BIVŠI ŠEVČENKOV SUIGRAČ OTKRIO MANE U VOĐENJU UKRAJINE: ‘Nije mi jasno zašto to radi, pa izgorjet će na Maksimiru’

Facebook: Football Federation of Ukraine (Official)/Photo: Kravs Yevheniy

Kritika na račun Ševčenkova vodstva reprezentacije stigla je od njegova bivšeg suigrača iz Kijeva i reprezentacije, Viktora Leonenka.

Hrvatska nogometna reprezentacija odmjerit će snage s Ukrajinom u petak u 20 i 45 na Maksimiru u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Hrvatska je trenutno prva u skupini s deset bodova, a Ukrajina je na drugom mjestu s dva boda manje.

Jasno, Hrvatska je veliki favorit, igraju na svojem travnjaku pred, nadamo se punim Maksimirom, a alibije nema i ne smije ih biti, iako momčadi nedostaju Perišić, Ćorluka i Vrsaljko. No, Ukrajinu se ne smije podcijeniti, opasna je to i agresivna momčad, pogotovo otkako je izborničku klupu preuzeo legendarni napadač Andrij Ševčenko.

Ipak, ne štuju baš svi kult ličnosti ikone ukrajinskog nogometa, odnosno, ne smaraju baš svi tamošnji stručnjaci kako Andrij radi dobar posao. Kritika na račun Ševčenkova vodstva reprezentacije stigla je od njegova bivšeg suigrača iz Kijeva i reprezentacije, Viktora Leonenka. Leonenko misli kako će Ukrajina ‘izgorjeti’ u petak na Maksimiru i to zbog toga što, prema njegovu mišljenju, Ševčenko donosi čudne i kontradiktorne odluke.

“Ne razumijem ga baš da budem iskren. Prvo je govorio kako će za reprezentaciju igrati isključivo najspremniji igrači i oni koji su standardni u svojim klubovima, a oni koji ne igraju neće biti pozvani. Ipak, sada vidimo kako se predomislio. Siguran sam da će polovica momčadi Ukrajine ‘izgorjeti’ u petak u Zagrebu. Nemam ideju kakvu će Ševčenko postaviti momčad, ali mislim da bi na Maksimiru mogla istrčati ista momčad koja je igrala prošle jeseni i možda Mativenko”, kazao je za ukrajinske medije Leonenko.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI