Bjelorusija, očekivano, nije imala snage pomoći Hrvatskoj

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Švedska je pobijedila Bjelorusiju sa 29-20 (16-11), rutinski odradivši posao koji se je od nje očekivao

U susretima 3. kola skupine 1 drugog kruga Europskog prvenstva u ponedjeljak su u Zagrebu rukometaši Francuske i Švedske ostvarili očekivane pobjede protiv Srbije, odnosno Bjelorusije.

Švedska je pobijedila Bjelorusiju sa 29-20 (16-11), rutinski odradivši posao koji se je od nje očekivao. Kod Šveđana najefikasniji su bili Hampus Wanne i Albin Lagergren sa po 4 gola, dok su kod Bjelorusije prednjačili Uladzislau Kuleš i Artsem Karalek, koji su također zabili po 4 pogotka

Prethodno je Francuska uvjerljivo svladala Srbiju sa 39-30 (19-12). Srbija je držala priključak do 20. minute prvog poluvremena, a onda je posustala i Francuzi su otišli na odmor sa sedam golova prednosti (19-12). U nastavku to je bilo rutinsko odrađivanje posla od strane svjetskih prvaka.

Kolo prije kraja drugog kruga Francuska ima maksimalnih 8 bodova i pobjede protiv Norveške (32-31) i Švedske (23-17), te je praktično osigurala plasman u polufinale. U srijedu u zadnjem kolu Francuska igra protiv Hrvatske. Jedini krug u kojem Francuska može biti sa još dvije reprezentacije sa istim brojem bodova je onaj sa Švedskom i Hrvatskom, ali tada bi Francuzi morali izgubiti od Hrvatske sa devet ili više golova razlike.

Hrvatska i Švedska imaju po 6 bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv nas (35-31). Norveška ima 4 boda, a Srbija i Bjelorusija 0.



U posljednjem kolu skupine 1 u srijedu se sastaju Srbija – Bjelorusija (16.00 sati), Švedska – Norveška (18.15), te Hrvatska – Francuska (20.30).

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalu, koje je na programu u petak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI