli na sve ili ništa što su domaći iskoristili i pogotkom Sakaija (90+4) u posljednjoj minuti sudačke nadoknade povisili na konačnih 5-2, odnosno ukupnih 5-3.

U Salzburgu se dogodio nevjerojatan preokret u nešto više od tri minute tijekom kojih su domaćini postigli tri pogotka i ukupni zaostatak od dva gola pretvorili u prolazak. Gosti iz Rima su na uzvrat donijeli prednost od 4-2, a kada je Immobile (55) početkom drugog poluvremena doveo Lazio u vodstvo i u Salzburgu činilo se kako je pitanje putnika u polufinale riješeno. No, već u sljedećoj minuti Dabour (56) je izjednačio na 1-1, da bi Salzburg s tri gola u razdoblju od 72. do 76. minute kreirao veliki preokret, a strijelci su bili Haidara (72), Hwang (74) i Lainer (76). Takvim raspletom Salzburg je prošao dalje s ukupnih 6-5.

Hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je čitavu utakmicu za Salzburg, dok je Marin Pongračić ostao na klupi austrijskog predstavnika.



U Lisabonu je Atletico branio prednost od 2-0 iz prve utakmice te je u tome na kraju i uspio jer je domaći Sporting uspio postići samo jedan gol. Mrežu gostiju uspio je zatresti samo Montero.

Šime Vrsaljko odigrao je drugo poluvrijeme za Atletico, dok Josip Mišić nije konkurirao za nastup u sastavu Sportinga.

CSKA je u Moskvi imao gotovo nemoguć zadatak nadoknaditi 1-4 poraz iz prve utakmice protiv Arsenala u Londonu. No, ruski je sastav postigao prva dva gola na utakmici preko Čalova (39) i Nababkina (50) i tako stigao na jedan gol od prolaska. No, Arsenal je golom Welbecka (75) osigurao mirniju završnicu, da bi Ramsey (90+2) u sudačkoj nadoknadi izjednačio na 2-2 i čak spasio “topnike” poraza u Moskvi.

Kristijan Bistrović igrao je do 72. minute za CSKA.

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se u petak, dok je finale na rasporedu 16. svibnja u Lyonu.

REZULTATI UZVRATNIH DVOBOJA ČETVRTFINALA (u zagradama su ishodi prvih utakmica):
Marseille – RB Leipzig 5-2 (0-1) (Ilsanker 6-ag, Sarr 9, Thauvin 38, Payet 60, Sakai 90+4 / Bruma 2, Augustin 55)
Sporting – Atletico 1-0 (0-2) (Montero 28)
Salzburg – Lazio 4-1 (2-4) (Dabour 56, Haidara 72, Hwang 74, Lainer 76 / Immobile 55)
CSKA Moskva – Arsenal 2-2 (1-4) (Čalov 39, Nababkin 50 / Welbeck 75, Ramsey 90+2)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI