BORNA ĆORIĆ DOŽIVIO IZNENEĐUJUĆI PORAZ! Hrvata s Mastersa izbacila tinejdžerska senzacija

screenshot

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je u četvrtfinalu ATP turnira iz Masters serije u Miamiju. Bolji od njega je rezultatom 7:6, 6:2 za samo 71 minutu bio 18-godišnji kanadski kvalifikant Felix Auger-Aliassime, koji je tako postao najmlađi polufinalist u 35-godišnjoj povijesti uglednog turnira.

U za njega jako lošem meču gotovo od samog starta krenulo je loše. Kod 3:2 u prvom je setu prvi put izgubio servis, ali ga je odmah zatim vratio. Još jednom je spasio izgubljenu situaciju na 5:4, kada je spriječio suparnika da set-loptom riješi prvi dio meča. Ali zato je u tie-breaku prvog seta te u cijelom drugom setu greške nizao jednu za drugom, zbog čega je meč završio s čak 38 neforsiranih grešaka.

Tinejdžer je iz kvalifikacija došao do prvog polufinala na Masters 1000 turniru, i to odmah nakon što je u Riju postao najmlađi finalist u povijesti serije 500.

Koliko je Auger-Aliassime sjajan i kako nema respekta prema visoko rangiranim igračima, svjedoči podatak da je pobjedom nad Ćorićem, 13. igračem svijeta, sada na omjeru 5:0 kada su u pitanju dvoboji s tenisačima iz top 20.

Trenutno je 57. igrač svijeta, ali trijumfom nad Ćorićem zajamčen mu je ulazak među 35 najboljih na svijetu na novoj ljestvici.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI