Červar žestoko kritizirao momčad: Izbornik posebno nezadovoljan jednim segmentom igre

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Posebno je naglasio kako nije prezadovoljan igrom ‘desne’ strane

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je finalnoj pripremnoj utakmici za predstojeći Euro u Splitu selekciju Crne Gore s 25-22 (13-10). Iako je utakmica bila i prijateljska, pripremna i humanitarna, bila je na razini natjecateljske jer je bilo očito da su oba izbornika odlučili maksimalno koristiti sve napadačke i obranbene opcije.

Hrvatska je od samog početka vodila, u 16. minuti bilo je i +4 (9-5) posebno zahvaljujući Domagoju Duvnjaku koji je pogodio sva tri početna šuta, a onda zaradio posjekotinu na ruci i nakratko izašao iz igre. Crnogorci su bolje započeli drugi dio i u 42. minuti došli na samo pogodak razlike (16-15), u 46. minuti je naš vratar Ivan Pešić dvaput branio šut za izjednačenje, dok je Hrvatska upala u krizu u napadačkoj igri. Srećom, s tri gola Zlatka Horvata Hrvatska se napokon šest minuta prije kraja odvojila na 24-20, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Kod Hrvatske je najviše zabio Manuel Štrlek (5), Duvnjak je zabio 4, Luka Stepančić, Ivan Čupić i Luka Cindrić po tri gola, Marko Kopljar dva, a Igor Vori i Igor Karačić su postigli po jedan gol.

Crnogorci, koji su u kvalifikacijama senzacionalno izbacili Ruse, predstavili su se kao čvrsta ekipa, a u Splitu ih je predvodio Vasko Ševaljević sa 6 golova.

Izbornik Lino Červar za dvoboj s Crnogorcima koristio je usluge skoro svih prijavljenih igrača, u sastavu nisu bili Ivan Stevanović i Denis Buntić, a očekuje se da će u subotu izbornik objaviti i konačan popis za EURO.



Červar je na kraju utakmice žestoko kritizirao jedan segment igre, a to je obrana, a posebno je naglasio kako nije prezadovoljan igrom ‘desne’ strane.

Pobjedom sam zadovoljan, ali ako gledamo detalje, onda nisam zadovoljan. Jači protivnici će koristiti sve naše pogreške. Ima tu i pozitivnih stvari, ali imam više kritika”, kazao je Červar pred kamerom RTL-a.

Najviše mjesta za napredak kaže ima na desnoj strani. “Nisam zadovoljan obranom, pogotovo desnom stranom. Primili smo nekoliko lakih golova. Moramo igrati čvršće i boriti se, nismo bili ni fokusirani. Mijenjali smo obrane, ali uzalud. Obrana je imala uspone i padove, a to se ne smije događati”, kazao je Červar.

Što se tiče napada i tu je imao prigovora. “Srljali smo previše, puno je grešaka bilo, indvidualno završavali akcije i promašivali zicere”, komentira Lino.

Srbija je za tjedana dana, otvara se Euro. “Analizirat ćemo ih, a što se tiče nas, pokušat ćemo popraviti nedostatke, a ima ih. Moramo biti fokusirani”, zaključio je izbornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI