BILIĆ PONOVO NA IZBORNIČKOJ KLUPI! Preuzima reprezentaciju koja igra na Svjetskom prvenstvu!

Petar Glebov/PIXSELL

U teoriji Hrvatska se može susresti s njima na Svjetskom prvenstvu, što znači da bi Bilić ako preuzme njihovu momčad mogao igrati protiv Hrvatske

Slaven Bilić je i dalje bez angažmana otkako je početkom studenog dobio otkaz u West Hamu nakon niza loših rezultata. Hrvatski strateg već se neko vrijeme spominje u kontekstu povratka u Premiership, pogotovo kada su u pitanju klubovi donjeg doma lige, čijim trenerima ‘visi’ posao. Spominjan je tako u kontekstu Stoke Cityja, davljenika lige koji je otpustio trenera prije nekoliko dana.

No, Bilić ima i pregršt izborničkog iskustva pa ne čudi što ga se spominje u kontekstu preuzimanja neke nacionalne vrste. Posljednje informacije kažu kako bi Slaven Bilić mogao preuzeti reprezentaciju Australije, barem tako tvrdi Goal.

Navodno je predjsednik Socceroosa, David Gappop već odradio razgovor s Bilićem. Bio bi to prvi nastup Slavena Bilića kao izbornika na Svjetskom prvenstvu jer 2010. godine s Hrvatskom nije izborio plasman u Južnoafričku Republiku.

Ipak, Bilić nije jedini kandidat za klupu Australije, razgovarali su navodno sa sportskim direktorom Leipziga Ralfom Rangnickom, s aktualnim trenerom Lillea, Marcelom Bielsom, Talijanom Giannijem Di Bisaijem, a tu su i Graham Arnold i Tony Popović, domaći treneri.

Bilić i Bielsa su tu svakako najjača imena, ali su i najskuplja, a odluka bi trebala pasti negdje sredinom veljače.



Inače, Australija je izborila Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a igrat će skupinu s Francskom, Peruo i Danskom. U teoriji Hrvatska se može susresti s Australijom na Svjetskom prvenstvu, što znači da bi Bilić ako preuzme njihovu momčad mogao igrati protiv Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI