Barcelona i Chelsea prošli dalje, Basel šokirao Manchester United

facebook

U derbiju večeri Juventus i Barcelona su odigrali bez pogodaka što je Kataloncima bila dovoljno za potvrdu prvog mjesta, dok će Juve prolaz tražiti u zadnjem kolu na vrućem gostovanju u Pireju

Lista klubova koji su izborili plasman u osminu finala Lige prvaka duža je za još dva imena, u srijedu su drugi krug natjecanja osigurali Barcelona i Chelsea.

Uoči posljednjeg kola osam klubova je osiguralo nastavak natjecanja, a još osam viza bit će podijeljeno nakon posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama. Plasman u osminu finala do sada su osigurali branitelj naslova Real Madrid, te PSG, Tottenham, Manchester City, Bayern, Bešiktaš, Chelsea i Barcelona.

U derbiju večeri Juventus i Barcelona su odigrali bez pogodaka što je Kataloncima bila dovoljno za potvrdu prvog mjesta, dok će Juve prolaz tražiti u zadnjem kolu na vrućem gostovanju u Pireju.

Najveće iznenađenje prije početka utakmice bio je izostanak Lionela Messija u početnoj postavi Barcelone. Dio španjolskih medija je objavio kako je Barcin trener čuvao argentinskog majstora za derbi protiv Valencije, no pojavila se i vijest kako je Messi u sukobu s upravom kluba oko novog ugovora.

Niti Mario Mandžukić nije započeo od prve minute u dresu Juventusa, ali je prije početka utakmice dobio velike ovacije s tribina. Navijači torinske ‘Stare dame’ su hrvatskom napadaču posvetili i transparent preko cijele tribine na kojem je uz njegovu sliku pisalo “Ratnici među ljudima”.



U prvom poluvremenu gledali smo slab nogomet bez previše prilika. Najbliže golu bili su gosti u 22. minuti kada je Ivan Rakitić pogodio vratnicu. Hrvatski reprezentativac je ubacio iz slobodnog udarca, lopta nije nikoga dirala i pogodila je vratnicu nakon što ju je u zadnji trenutak skrenuo Buffon. Messi je ušao u igru u 56. minuti, no situacija na terenu se nije promijenila. Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve, dok je Rakitić igrao cijeli susret za Barcu.

U drugom susretu iz skupine Sporting je u Lisabonu pobijedio Olympiacos 3-1 ostavši u igri za prolaz. Portugalci su slomili grčkog prvaka u posljednjih pet minuta prvog dijela postigavši dva gola, a strijelci su bili Bas Dost (40) i Bruno Cesar (43). Pobjedu Sportinga potvrdio je Dost u 67. minuti postigavši svoj drugi gol na utakmici. Poraz Olympiacosa ublažio je Odjidja u 86. minuti.

Barcelona vodi sa 11 bodova, Juventus ima osam, Sporting sedam, a Olympiacos jedan bod. U zadnjem kolu Barcelona dočekuje Sporting, dok Juventus gostuje u Pireju.

U skupini C nogometaši Chelsea osigurali su plasman u osminu finala nakon što su gostovanju pobijedili Karabag 4-0. Ključni trenutak utakmice igrane u Bakuu dogodio se u 19. minuti kada je Rashad Sadigov skrivio kazneni udarac i pritom zaradio isključenje. Dojam je kako je portugalski sudac Jorge Sousa prestrogo isključio kapetana Karabaga. Jedanaesterac je sigurno realizirao Eden Hazard. Do kraja utakmice bilo je samo pitanje koliko će golova zabiti ‘Bluesi’. Na koncu su zabili još tri gola, a strijelci su bili Willian (37, 85) i Fabregas (73-11m).

U drugom susretu Atletico Madrid je pobjedom protiv Rome 2-0 produžio nadu. Španjolce je doveo u vodstvo Antoine Griezmann u 69. minutom lijepim škaricama na asitenciju Angela Coree, a pobjedu domaćina potvrdio je Kevin Gameiro u 85. minuti. Šime Vrsaljko je zbog ozljede leđa propustio utakmicu.

U skupini C nakon četiri kola vodi Chelsea sa 10 bodova, Roma je druga s osam bodova, Atletico Madrid ima šest, a Karabag dva boda. U posljednjem kolu sastaju se Chelsea i Atletico Madrid, te Roma i Karabag.

Manchester United je za potvrdu prvog mjesta u skupini A trebao bod u Baselu, no ‘Crveni vragovi’ su pali u 89. minuti golom Michaela Langa. United je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu, Martial u 42. minuti, a Rojo tri minute kasnije, a kazna za promašaje stigla je u posljednjim trenucima susreta. Za United je posljednjih 15 minuta zaigrao i Zlatan Ibrahimović, ali nije pomoglo.

U drugom susretu iz ove skupine CSKA je u Moskvi pobijedio Benficu 2-0 i ostao u igri za osminu finala. Georgi Šenikov je u 13. minuti doveo domaćine u vodstvo, a na 2-0 povisio je Jardel u 56. minuti uguravši loptu u vlastitu mrežu. Vitinho je pokušao povratnom loptom uposliti Đagojeva, no Jardel je skrenulo loptu u vlastitu mrežu.

U skupini A u vodstvu je Manchester United (12 bodova) ispred CSKA (9), Basela (9) i Benfice koja nema niti jedan bod. U zadnjem kolu sastaju se Benfica – Basel i Manchester United – CSKA.

U skupini B PSG i Bayern su već osigurali prolaz. Upitno je tko će osvojiti ‘jedinicu’. PSG uoči zadnjeg kola ima tri boda više od Bavaraca i u prvom međusobnom susretu je slavio 3-0 što Francuze gura u veliku prednost.

PSG je u petom kolu deklasirao Celtic 7-1, dok je Bayern u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 2-1.

Škotski prvak je poveo na Parku prinčeva već nakon 56 sekundi golom Mousse Dembelea. Bio je to prvi pogodak kojeg su Parižani primili ove sezone u LP. Međutim, taj pogodak kao da je razljutio domaćine i do kraja poluvremena PSG je zabio četiri gola, a strijelci su bili Neymar (9, 22), Edison Cavani (28) i Kylian Mbappe (35). U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Marco Veratti (75), Cavani (79) zabivši svoj drugi gol na utakmici, te Dani Alves (82). Jozo Šimunović je odigrao svih 90 minuta za goste.

Bavarci su u Belgiji poveli u 52. minuti golom Roberta Lewandowskog. Izjednačio je Sofiani Hanni u 63. minuti, a iznenađenje je spriječio Corentin Tolisso postigavši u 77. minuti drugi gol za Bayern.

PSG vodi na ljestvici sa 15 bodova ispred Bayerna sa 12, Celtica s tri i Anderlechta koji je bez bodova. Zadnje kolo donosi odluku o prvom mjestu, u Munchenu će snage odmjeriti Bayern i PSG, a u Glasgowu se sastaju Celtic i Anderlecht.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI