ČAČIĆ PRVI PUT NAKON OTKAZA: Bivši izbornik šokirao izjavama o Daliću

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dalić je s njima bio dva-tri dana, činjenica je da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić, progovorio prvi puta od njegove smjene. Prvo što je kazao jest da je sretan zbog uspjeha reprezentacije.

Presretan sam zbog pobjede u Kijevu! Najvažnije je da je Hrvatska na putu prema Rusiji. To me posebno čini sretnim. S druge strane nesretan sam jer vidim da su mnogi priželjkivali neki sasvim drugi ishod”, započeo je Čačić.

Na domaćinu je bio veliki pritisak, a Hrvatska ima kvalitetu koja se na kraju pretočila u rezultat. Najbitnije je da imamo odlučnost i zajedništvo koje smo pokazali u Kijevu. Imali smo to i prije, ali nažalost, nije bilo sreće. Sjetimo se samo one utakmice s Turskom… Pa i na nekim drugim utakmicama smo rezultatski mogli mnogo bolje proći. Ipak, pustimo sad povratak u prošlost, nema veze, sve ide svojim tijekom. Izgleda da je Hrvatskoj suđeno da na velika natjecanja prolazi najtežim putem”, krato je proanalazirao utakmicu s Ukrajinom.

Ipak, iako je pokušao djelovati mirno i zadovoljno, čini se da se još uvijek nije pomirio s tim da nije izbornik, odnosno da je njegov nasljednih u dva dana uspio ono što on nije u posljednjih nekoliko susreta. Zlatku Daliću jednostavno nije želio pripisati sve zasluge.

Ne bih sad to analizirao. Ne može se to tako na brzinu analizirati. Naposljetku, Dalić je s njima bio dva-tri dana, činjenica je da su ti igrači selektirani s moje strane, da smo bili na okupljanju prije ove dvije utakmice s Finskom i Ukrajinom. Dalić ih je na najbolji naćin uklopio u tu utakmicu i čestitam mu na rezultatu od sveg srca”, rekao je Čačić za Sportske.



Pitanje o tome je li mu žao što je smijenjen, nije mogao izbjeći.

Žao mi je što s reprezentacijom neću otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, ali su okolnosti otišle na stranu na koju su otišle. Ja ću i dalje biti uz Hrvatsku, svim srcem i dušom, ali nešto bih želio naglasiti. Posebno sam sretan zbog igrača, ova reprezentacija je zaista primjer jednog pravog, velikog zajedništva. Držali smo ga ove dvije godine dok sam bio tamo, a dobro znamo na koje sve načine nas se pokušalo destabilizirati. Igrači su sve izdržali, kapa im do poda!”, bio je pun riječi hvale za igrače.

Ima nešto što ljudi ne znaju, ja sa Zdravkom Mamićem nikad nisam ni kavu popio! Eto, neka se to zna”, izjavio je ovo izbornik Zlatko Dalić u posljednjem intervjuu i ubrzo su počele poprilično neutemeljene prozivke na njegov račun.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI