Čačić pronašao glavnog krivca za poraz i otkrio težinu ozljede Marka Pjace…

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon utakmice Čačić je pronašao glavnog krivca za očajan rezultat i još goru predstavu nogometaša, a glavni krivac je...

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je rijetko viđeni debakl. Na gostujućoj prijateljskoj utakmici u Tallinnu poraženi su od domaćina s čak 3:0. Nakon utakmice Čačić je pronašao glavnog krivca za očajan rezultat i još goru predstavu nogometaša, a glavni krivac je, pogađate, teren.

“Poraz je neočekivan i s tim se slažem, ali našim igračima nije omogućeno igrati u prikladnim uvjetima, već se igralo na pijesku. Teren je veliki razlog zbog kojeg smo nezadovoljni. Nismo se baš snašli i dozvolili smo domaćinu da iz pogrešaka postignu pogotke. Imalo smo problema s prilagodbom na podlogu, griješili smo u završnici, a nakon ozljede Pjace sve smo začinili s greškama u zadnjoj liniji”, objasnio je izbornik.

Izborniku je, kaže, žao igrača. “Žao mi je igrača jer su stvarno željeli biti svoji, ali zbog tehničkih grešaka neki su bili neprepoznatljivi. Nisu uspjeli prezentirati svoju kvalitetu. Iznimno mi je žao Kovačića. Nismo imali prilike niti jednom trenirati na ovoj podlozi i domaćin je tu bio spremniji i zasluženo slavio”, objašnjava dalje Čačić.

Od samog rezultata i loše igre, gora je jedino ozljeda Marka Pjace.



“Da, Pjaca se ozbiljno ozlijedio i to je ostavilo traga na igračima. Ne boli mene toliko rezultat već to što se Marku dogodilo. Jasno, ne volim gubiti, ali taj poraz je morao doći i bolje je da je u ovako nevažnoj utakmici”, objasnio je izbornik.


PJACA KO CON LA CROAZIA- INFORTUNIO E LACRIME… by videosansebastian

Eksperiment s trojicom u zadnjoj liniji nije bio dobar…

“Minutažu sam dao igračima koji inače ne igraju natjecateljske utakmice, a teško je govoriti o uspješnosti sustava s tri stopera zbog tog rano primljenog pogotka. Mislim da čak i nije izgledalo tako loše, a u nastavku smo se ipak morali vratiti na sustav s četiri braniča. Volim na sve gledati pozitivno, ali iz ove utakmice teško je izvući bilo što takvo”, zaključuje Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI