Braća Sinković srebrni, Damir Martin u finalu Svjetskog prvenstva

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Braća Sinković u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom

Na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara.

Braća Sinković u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom. Ovaj je dvojac nevjerojatnom frekvencijom od 46 zaveslaja u minuti u posljednjih 500 metara uspjeli nadoknaditi dvije sekunde zaostatka za našim veslačima.

Treće mjesto zauzeo je Novi Zeland, a zatim slijede Francuska, Velika Britanija i Srbija.
Braća Sinković u četvercu na pariće dva puta su bili zlatni i jednom brončani, u dvojcu na pariće su osvojili dva zlata, a sada imaju i srebro u dvojcu bez kormilara. Ovo im je, dakle, već šesta medalja sa svjetskih prvenstava Osvojili su i olimpijsko srebro u četvercu na pariće iz Londona 2012. Aktualni su olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće.

Na posljednjem danu ovogodišnjeg SP-a u finale samaca plasirao se Damir Martin, aktualni olimpijski doprvak u toj disciplini. U polufinalnoj utrci osvojio je drugo mjesto. U samoj završnici pretekao ga je Britanac Thomas Barras koji je na kraju ciljem prošao u vremenu od 6:49.97 minuta. Prema redakcijskom izvještaju Martin bio drugi s vremenom od 6:51.36 minuta. U finale je prošao i Nijemac Tim Ole Naske s vremenom 6:51.94 minuta.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI