Ante Čačić uoči Islanda: ‘Hvala maestralnom Modriću i fantastičnom Mandžukiću… To će im biti dodatni poticaj’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U Reykjaviku će u nedjelju odigrati jednu od ključnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je u ponedjeljak prijepodne na pripreme u Sv. Martinu na Muri, gdje će se zadržati do četvrtka, a u subotu lete na Island. U Reykjaviku će u nedjelju odigrati jednu od ključnih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening”, kazao je izbornik Ante Čačić, stoji na stranicama Saveza.

Na pripreme zbog akutne upale u području prepona, nakon naporne sezone i finala Kupa kralja, neće doći dokapetan Ivan Rakitić. Liječnici Barcelone, u dogovoru s liječnicima reprezentacije, odlučili su da Rakitić mora u potpunosti zaliječiti problem kako se ništa ne bi prepustilo riziku.

U Sv. Martin na Muri tijekom ponedjeljka priključit će se finalisti Lige prvaka, Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji su s Real Madridom obranili naslov, te Mario Mandžukić, strijelac jedinog pogotka za Juventus.

“Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. Osim toga, mnogi su osvojili i nacionalna prvenstva. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji”, veli Čačić.



Uoči odlaska na Island, Hrvatska je u Los Angelesu pobijedila Meksiko u prijateljskoj utakmici i malo se napunila samopouzdanjem, to jest barem oni koji su sudjelovali u toj utakmici.

“Unatoč skepticima, utakmica je poslužila svrsi. Imali smo šansu dati minutažu igračima koji manje sudjeluju u reprezentaciji, zajedno s Čopom, Kalinićem i Jedvajem, koji se prilagodio na ulogu desnog braniča, ono što ga čeka na Islandu”, zaključio je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI