Bosanski navijači dočepali se Prosinečkog: ‘Da, bio si vhunski igrač, ali…’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Oglasili su se i "fanaticosi", gorljivi navijači BiH reprezentacije na svojoj web stranici – bhfanaticos.com - s pismom u kojem podastiru svoje viđenje na izbor Roberta Prosinečkog za izbornika

Neće biti lako Robertu Prosinečkom za vrijeme dok će biti izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Oglasili su se i “fanaticosi”, gorljivi navijači  BiH reprezentacije na svojoj web stranici – bhfanaticos.com – s pismom u kojem  podastiru svoje viđenje na izbor Roberta Prosinečkog za izbornika Bosne i Hercegovine.

“Nismo se puno oglašavali kada je u pitanju izbornik Bosne i Hercegovine! Nismo se uopće oglašavali ni nakon smjene Mehmeda Baždarevića! Pratili smo događanja i pisanja u vezi izbora novog izbornika. Brojna imena znana i neznana su bila spomenuta kroz naše medije i u javnosti.

Već nakon kraćeg razdoblja moglo se vidjeti da su dva kandidata ušla u uži krug, a ovi ostali su bili samo dio još jedne farse, jer realno, neka imena koja su se spominjala za Mešine nasljednike, mi ne bi imali nikakve šanse da ih dovedemo na selektorsku poziciju.

Ono što svakako zapne za oko je način izbora!

Najpoznatija imena našeg nogometa poput Ivice Osima, Duška Bajevića, Zvjezdana Misimovića, Seada Kajtaza članovi su komisije koja je razgovarala s kandidatima koji bi mogli naslijediti Mešu Baždarevića, međutim, nijedno ozbiljnije trenersko ime nije imalo neke ambicije da preuzme klupu reprezentacije BiH. Možda su znali da poslije tih razgovora opet moraju proći sito nogometnih znalaca iz IO-a, koji brat bratu, nisu pet puta loptu udarili.



Sav ovaj proces ne bi bio dovoljno zanimljiv da se u svo to sivilo ne uključe sportski eksperti, ti isti su zaduženi da nas uče o ljubavi kandidata prema našoj reprezentaciji, te kako njima novac nije bitan već izazov!

Pokušajmo donekle realno razmišljati, bar na trenutak, svaki trener, igrač, ličilac ili doktor u poslu koji obavljaju žele izazove, i da za svoj obavljen posao imaju naknadu u skladu s obavljenim poslom.

Je li novoizabrani izbornik odbio bolju ponudu, da bi trenirao BiH, je skroz beznačajan podatak za javnost. Čovjek ne radi besplatno i naravno nitko ne kaže da treba raditi džaba! Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Mehmedu Baždareviću – Meši.

Meša veliko HVALA I PUNO SREĆE U DALJEM RADU!

Prosinečki!?

Novi izbornik je Robert Prosinečki. Prateći izvještaje i intervjue, radi se o velikom stručnjaku i treneru, a je li tako, ostaje da se vidi u sljedećem razdoblju.

Onaj Robert kojeg se sjećamo s nogometnih terena, tj. kao igrača, definitivno spada u vrh svjetskog nogometa, ali kao trener – možda negdje blizu zlatne sredine.

Naravno kao navijači mi bi voljeli da nas demantira, te da izbori EP, ali nećemo ga sada dizati u zvijezde da bi ga sutra osudili! Navijanje i podrška svim reprezentativnim selekcijama, naučila nas je da smanjimo očekivanja i onda smo uvijek zadovoljni!

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri bio je pomoćnik HR reprezentacije 2006-2010; 2010-2012 Crvena Zvezda; 2012-2013 Kayserispor; 2014-2017 Azerbejdžan i sada BiH. Najveći uspjeh i jedini za sada je osvajanje Kupa Srbije s Crvenom Zvezdom.

Ovo su činjenice, sve ostalo je uljepšavanje. Svjesni smo činjenice da je Prosinački jedan od najvećih igrača ikada s ovih prostora i nadamo se da će s BiH ostvariti trenerski uspjeh poput onoga što je kao igrač imao s Crvenom Zvezdom.

Ne moraš nas kupovati s pričom, učini to rezultatom, umorni smo od priča i obećanja, želimo rezultate, svjesni smo kvaliteta reprezentacije i (ne)kvaliteta ljudi u Savezu, a tebi Roberte sretno pa kako bude bude!”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI