ČERVAR IMA IDEJU KAKO SVLADATI ŠPANJOLCE! Već danima razmišlja o tome: ‘To je moja želja’

screenshot

Hrvati su ostvarili ono što su svi priželjkivali – četiri pobjede u isto toliko utakmica. Bez većih poteškoća Červarovi su izabranici svladali i Island i Japan i Makedoniju, ali pravi izazov tek slijedi: aktualni europski prvak Španjolska.

Lino Červar već dva dana analizira Španjolce.

Svjesni smo da su favoriti kao europski prvaci, ali sigurno je da se ne mislimo zbog toga predati. Španjolska ima velik broj iskusnih igrača, oni su stupovi s puno međunarodnog iskustva. Njihova obrana je proaktivna, to je uvijek bila moja želja. Pokušao sam tako igrati u Zagrebu, pokazalo se da možemo igrati s mnogo moćnijim momčadima. To je obrana koja ima dubinu. Oni čitaju igru, otimaju loptu i protiv svih se odvajaju kontrama i polukontrama. Krila je jako teško pratiti i ako ti padne koncentracija, sve dobro što si uradio može otići u nepovrat.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije objasnio je i što je ključ:

Dakle, važno je da budemo disciplinirani. Oni imaju dvije zone, pliću i dublju. Glavni je problem njihova snaga, s njima ne treba u klinč. Imaju puno samopouzdanje nakon zlata na Euru. Timska igra je najbolji recept.”



Evo što je izbornik rekao o Luki Cindriću:

Važan nam je svaki igrač, pa i on. Ali, uvijek kažem, kako kaže poslovica, kad nemaš ono što želiš, ljubiš ono što imaš.”

Hrvatska za sada ima 40 posto obrana vratara i 70 posto realizacija napada.

Kada bi tako išlo dalje, onda bismo bili ravni svima.”

Finale, u kojoj je bi se našla i hrvatska rukometna reprezentacija, čeka se još od 2010.

To je i moja želja, ali ne bih opterećivao dečke time. Ne bi to bilo ok jer ova generacija ima puno mladih. Ima puno više selekcija od nas koje imaju to pravo reći.”

Španjolsko desno krilo, Toulouse Ferran Sole, govori kako španjolska rukometna reperezentacija večeras nema izbora jer mora pronaći način na koji će pobijediti Kauboje.

To je utakmica koja će nam odrediti nastavak SP-a. Najvažnije je da u drugi krug prenesemo maksimalan broj bodova, ako želimo u polufinale, moramo pobijediti”, rekao je španjolski reprezentativac.

Hrvatska, slično kao i Makedonija, često igra sedam na šest, ima jaku prvu liniju i vrlo dobrog golmana. Morat ćemo dobro pripremiti napadačke akcije jer Hrvatska ima visoku obranu koja nas može gurnuti u probleme.”

U drugom krugu čekaju Francuska i Njemačka i, po svemu sudeći, Brazil.

Neće nam biti lako, ali ako želimo u polufinale, moramo pobjeđivati i najbolje. Francuska i Njemačka su, uz Dansku i Hrvatsku, vjerojatno najveći favoriti prvenstva”, zaključio je Sole.

Španjolci su svjesni da ih najteža utakmica u prvom krugu SP-a čeka upravo danas, na samome kraju. Desni vanjski Nantesa Eduardo Gurbindo hrvatsku reprezentaciju smatra vrlo ozbiljnom prijetnjom, posebno zato što nije zaboravio što se dogodilo prije dvije godine u Francuskoj.

Jasno je da Hrvatska nije ispunila očekivanja na lanjskom Europskom prvenstvu na svom terenu i upravo zato ima obvezu napraviti dobar rezultat na ovom SP-u. Jako dobro znamo koliko je opasna Hrvatska, uostalom na prošlom nas je SP-u izbacila u četvrtfinalu”, poručio je Gurbindo koji svoju reprezentaciju vidi na postolju, baš kao i lani kad je u Hrvatskoj osvojila zlato.

Vidim glad kod suigrača, želju za pobjedom u svakoj utakmici s konačnim ciljem osvajanja medalje. Još je dugačak put do toga, ali vidim u momčadi isti mentalitet kao prošle godine.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI