ČAČIĆEV VELIKI PREVID: Izbornik tvrdi da je Hrvatska nepoznanica za Čile, a je li baš zaista tako?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Izborniku se uoči utakmice s Čileom dogodio jedan blagi previd ili se pak samo nezgodno izrazio.

Čačić se nakon gotovo godinu i pol na klupi hrvatske reprezentacije ne mora više dokazivati, vodi jednu od najjačih generacija u povijesti hrvatskog nogometa, niže pobjede (osim na Euru) gdje god stigne, a trenutnu ima cilj osvojiti beznačajni China Cup. Beznačajan u natjecateljskom smislu, ali nema dvojbe da će se džepovi kasnije biti nešto teži. No, o tom neki drugi put, okrenimo se sada toj famoznoj utakmici s Čileom.

Izborniku se uoči utakmice s Čileom dogodio jedan blagi previd ili se pak samo nezgodno izrazio. Parafrazirat ćemo izbornika, “Čile je nepoznanica za Hrvatsku baš kao što je Hrvatska nepoznanica za Čile”, kazao je tako nekako Čačić po dolasku u Kinu. No, je li baš tako? Čile možda jest nepoznanica za Hrvatsku, ali Hrvatska nije nepoznanica Čileu, pogotovo ne ovakva Hrvatska sastavljena većinom od HNL-ovaca.

Naime, napad Čilea, prema pisanjima tamošnjih medija, trebao bi predvoditi već prekaljeni HNL-ovac, zvijezda Dinama i hrvatski zet, Junior Fernandes. Čovjek obožava Hrvatsku, ovdašnji nogomet pa čak mu je i supruga iz Zagreba, a protiv većina nogometaša u ovoj ‘privremenoj’ reprezentaciji je igrao, a s nekima još igra u istom klubu. Ne sumnjamo ni trenutka da će Junior zatomiti sve tajne hrvatskog nogometa pred svojim čileanskim suigračima, štoviše, vjerojatno će se okoristiti njima i postati insajderom.

S druge strane HNL-ovci predvođeni Čačićem i dalje nemaju baš previše saznanja o momčadi Čilea koja također vrvi debitantima, ima ih čak devet, ali ima i igrača koji dobro poznaju europski nogomet i već su godinama nogometaši klubova ‘lige pet’. Njihovu momčad gotovo je nemoguće složiti jer je dosta prošarana, ali tamošnji mediji malo su se poigrali i složili mogući sastav u kojem se našao i Junior.

Mogući sastav Čilea: Cristopher Toselli – Jose Pedro Fuenzalida, Paulo Diaz, Guillermo Maripan, Jean Beausejour – Pablo Galdames, Carlos Carmona, Cesar Pinares – Eduardo Vargas, Leonardo Valencia, Junior Fernandes.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI