Babić optimističan nakon blijedog izdanja: ‘Ovo je turnir i naravno da je svaka pobjeda velika, bez obzira na protivnika’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Naravno da mi možemo i trebamo igrati bolje. Međutim, prva je utakmica i dobro je da smo pobijedili, da igrači stječu samopouzdanje i vjerujem da je u ovom trenutku najbitnije da smo osvojili dva boda", veli Babić.

Doista blijedo izdanje hrvatske rukometne reprezentacije na startu Svjetskog prvenstva u Francuskoj nije deprimiralo izbornika Željka Babića.

“Ovo je turnir i naravno da je svaka pobjeda velika, bez obzira na protivnika. Naravno da mi možemo i trebamo igrati bolje. Međutim, prva je utakmica i dobro je da smo pobijedili, da igrači stječu samopouzdanje i vjerujem da je u ovom trenutku najbitnije da smo osvojili dva boda. Sutra je nova utakmica. Nemamo previše vremena za analize, moramo se sabrati. Vjerujem da će sutra biti puno bolja utakmica za Hrvatsku”, kazao je izbornik za RTL.

Čime je izbornik bio nezadovoljan?

“Imamo i prednost i nedostatak naše mladosti i brzine. To je sigurno jedan od problema, nismo baš racionalni. Dođemo brzo u šansu, brzo pucamo, a nekad kao danas dođe kontra. Bilo je i puno zicera promašenih, a i neke odluke sudaca su mi bile čudne. Možemo popraviti igru i to je dobro. No, ovo je prvi put da smo igrali zajedno. Imali smo ozljeda tijekom priprema, a imamo ih i ovdje”, veli Babić.

Je li zadovoljan rotacijom?



“Očekivao sam da ću malo više poštedjeti Duvnjaka. No, trebala nam je obrana 5-1, morali smo pobijediti utakmicu i morali smo koristiti Duvnjaka”, kazao je Babić.

Mađarska je prvi veliki test, a na raspredu je već sutra.

“Odličan protivnik, jako čvrst s izvrsnim vratarom. Vidjet ćemo hoće li David pobijediti Golijata. Mi smo brzi, oni su jaki. Sutra stvarno će se potući David i Golijat”, završio je Babić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI