Bogdanović bi trebao postati najplaćeniji hrvatski sportaš, zarada košarkaša bit će dupla od Modrićeve

screenshot

Bogdanović koji je dosad zarađivao 3,7 milijuna dolara na godinu u pregovorima o nastavku karijere osnovni uvjet mu je plaća od čak 16 milijuna dolara

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović ulazi u zadnju godinu ugovora s NBA klubom Washington Wizards te je slobodan pregovarati s klubovima koji ga žele u svojim redovima.

Kako tvrdi američki novinar Chris Miller, pozivajući se na “izvore iz lige”, Bogdanović koji je dosad zarađivao 3,7 milijuna dolara na godinu u pregovorima o nastavku karijere osnovni uvjet mu je plaća od čak 16 milijuna dolara. S obzirom na novac koji se dijeli u NBA-u kojekakvim igračima, popularni Babo sigurno vrijedi toliko.

Jedva čekam taj 1. srpnja, dotad bih morao znati gdje ću nastaviti karijeru“, rekao je Bogdanović iščekujuće odgovore zainteresiranih klubova, ovog aktualnog i tri nova.

Washington Wizardsi rado bi zadržali Bojana, ali velik novac moraju izdvojiti za Otta Portera, pa našem košarkašu ne mogu ponuditi više od deset milijuna dolara po sezoni.

Ako netko ponudi više, recimo tih traženih 16 milijuna, Bogdanović će promijeniti klub. U redu čekaju Atlanta Hawksi, Sacramento Kingsi i Denver Nuggetsi, a svi oni vjerojatno su spremni platiti više.



Ako, odnosno kad netko od klubova prihvati njegove uvjete, Bojan će otputovati u SAD kako bi se upoznao s ljudima u svome novom klubu, ali i potpisao najbogatiji ugovor koji je ikad ijedan hrvatski sportaš potpisao. Tih 16 milijuna dolara preračunato znači da će Bojan zarađivati 14,1 milijun eura. I s prvog mjesta liste najplaćenijih Hrvata “smijeniti” Luku Modrića. Najbolji naš nogometaš u Real Madridu zarađuje sedam i pol milijuna eura, dosad je vodio u toj kategoriji ispred Liverpoolova stopera Dejana Lovrena, koji ima šest. Babo će sam imati više od njih dvojice zajedno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI